misa zahvalnica zabok 2

Odredbom našega nadbiskupa kard. Josipa Bozanića i na zamolbu župnika Marijana Culjaka zbog predviđene operacije, liječenja i oporavka, naša je župa dobila privremenog upravitelja župe vlč. Tomislava Šaguda, kako bi se župljanima i župi osigurala redovita pastoralna služba za vrijeme oporavka vlč. Culjaka.
U utorak 5. siječnja je održana primopredaja župe, a danas je za vrijeme euharistijskog slavlja predstavljen župi i uveden u službu privremeni upravitelj župe. Slavlje je predvodio mons. Ivan Miklenić, arhiđakon zagorski, u zajedništvu s dekanom preč. Vladimirom Drnetićem, župnikom Marijanom Culjakom i privremenim upraviteljem Tomislavom Šagudom.
Na početku misnoga slavlja preč. Drnetić je pročitao dekret o imenovanju, a zatim je mons. Miklenić predstavio vlč. Tomislava te potaknuo cijelu župnu zajednicu na suradnju s novim privremenim upraviteljem župe te na uzajamno prihvaćanje i izgrađivanje župnog zajedništva. Pozvao je župljane na molitvu za uspješno liječenje i oporavak župnika Marijana kako bi se mogao što prije vratiti pastoralnoj službi.
U homiliji mons. Miklenić je istaknuo da i nama Bog u ovo današnje vrijeme šalje znakove na bezbroj načina te se od nas očekuje da te znakove znamo prepoznati ali i po njima djelovati na dobro svakog čovjeka. Pozvani smo svi zajedno neprestano produbljivati svoje vjersko znanje i vjersku informiranost kroz vjerski tisak, čitanje Svetoga Pisma, knjige vjerskog sadržaja, radijske i televizijske emisije, ali i sva ona sredstva današnje moderne tehnologije. Današnji blagdan nas potiče da budemo otvoreniji za potrebe drugih. Bog ima u nas veliko povjerenje te nam povjerava na razne načine sve one koji su u potrebi, sve one kojima je potrebna ljudska, ali i Božja blizina. Na to nas poziva i ovaj današnji blagdan Bogojavljenja, ali i ova godina koju smo započeli, da rastemo u vjeri, a osobito u ljubavi za druge. Koliko nam se god činilo da su nas snašla teška i zahtjevna vremena – poziva nas da se pouzdamo u Boga te se ničega se ne bojimo, jer je On s nama u sve dane našega života – zaključuje mons. Miklenić.

zupa zabok zupni upravitelj 1


Nakon homilije i molitve vjernika misno slavlje nastavio je predvoditi privremeni upravitelj vlč. Tomislav. Po drevnom običaju crkve, poslije popričesne molitve župljanima je po molitvi vlč. Tomislava blagoslovljeno tamjan, zlato i lijekovi.
Nakon toga župljanima se obratio vlč. Tomislav zahvalivši svima na današnjem sudjelovanju na misnom slavlju, župniku Marijanu Culjaku na svim savjetima i dobrodošlici, preč. dekanu Vladimiru Drnetiću, mons. Ivanu Mikleniću na riječima poticaja i ohrabrenja, ministrantima, suradnicima i pjevačima koji su svojim pjevanjem uzveličali ovo današnje slavlje.
Vlč. Tomislav pozvao je sve koji žele da budu dio ove župe i da zajedno radimo Bogu na slavu, a ljudima na korist.

Tekst i fotografije: Darko Fiket, Župni suradnik

Radio Marija

20:15 Krunica - Radosna otajstva; Litanije BDM
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Evo me... - ur. i vod.: don Mihovil Kurkut

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

LITANIJE DUHU SVETOM

  Gospodine, smiluj se!   Gospodine, smiluj se! Kriste, smiluj se!   Kriste, smiluj se! Gospodine, smiluj se!   Gospodine, smiluj se! Kriste, čuj nas!   Kriste,...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2021
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.