Današnji je podnevni nagovor bio poseban. Papa Franjo se iz Poliklinike Gemelli obratio vjernicima.

papa franjo bolnica 1

Papa Franjo je današnji podnevni nagovor održao s balkona na 10. katu Poliklinike Gemelli u kojoj se oporavlja nakon operacije kojoj je bio podvrgnut prošle nedjelje. Bila je to za njega također prigoda da zahvali na dobrim željama koje je primio ovih dana. Zahvaljujem vam svima; snažno sam osjetio vašu blizinu i potporu vaših molitvi – rekao je te se osvrnuo na evanđelje iz današnje liturgije.

Evanđelist Marko govori o skrbi učenikā, koje je Isus poslao, za bolesnike; mazali su ih uljem i liječili. Ulje je znak sakramenta bolesničkoga pomazanja, ali je ono također slušanje, blizina, briga i nježnost onih koji se brinu o bolesnoj osobi, ublažavajući tako njezinu bol – rekao je Papa. Svima je nama, prije ili poslije, potrebno to „pomazanje“ blizine i nježnosti – dodao je – i svi ga možemo darovati nekom drugom: posjetom, telefonskim pozivom, rukom pruženom onima kojima je potrebna pomoć. Sjetimo se da će u protokolu konačnoga suda, jedna od stvari koju će nas pitati biti blizina s bolesnicima.

Ovih sam dana boravka u bolnici ponovno osjetio koliko je važna dobra zdravstvena služba – kazao je ističući da je u svim zemljama potrebna besplatna zdravstvena služba koja jamči dobru uslugu dostupnu svima. To je dragocjeno dobro koje ne se ne smije izgubiti. Zato se imaju zauzeti svi, jer je ona potrebna svima i zahtijeva prinos sviju. Čak se i u Crkvi dogodi da neka zdravstvena ustanova, zbog lošega upravljanja gospodarski ne stoji dobro, te je prva pomisao na koju se dolazi ta da se ta struktura proda – primijetio je Papa te upozorio – Ali, tvoj je poziv u Crkvi; nije taj da imaš novca nego da pružiš uslugu, a usluga je uvijek besplatna. Nemojte to zaboraviti: valja očuvati besplatne ustanove.

Sveti je Otac potom izrazio zahvalnost i ohrabrenje liječnicima i svim zdravstvenim djelatnicima i osoblju Poliklinike Gemelli, kao i svih drugih bolnica, koji – kako je istaknuo – mnogo rade. Bolesne je povjerio Mariji, Zdravlju bolesnih, te potaknuo vjernike da mole za sve bolesne, posebno za bolesnu djecu i one koji su u teškom stanju. Neka nitko ne ostane sam, svatko može primiti pomazanje slušanja, blizine, nježnosti i skrbi – istaknuo je Papa.

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja papa Franjo se osvrnuo na stanje u Haitiju nakon ubojstva Predsjednika države, te se pridružio pozivu haićanskih biskupa da se prekine nasilje u toj zemlji, da se odloži oružje i izabere život. Blizu sam dragom haićanskom narodu; nadam se da će prestati spirala nasilja i da će ta zemlja nastaviti put prema budućnosti mira i sloge – rekao je papa Franjo.

Radio Marija

04:30 Preko trnja do zvijezda - ur. i vod.: Antea Katić
05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju; Molitva prije rada
05:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.