nova izdanja KS

Vrijeme priprave za svetu pričest i krizmu kod mladih vjernika otvara prostor za niz pitanja, razmatranja, čak i nedoumica. Uz redoviti vjeronauk i molitvu, dobra knjiga uvijek je vrijedan oslonac u tako važnim životnim trenutcima. Zato se knjige, napose Biblija, nerijetko i poklanjaju prvopričesnicima i krizmanicima. Iz Kršćanske sadašnjosti stižu i dva prigodna noviteta: knjiga za krizmanike Nije to mala stvar odabrati kuma! Priča o Augustinu Kažotiću i knjižica Isus, moj najbolji prijatelj/Prva pričest u tvrdom i mekom uvezu.

Nije to mala stvar odabrati kuma! Priča o Augustinu Kažotiću zabavan je i humorističan roman suvremenoga hrvatskog spisatelja za djecu i mlade koji iznimno vješto kombinira priču o dječaku Marku koji ima težak zadatak izbora krizmanog kuma te priču o životnom putu Augustina Kažotića.

Kandidati za Markova kuma „otpadaju“ jedan po jedan iz raznih razloga, vrijeme krizme sve je bliže i bliže, a u Markovu se obitelj uvlači nervoza. Ta se tema svakoga dana komentira u njihovoj obitelji, no uzalud. Već pomalo očajan, Marko se povjerava župniku koji dolazi na ideju koja se Marku na prvi pogled čini potpuno nekorisnom. Razočaran, s letkom u ruci koji mu je župnik dao, odlazi iz sakristije ne sluteći da ga čekaju nevjerojatni događaji koji će mu ne samo pomoći u odabiru kuma nego će u njegov život, poput čuda, donijeti i sasvim posebnog prijatelja… Bez otkrivanja previše detalja, važno je reći da je ovaj roman Nevena Drozdeka, kao i neka njegova ranija izdanja, poseban po tome što moderan izričaj smješta u ruho tradicionalnih kršćanskih vrednota. To je vrlo rijedak i vrijedan spoj na našoj književnoj sceni, kojoj nedostaju autori koji umiju na autentičan i prirodan način povezati teološke teme sa stvarnošću suvremenog djeteta.

Knjiga je obogaćena predivnim ilustracijama koje potpisuje Dario Kukić tako da je i vizualno zanimljiva – umjesto na bijelim stranicama, tekst je ispisan na podlozi koja sliči školskoj zadaćnici pa je i tako  bliskija mladim čitateljima.

Za prvopričesnike iz Kršćanske sadašnjosti stiže i knjižica Isus, moj najbolji prijatelj/Prva pričest u dva različita uveza – mekom šarenom te tvrdom svečanom. Ova predivno ilustrirana knjižica pravi je mali priručnik vjere za prvopričesnike, osmišljen kao suputnik koji će ih slikama i riječima pratiti i poučavati sve do krizme. Ovu sadržajem bogatu i raznovrsnu knjižicu uredio je Imerio Moscardo, a razigrano i privlačno ilustrirala Nicoletta Bertelle.

Mnogo je više od molitvenika jer osim molitvenih i sažetih poučnih sadržaja donosi i kratku pripovijest o Božjoj ljubavi prema ljudima, od stvaranja i izabranog naroda sve do Isusova rođenja, djelovanja, smrti i uskrsnuća.

Kako moliti krunicu, koji su dijelovi svete mise, što znači svaki pojedini sakrament, kako je podijeljena liturgijska godina, koji su to Gospini blagdani – sve to, i još puno više, naučit će naši prvopričesnici prijateljujući s ovom knjižicom.

Nova izdanja za krizmanike i prvopričesnike pronaći se mogu u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti.

Izvor: KS

Radio Marija

17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja
18:30 Svetac dana - sv. Eugen Mazenod, biskup
18:35 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - II. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 2. DAN FATIMSKA...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.