cross 918459 960 720

Svetkovina Svih svetih, kojom započinje mjesec studeni, poziva nas da uđemo u tišinu vlastitoga srca i tražimo odgovor na pitanje: Koji je cilj našega života?
Članak vjere - “Vjerujem u općinstvo svetih” - uključuje svijest o zajedništvu i ove na zemlji Crkve i one proslavljene na nebu. Njima se pridružuje trpeća Crkva, spasenici koji su u čistilištu, a njih se sjećamo na Dušni dan. Crkva je svjesna da su njezini članovi ne samo ljudi koji žive na zemlji, nego i pokojnici koji su na nebu i u čistilištu. Sve je to jedna Crkva: zemaljska i nebeska.
Na zemlji Crkva slavi one koji su u nebu, a moli za one koji su u čistilištu. Oni pak u nebu i čistilištu mole se za nas na zemlji, pomažu nam svojim zagovorom.
Svetkovina Svih svetih želi nam jasno posvijestiti da smo svi pozvani na svetost, a to znači da kao kršćani što savršenije ostvarujemo ljubav prema Bogu i bližnjemu.
Bog je svet, a sveci su odsjaj njegove svetosti. Tko s Bogom prijateljuje, sam postaje svet, plemenit, slobodan, ispunjen mirom. Takva osoba osjeća u sebi neopisivu sreću koju želi umnažati i podijeliti s drugima. Svetac je svjetiljka koja svijetli drugima na putu do cilja. Taj cilj je nebo. Ondje nas čekaju prijatelji, rodbina, drage osobe. U nebu ćemo u potpunosti vidjeti da postoji Bog i da je on dobri Otac. Shvatit ćemo da se isplatilo biti pošten, dobar, ali i trpjeti te radi većega dobra pokatkad biti i suznih očiju.
Sveci su imali svojih mana i nedostataka, ali je njihova ljubav prema Bogu bila jača od njihovih nesavršenosti i vodila ih je u duhovnom rastu tako da su mogli biti nositelji Božjega svjetla u svijetu. Među njima su i naši djedovi i bake koji su nas učili prve molitve. Tamo su i naši roditelji koji su nas s ljubavlju odgajali i osobnim primjerom svjedočili vrijednosti kršćanskoga života. Među njima su i oni koji su nam pomagali da postanemo bolji i plemenitiji. Stoga, sveci nisu samo na Nebu, oni su i među nama.
Ako imamo sumnji, ako nas naša prošlost opterećuje, odgovor nalazimo u poruci desnog razbojnika na križu. On nije sumnjao, nije optuživao, nego je iskreno izrekao svoju ispovijest vjere: „Isuse, sjeti me se kad dođeš u svoje kraljevstvo”. „Još danas bit ćeš sa mnom u raju“ Bile su to riječi Isusa, koji i u najvećoj patnji na druge misli s velikom ljubavlju. I mi smo pozvani na svetost. Neka nam Marija bude uzor na putu svetosti!


************** 


Radovi na novom studiju.Trenutno se radi na povezivanju i usklađivanju kompjutora na server. Još uvijek čekamo od Hrvatskog telekoma uspostavu telefonskih linija i povezivanje na centralu. Rado bismo da se sve to ubrza, no i korona pripomaže usporavanju poslova. Ostali radovi na kući su u tijeku. Radujemo se danu kad ćemo vas moći obavijestiti da je počelo emitiranje iz novog studija. Dok vam zahvaljujemo na svesrdnoj pomoći, cijeli projekt stavljamo pod zaštitu majke Marije i vaše svesrdne molitve.

Sve vas srdačno pozdravljam!

Vaš p. Stjepan Fridl

Radio Marija

00:30 Sjaj Istine – tema: Stepinčeva crkva; ur. i vod.: dr. sc. don Josip Mužić
01:15 Glazba
02:15 Krunica - Radosna otajstva
02:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Povjerenje Knjiga Izlaska (usp. Izl 16, 1-18) govori o problemima koje je Mojsije doživljavao na putu iz Egipta. Ubrzo su ožednjeli, ogladnjeli,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.