Presveto

U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.

Kad kažemo „vjerujem“, obično mislimo na volju, uvjerenje i sadržaj u koji ponire razum... Međutim, čin vjere nepotpun je bez srca. „Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen“ (Rim 10, 9-10). Riječ „srce“ u Svetom se pismu spominje više od tisuću puta, najčešće u simboličkom značenju kao srce koje razumije, shvaća, srce koje se sjeća i voli, ljubi... Srce u Božjoj poruci središte je ljubavi i uključuje sve osjećaje: radost, čežnju, zahvalnost... „Srce moje i tijelo moje kliču Bogu živome“(Ps 84, 3). To majušno ljudsko srce u Pismu označava puninu i bogatstvo čovjeka i njegova intimnog života.

Dobro se srce poistovjećuje s dobrim čovjekom, a zločesto sa zločestim. Nitko ne može reći da poznaje neku osobu, ako ne poznaje njezino srce; jer poznavati čovjekovo srce, ne znači znati mu samo ime i lice, nego poznavati njegove misli, osjećaje i tajne želje. Srce je mjesto gdje je čovjek sav svoj, bez maske i pretvaranja. Srce je mjesto intime našega bića, mjesto gdje se ostvaruju naše konačne odluke. Srce je izvor svega što čovjek jest i što želi postići. U srcu je čovjek cjelovita osoba. Posebno dragoj osobi kažemo: Ti si srce! Koliko god poznavali ljude, uvijek se iznenadimo kad shvatimo da ih ipak malo poznajemo. Ta u konačnici smo i samima sebi nepoznanica! Samo Bog posve poznaje srce čovjekovo.

U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.

«Gledat će onoga koga su proboli» Tim proročkim riječima evanđelist je Ivan otvorio put blagdanu Presvetoga Srca i obznanio nam istinu: Božja se ljubav prema nama očituje u Isusovu Srcu. Ta je ljubav vjerna. Bog nas voli i kad smo slabi, jadni, grješni. Za Isusa nitko nije bio beznačajan. U njegovu je srcu bilo mjesta za siromašne, bolesne, djecu, nasrtljivce, grješnike, riječju za svakoga.

Bezgrješno Srce Marijino u Bibliji susrećemo u proroštvu starca Šimuna: Marijino će Srce probosti mač boli. Marija je u Fatimi pozvala vjernike, da časte njezino Bezgrješno Srce svednevnim moljenjem krunice za mir u svijetu i kako bi se zaustavilo širenje bezbožnog komunizma. Oh, kako nam je danas potrebna pomoć i zaštita Marijina!

Isus nam je rekao: «Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas okrijepiti!». Vrata su Božja otvorena svima: i svecima i grješnicima. Osobito su otvorena «umornima i opterećenima» koji traže odmora svojoj duši.

Slaveći ova dva lijepa blagdana, rado zapjevajmo pjesmu: Vez ljubavi vjekovite udružuje ta Srca dva; u ljubavi se natječu, iz oba isti oganj sja! «Isuse blaga i ponizna srca, učini srce moje po Srcu svome!», Bezgrješno Srce Marijino, moli za nas!

Srdačno Vas pozdravljam!
Vaš p. Stjepan Fridl

Datum 1.6.2020.

Radio Marija

06:00 Sveta misa zornica - prijenos iz dvorane uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj
06:40 Glazba
07:00 Nakane Apostolata molitve za studeni; Krunica - Žalosna otajstva
07:30 Molitva - Jutarnja

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.