Mariathon 2022

 

Vremenom, Radio Marija je od malog župnog radija koji je osnovan u Erbi (Italija) 1983. godine, proširila se svijetom i sada djeluje na svim kontinentima.  Zahvaljujući projektu Mariathon, solidarnost i dobrota slušatelja Radio Marije osniva i do 5 novih radijskih postaja u svijetu. Svojevrsno je to poslanje koje Radio Marija nosi u svijetu. To je poseban i jedincati medij, jer se ne oslanja na reklamiranja i sponzorstva, nego na dobročinstvo svojih slušatelja, te živi od providnost. Solidarnošću, molitvama, odricanjima i donacijama želimo biti evangelizacijski alat u rukama naše Nebeske Majke i dozvoliti da se po nama ostvari Providnost. Radosno vas pozivamo da nam se pridružite u ovom mjesecu milosti, radosti i nade kako bismo zajedno podarili novim narodima i državama dar Radio Marije. 

Kako je nastao Mariathon?

2012. godine na sastanku svih Radio Marija u Collevalenzi (Italija) razgovaralo se o rastućoj potrebi za osnivanjem novih Radio Marija diljem svijeta i tada je došlo do ideje jednog svjetskog projekta solidarnosti - Mariathona, našeg "maratona" za "Mariju". Naša svjetski projekt solidarnosti ove godine slavi svoj jubilarni, 10. rođendan!

Koji je slogan ovogodišnjeg Mariathona i što znači?

Ovogodišnji Mariathon ujedinjuje sve postaje Radio Marije diljem svijeta pod sloganom "Tko se moli ne boji se budućnosti". Sloganom se želi naglasiti vrijednost Radio Marije u vremenima krize, neizvjestnosti, jer kao medij želi pronositi glas utjehe, mira, ljubavi i nadanja. Nastavak je to na prošlogodišnji slogan "Svjedoci nade" kojim se govorilo o posebnoj misiji Radio Marije i obavezi koju ima prema slušateljima kao jedan svjetionik i jedno svjetlo nade u vremenima obilježenima ekonomskom krizom, pandemijom koronavirusa i prirodnim katastrofama.

avel chuklanov 9cx4 QowgLc unsplash

Koji su ciljevi Mariathona?

Kroz projekt solidarnosti "Mariathon" želi se prikupiti materijalna sredstva i pomoć za osnivanje novih radijskih postaja Radio Marije u zemljama u razvoju. Baš tamo gdje je najpotrebnija - u afričkim zemljama, na Bliskom istoku i u drugim posebnim projektima. Osim sredstava za osnivanje novih radijskih postaja, posebni projekti ovogodišnjeg Mariathona su i prikupljanje sredstva za pomoć Radio Marijama koje su pogođene krizom, nabava novih mobilnih studija i poseban projekt Marijanskih svetišta kako bismo mogli iz najljepših svjetskih hodočasničkih mjesta redovito prenositi molitvu. Sve projekte predstavljati ćemo u narednim danima na našem portalu, društvenim mrežama i u programu. 

Koji su plodovi Mariathona?

Radio Marija se širi svijetom i naviješta Radosnu vijest gdje god je to potrebno. Zahvaljujući vašoj darežljivosti, dobroti i misionarskom duhu, postali smo evangelizacijsko sredstvo diljem svijeta. To jedno malo zrno gorušice posađeno u vrtu Crkve, zahvaljujući vašoj brizi, postalo je veliko stablo koje donosi brojne plodove. Po milostima i darovima koje primimo za vrijeme Mariathona, radijskim postajama diljem svijeta se omogućuje djelovanje zahvaljujući posebnoj potpori (u zemljama pogođenima ratom, zemljama gdje su katolici manjina ili zemljama pogođenima krizama), osniva se i do pet novih radijskih postaja godišnje tako da je danas Radio Marija na svih 5 kontinenata. 

shutterstock 1654121230 scaled 

Koliko ima Radijskih postaja Radio Marije u svijetu?

Radio Marija danas djeluje u 90 zemalja u svijetu kroz 93 radijske postaje i 29 podstanice na lokalnim jezicima.

Koliko volontera i dobročinitelja sudjeluje u ostvarivanju Radio Marije?

Djelovanje Radio Marije danas u svijetu obuhvaća 690 000 000 ljudi, a uključuje 20 000 volontera i 570 mobilnih studija i čak 3600 župa.

 

Kako pomoći Mariathon?

Radio Marija živi od dobrote i potpore svojih slušatelja i dobročinitelja, pa tako se i u ovom projektu Mariathon s Pouzdanjem u providnost utječemo Vašoj dobroti. U ovim trenutcima, svaka vaša pomoć i donacija pomaže nam umnožiti talente, proslaviti Gospodina i dati glas nade potlačenima, potrebnima Božje Riječi i odgovoriti na poziv naše Nebeske Majke. Svoju pomoć za projekt solidarnosti Mariathon možete jednostavno i sigurno donirati putem kartice na poveznici, na IBAN: HR1523600001101496307, za uplate iz inozemstva SWIFT: ZABAHR2X

Skeniranjem barkoda možete upisati željeni iznos i svojom donacijom pomoći Mariathon i djelovanje Radio Marije.

barcode Radio Marija

 

Hvala vam na svakom vašem daru!

 

 

Dizajn bez naslova 5

 

Radio Marija

05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju; Molitva prije rada
05:40 Glazba
06:00 Sveta misa zornica - prijenos iz dvorane uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.