Župa Krista Kralja u Domaslovcu svečano je proslavila Nedjelju Božje riječi koja se u Katoličkoj crkvi slavi već petu godinu za redom na treću nedjelju kroz godinu. Na svim misnim slavljima u nedjelju, 21. siječnja vlč. Ante Bojanić, upravitelj župe, najprije je kađenjem odao čast prigodno dekoriranom i izloženom Svetom pismu ispred oltara kao i samoj Božjoj riječi.

 NBR 2024 poldanja 1 1

Na jutarnjem misnom slavlju u prigodnoj homiliji vlč. Bojanić protumačio je prvo čitanje u kojem Bog progovara Joni i zove ga po drugi put te povukao paralelu s poslanicom sv. Pavla o važnosti djelovanja bez odgađanja „jer – prolazi obličje ovoga svijeta“ (1 Kor 7, 31).

Na kraju homilije istaknuo je evanđeoski odlomak u kojem je Isus objavio: „Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!“ (Mk 1, 15). Zatim je vlč. Bojanić potaknuo na poslušnost i ustrajnost u čitanju Božje riječi jer Božja je riječ ta koja skida okove i želi od nas učiniti nove ljude. Važno je ustati, poći za Kristom i ne odgađati poziv jer samo u ispunjavanju Isusove volje mi druge privodimo Kristu, a to je prvotni poziv i zadaća nas kršćana. Propovjednik je zaključio: „Poslušajmo Božju riječ jer vjerujemo da Gospodin zna što je najbolje za nas.“

Također, na središnjoj misi djeca su svečano obilježila Nedjelju Božje riječi. Vlč. Bojanić u svojoj propovijedi je u dijalogu s djecom objasnio prvo čitanje u kojem prorok Jona posluša glas Božji i poziva Ninivljane na obraćenje Bogu. "Tako i mi moramo biti poput Jone i osluškivati što Bog od nas traži, a to možemo samo ako otvorimo srce čitajući i slušajući Božju riječ. Apostoli su bili revni, poslušni i strpljivi u ribolovu pa tako moramo i mi biti s ostalim ljudima koje nam Bog stavlja na put kako bi ih doveli k Isusu", rekao je vlč. Bojanić. Na kraju misnog slavlja djeca su okupljenima citatima iz Biblije slikovito prikazali što bi za svakoga trebala značiti Božja poruka u vlastitim životima. Na kraju mise svako dijete moglo je uzeti Bibliju svojoj kući kako bi još revnije čitalo Božju riječ.

Na večernjem misnom slavlju krizmanici su molili molitvu vjernika koju su na župnoj katehezi za krizmanike prigodno sastavili za ovu nedjelju.

Nakon svake svete mise ministranti su vjernicima dijelili poruke s citatima iz Svetog pisma kako bi ih, po povratku kućama, mogli pronaći u svojim Biblijama, ponovno pročitati te pohraniti u svojim srcima.

Uoči same Nedjelje Božje riječi u Župi Krista Kralja u Domaslovcu, u petak 19. siječnja poslije večernjeg misnog slavlja održano je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Okupljeni su razmatrali prisutnost Boga vidljivog u izloženom Presvetom, ali i Boga pohranjenog u Bibliji – živoj Božjoj riječi. Pjesmom i molitvom zahvalili su na daru Božjeg govora koji je zapisan u Svetom pismu te molili za pomoć u revnom vršenju službe liturgijskih čitača.

tekst: Monika Karija Vlahović i Ivana Vlahović

Izvor: Zagrebačka nadbiskupija

Radio Marija

05:40 Glazba
06:00 Kraljice Neba; Molitva prije rada
06:05 Glazba
06:15 Nakane Apostolata molitve za travanj; Krunica - Žalosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Riječ Gospodnja - homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue

Na Veliku subotu u 18:30 h i u nedjelju u 9:00 hu našem je programu Riječ Gospodnja – homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue. Čitanja: Dj...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.