Studentima komunikologije HKS a na raspolaganju suvremeni televizijski studio2024 2
Povodom obilježavanja Dana sveučilišnog Odjela za komunikologiju, u četvrtak 11. travnja 2024. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu blagoslovljen je suvremeno uređen televizijski studio.
Televizijski studio blagoslovio je i svečano otvorio dr. sc. Mladen Horvat, župnik Župe Naše Gospe Kraljice Hrvata u kanadskom Torontu. Vlč. Horvat je zajedno sa svojim župljanima posljednjih deset godina u stalnom kontaktu s HKS-om te su tijekom godina prikupljani dobrovoljni prilozi župljana za potrebe sveučilišta.

Najveći dio sredstava uložen je u opremanje radijskog studija, koji je blagoslovljen i stavljen studentima na raspolaganje u svibnju 2022. godine te televizijskog studija. Ukupna vrijednost dosadašnjih donacija iznosi 320 tisuća eura. Tim financijskim sredstvima opremljene su četiri montaže, radijska i televizijska režija, radijski i televizijski studio, a kupljena je i druga audio i vizualna oprema poput digitalnih diktafona, fotoaparata i četiri televizijske kamere, pokretnog audio-pulta i daljinski upravljive kamere pomoću kojih se mogu realizirati izravni prijenosi. U tijeku izgradnje i opremanja televizijskog studija sudjelovale su tvrtke Sollicitudo d. o. o., AVC d. o. o., a tehničku i stručnu pomoć u osposobljavanja televizijskog studija dao je voditelj tehnike na Hrvatskom katoličkom radiju Mihovil Varenica. Cijeli projekt koordinirao je zamjenik pročelnika Sveučilišnog odjela za komunikologiju doc. dr. Anto Mikić.
 
Studentima komunikologije HKS a na raspolaganju suvremeni televizijski studio2024 4

„Naš televizijski studio, kao i radijski studio, dio je cjelokupnog napora naše akademske zajednice da našim studentima komunikologije omogućimo kvalitetne uvjete za studiranje uz uporabu vrhunske opreme uvjeta kako bi svoja znanja iz teorije na najbolji način mogli povezati i pretočili u vještine koje su im neophodne za njihov budući poziv. Vjerujemo da će radijski i televizijski studio biti također jedna od prednosti našeg Sveučilišta za odabir studija budućih studenata. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u izgradnji i opremanju televizijskog i radijskog studija, posebice dr. sc. Mladenu Horvatu i župljanima u Župi Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta koji su prepoznali važnost ovog projekta“, istaknuo je rektor HKS-a prof. dr. Željko Tanjić.

Dr. sc. Horvat rekao je da je važno da se mladi razvijaju u skladu sa zahtjevima modernog svijeta. „Tako su i studenti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu vrijedni svakog ulaganja jer su oni budućnost. Važno je ulaganje u infrastrukturu, u zgrade i u opremu, ali važnije je ulagati u ljude koji će biti sposobni jednog dana preuzeti institucije u našoj domovini Hrvatskoj. Smatramo da su radijski i televizijski studio važni da bi studenti stekli potrebna znanja i da bi se jednog dana mogli uključiti u medijski prostor našeg društva.“

Suradnja u opremanju radijskog i televizijskog studija nije jedini način potpore koju pružaju dr. sc. Mladen Horvat i njegovi župljani HKS-u, nego se ona očituje na različite načine. Svećenici koji rade na sveučilištu često dolaze u ispomoć u Župu Naše Gospe Kraljice Hrvata, predvode slavlja i drže edukacije. Profesori sa Sveučilišta također dolaze u župu, održavaju predavanja i sudjeluju na tribinama.

Također, župljani Župe Naše Gospe Kraljice Hrvata su ove godine po deseti put bili glavni sponzor fotografskog natječaja za studente. Tema ovogodišnjeg natječaja su ljepote i ranjivost prirode.
 
Studentima komunikologije HKS a na raspolaganju suvremeni televizijski studio2024 3
 

Radio Marija

12:15 Glazbene epizode s Marijom - ur. i vod.: Terezija Galić
12:45 Glazba
13:00 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"
13:30 Obavijesti i najava programa

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.