27 06 trajno klanjanje brod7 4

Nakon večernje mise, koju je u subotu, 25. lipnja na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, kao delegat đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića predvodio dr. Grgo Grbešić, profesor na đakovačkom KBF-u, u Župi Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu započelo je Trajno euharistijsko klanjanje

U prigodnoj homiliji dr. Grbešić je govorio o tajni i snazi euharistije naglasivši kako je taj spomen čin koji nam je Isus ostavio nezasluženi dar te dodao kako čovjek to otajstvo ne može svojim umom shvatiti, nego ga može samo ljubiti. Ustvrdio je kako je Trajno euharistijsko klanjanje pred Presvetim blagodat svakom klanjatelju, toj župi i cijelome gradu, jer će svojim bdijenjem svih 24 sata u dana u šutnji i molitvi susretati i slaviti Gospodina.

Svoju radost da su nakon sedam mjeseci duhovnih i tehničkih priprema prikupili dovoljan broj molitelja za početak klanjanja iskazao je na kraju mise domaći župnik Tomislav Ćorluka, koji je prije dvije godine pokrenuo trajno klanjanje u tadašnjoj svojoj župi u Đakovu. On je naglasio kako sada imaju dovoljan broj klanjatelja – njih više od 200 od čega jednog glavnog koordinatora, 4 koordinatora smjene i 24 voditelja sata te je sada svakoga dana pokriveno svih 24 sata da Isus u kapelici ni trenutak ne bude sam. Dodao je kako je taj dan posebna radost ne samo za klanjatelje, nego i cijelu župu, jer upravo na patron župe, blagdan Bezgrješnog Srca Marijina započinje ta važna pobožnost. Pozvao je vjernike da se posvete Srcu Isusovu te svima koji to nisu do sada dobili podijelio knjižicu ‘Osobna posveta Srcu Isusovu’.

Prigodnim riječima klanjateljima se obratila i Nada Burum, nacionalna promotorica ove pobožnosti koja se širi u Hrvatskoj. Kako je toga dana u jutarnjim satima započelo klanjanje i u kapelici Župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu ona je naglasila kako je kapelica u Slavonskom Brodu deveta po redu u Hrvatskoj u kojoj će odsada biti trajno klanjanje te najavila skori početak te pobožnosti i u Vinkovcima, a na godinu i u drugim biskupijama.

Poslije večernje misi svećenici su zajedno s ministrantima i koordinatorima TEK-a u procesiji s oltara zajedno s registrom klanjatelja pronosili Isusa u pokaznici te ga postavili na prigodan oltar u novoj kapeli koja se nalazi u sklopu crkve. Vjernici su u tihom mimohodu pohodili kapelicu i pomolili se Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu.

Za patron župe i početak trajnog klanjanja vjernici su se pripremali trodnevnicom. Prvoga dana, 22. lipnja nakon krunice i litanija sv. Josipu, misno slavlje imao je domaći župnik; drugoga dana misno slavlje i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu predvodio je vlč. Marin Knežević, a posljednjega dana trodnevnice misno slavlje predvodio je također vlč. Ćorluka te s posebno osvrnuo na čašćenje Presvetog Srca Isusova. Na dan svetkovine slavljene su tri mise, prvu je predvodio župnik, a drugu vlč. Robert Farkaš, uz kojega su u koncelebraciji bili: vlč. Andrija Djaković, p. Domagoj Šimunović, vlč. Miro Tomas, vlč. Dominik Nedeljković, vlč. Mario Brkić, vlč. Josip Matanović, vlč. David Sluganović, a posluživali su bogoslovi Josip Brnjić i Domagoj Brkić. Liturgijsko pjevanje je animirao Mješoviti pjevački zbor naše župe predvođen s.Ankicom Tomas.

Svi koji žele sudjelovati u ovoj pobožnosti mogu se prijaviti u župu Bezgrješnog Srca Marijina ili na broj mobitela: 098 631 063. B. Lukačević/ I. Pitlović

Izvor: djos.hr

Radio Marija

12:15 Glazba po izboru slušatelja
13:00 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"
13:30 Obavijesti i najava programa
13:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.