Pismo travanj

Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom.

Smrt je najzagonetnija zbilja u čovjekovu životu i u ljudskoj povijesti. Jednom sam se našao uz bolesnički krevet mlade majke. Bolovala je od neizlječive bolesti. Bila je svega svjesna, a i liječnik joj je otvoreno rekao da smrt kuca na njezina vrata. Promatrao sam njezine suzne oči i u njima čitao svu tugu rastanka od dragih osoba. Zaželjela je sakrament pomirenja. Bio je to trenutak istine koja jedina oslobađa. Neki blaženi mir obasjao je njezino lice koje je te iste noći, vjerujem, susrelo proslavljeno lice Spasitelja svijeta i svakoga čovjeka. Taj je događaj i za mene bio trenutak istine: Ako smo se rodili, onda moramo i umrijeti, premda to i ne bismo poželjeli. I sve materijalno što smo prikupljali, moramo ostaviti za sobom, a ono duhovno, nevidljivo, a pohranjeno u plemenitu srcu, nosimo sa sobom.

Samo jedan – Isus Krist - prihvatio je smrt i kroz nju prošao, nadvladavši njezinu moć. Po njemu je ta neobjašnjiva ljudska i prirodna zagonetka – smrt – postala vrata što otvaraju put koji vodi u nebo, u Život.

Trećega dana Isus je uskrsnuo. Snagom uskrsnuća preobrazio je naš vremeniti život u vječni koji imamo u Njemu. U proslavljenu se tijelu uskrsli Isus ukazao prijateljima, ali ne i domaćim izdajnicima: sljedbenicima Pilata i njima sličnima.

Uskrsnuće niti možemo, niti ga treba dokazivati. Isus je svoju ljubav dokazao svojom smrću za nas. Prava ljubav ne želi umrijeti. Zašto tako jako boli, ako je ljubav prezrena? Zato što ona nije stvorena za smrt (sv. Augustin). Onaj koji je u vjeri prepoznao da je Isus Ljubav, znade da je ta ljubav vječna. Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom. Kao Obitelj Radio Marije budimo u zajedništvu molitve na tu nakanu.

U uskrsnom ozračju želim sa svima Vama, dragi prijatelji, podijeliti radost da radovi na Marijinom domu, napreduju. Bez Vaše ljubavi prema Gospi to ne bi bilo moguće. Dovršene su pripreme za postavljanje nove moderne digitalne tehnike. Svjetska obitelj Radio Marije već je bila spremna poslati aparate, međutim zbog Korona virusa, trenutno je obustavljeno slanje pošiljke. Čim budu povoljni uvjeti, pristupit će se opremanju studija.

Koristimo lijepo vrijeme te nastavljamo s uređenjem ostalih prostorija. Trenutno postavljamo podove kako bismo nakon toga mogli ugraditi vrata i pristupiti uređenju zidova. Posebno se radujem kad će doći na red uređenje kapelice u kojoj će biti nazočan Isus u Presvetom sakramentu. Puni nade u uskrsnuće i vječni život smijemo moliti Krista, pobjednika nad smrću i dragu Gospu koju nam je pod križem darovao za Majku, da uspon od trnja do zvijezda bude što uspješniji.

Svima od srca želim radost pobjede Života nad smrću. Sretan Uskrs!

Datum 1.4.2020.

Radio Marija

05:30 Upoznajmo Bibliju; Molitva prije rada
05:40 Glazba
06:00 Sveta misa zornica - prijenos iz dvorane uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj
06:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.