P3740696

Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, Split, kao nositelj projekta: „Za bolji život - povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost“, organizirao je, u petak 1. travnja u prostoru Hotela Pax na Trsteniku u Splitu, Informativni dan i završnu konferenciju spomenutog projekta.

Projekt i provedene projektne aktivnosti predstavila je ravnateljica Snježana Čotić, te voditelji projektnih aktivnosti: Tanja Šeparović i Anica Kerep, Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i Goran Pažin, IPEMED. Sudionicima je predstavljena jedna od isporuka projekta - Analiza njegove financijske i institucionalne održivosti Marko Mimica, direktor u Euroconsultants Hrvatska d.o.o. Naposljetku su se nazočnima obratili podupiratelji Centra: Nađa Mladinić, ovlaštena Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju grada Splita kao i Tihana Maglica, voditeljica Odsjeka za socijalnu skrb te uime Splitsko-dalmatinske županije Ante Radovčić, koji je ujedno član Upravnog vijeća Centra.

Projekt u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana (IPEMED) provodi Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020“. Ciljevi projekta su: povećanje uključenosti osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u društvo širenjem i unaprjeđenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici; omogućavanje bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života članova obitelji koji skrbe o osobama s invaliditetom – intelektualnim teškoćama; jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u svrhu razvoja usluga.

Projektne aktivnosti podrazumijevaju provedbu programa poticanja samostalnosti odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u svakodnevnom životu, provedbu vikend programa, sportsko-rekreativnih i hortikulturnih aktivnosti te podršku za ostvarivanje zdravstvenih i socijalnih prava. Projektne aktivnosti usmjerene su i na edukaciju članova njihovih obitelji s ciljem osiguravanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života te jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s odraslim osobama s intelektualnim teškoćama. Navedene aktivnosti pridonijet će procesu integracije osoba s intelektualnim teškoćama u društvo, a samim time i povećanju njihove kvalitete života.

Očekivani rezultati projekta su i ostvareni. Razvijeni su modeli, metode i obrasci koji će osobama s invaliditetom – intelektualnim teškoćama, kao i njihovim skrbničkim obiteljima, omogućiti najbolje moguće načine uključivanja u društvo. Članovi obitelji osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama poučeni su o zdravstvenim i obrazovnim te o mogućnostima socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u zajednicu. Osnaženi su kapaciteti stručnjaka koji svakodnevno rade s osobama s invaliditetom – intelektualnim teškoćama. Senzibilizirana je i osviještena šira javnost o važnosti integracije osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u društvo.

Ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u travnju 2020., a završetak predviđen 27. travnja 2022., iznosi 929.203,95 HRK, od čega je iznos EU sufinanciranja 85 % (789. 823, 36 HRK). Korisnici Centra, odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama bili su aktivni sudionici Projekta ali i Informativnog dana i završne konferencije iznijevši svoja mišljenja i doživljaje s radionica u kojima su sudjelovali.

Naš projekt „Za bolji život“ sigurno korača putem koji vodi naše korisnike s intelektualnim teškoćama ka boljoj budućnosti, kazala je Snježana Čotić, ravnateljica Centra pozvavši svih da se pridruže i zajedno koračamo u bolji život ispunjen sigurnošću.

Tekst i foto: smn.hr

Radio Marija

17:00 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - ur.: dr. sc. Agneza Szabo
17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja
18:30 Svetac dana - sv. Bernardica Soubirous

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Riječ Gospodnja - homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue

Na Veliku subotu u 18:30 h i u nedjelju u 9:00 hu našem je programu Riječ Gospodnja – homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue. Čitanja: Dj...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.