img 0593 min

 

U novonastalim okolnostima, i ove godine Župa blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici ulazi u duhovnu pripravu za proslavu svog župnog blagdana. Ove godine dodatno zahvaljujemo Gospodinu i za 10. obljetnicu otvorenja Pastoralnog centra, koji je danas postao jedini prostor za liturgijska slavlja, s obzirom da crkva nije izgrađena, a OŠ Jure Kaštelana počinje sa obnovom.

Duhovni program započinje u subotu, 25. rujna, biblijskom likovno-glazbenom radionicom za osnovnoškolsku djecu koju će voditi Katarina Aladrović Slovaček, a u kojoj će djeca upoznati neka zanimljiva glazbena djela klasične glazbe inspirirana Biblijom, pjesme koje se pjevaju u čast blaženom Alojziju Stepincu, te zaigrati kviz znanja na temelju likovnih predložaka.

Narednih dana, održat će biblijska večer na temu "Stepinac i Biblija", slavit će se misa zahvalnica za 22 godine sakristanske službe u školskom predvorju, te će vjernici zajednički moći pogledati novi dokumentarni film o kardinalu Stepincu "Utjelovljena laž".

Nakon toga, u četvrtak, 30. rujna, započinje trodnevnica uoči Stepinčeva, koju će predvoditi vlč. Marko Čolak, župnik zagrebačke Župe bl. Ivana Merza, koja također već godinama iščekuje početak izgradnje svoje župne crkve. U sklopu trodnevnice, svakodnevno će se moliti krunica uz litanije bl. Alojzija Stepinca, a nakon mise bit će euharistijsko klanjanje, te molitvena šetnja sa svijećama ulicama Savice. U subotu, 2. listopada u 9 sati, bit će pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed, a navečer nakon svete mise bit će euharistijska procesija sa svijećama, koja će još jednom obuhvatiti Pastoralni centar, školu i park.

Na sam blagdan, 3. listopada, središnja je proslava Stepinčeva. Svečano misno slavlje u 10 sati, u dvorištu OŠ Jure Kaštelana, predvodi prijašnji župnik, u čije vrijeme je uređen Pastoralni centar i blagoslovljena kapela, vlč. Vjekoslav Jakopović, koji je sada župnik Župe Sv. Mateja ap., Zagreb – Dugave.

Providnosna je okolnost posljednju Svetu misu u istom prostoru stare škole slaviti na isti dan kada je, davne 1999. godine, slavljena i prva misa u tada novoosnovanoj Župi. Ovom prigodom Župa zahvaljuje Školi i Gradu što su omogućili nesmetano korištenje navedenog prostora, a kroz koje se godinama razvijala odlična suradnja Župe i Škole na opće dobro.

Ujedno, ta Sveta misa slavi se, kako je planirano, dan prije početka radova na obnovi škole, te ćemo kao vjernici Bogu uputiti svoje molitve za sve uključene u taj veliki projekt, kao i za povoljan tijek i okolnosti izvođenja radova.

Ovogodišnja proslava Stepinčeva i 10. obljetnice Pastoralnog centra na Trnjanskoj Savici bit će čin zahvalnosti za nebrojene milosti i uslišane molitve na svetim mjestima okupljanja – predvorju osnovne škole i kapeli Pastoralnog centra – te zajednički vapaj Gospodinu da proslavi svoga Slugu, bl. Alojzija Stepinca pred očima hrvatskoga naroda i cijeloga svijeta, da blagoslovi one koji su omogućili dugogodišnje korištenje školskog predvorja za potrebe Župe, te da providi što je potrebno za izgradnju nove škole i župne crkve na Trnjanskoj Savici.

 

0001

 

Lea Bukovec

Medijska suradnica Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije

Radio Marija

21:01 Snaga Hrvatske - tema Uhićenje virovitičke trojice i dodjela Velike zlatne plakete „Da se ne zaboravi“ Antunu Habijancu; gost; Antun Habijanac; ur. i vod.: Božidar Biondić
22:00 Najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:10 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2022
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.