25 godina Radio Marije

1 20220716 Mlada misa Pecotic 02

Mladu misu u Smokvici na otoku Korčuli u subotu, 16. srpnja u svečanom ozračju mnoštva vjernika i svećenika proslavio je novi svećenik Dubrovačke biskupije don Mišo Pecotić. Propovjednik na misi je bio don Ante Burić, bivši župnik u Smokvici a sada župnik na Boninovu u Dubrovniku.

U župnoj crkvi Očišćenja Marijina na blagdan Gospe Karmelske okupila se obitelj iz koje mladomisnik dolazi, rodbina, župljani i prijatelji kao i druga dvojica ovogodišnjih mladomisnika Dubrovačke biskupije, kolege svećenici, đakoni, bogoslovi, redovnice i redovnici iz više redovničkih zajednica. U koncelebraciji su, uz ostale, bili župnik u Smokvici don Stipo Miloš i dekan Korčulanskog dekanata don Frano Kuraja.

„Bog sa svakim od nas ima svoj plan, sve nas je sakramentom krštenja pozvao na život djece Božje u zajednici krštenika“, kazao je propovjednik Burić. „Uz taj temeljni poziv Bog ponekog poziva da ga iz bližega nasljeduje bilo u svećeništvu bilo u redovništvu. Puno je onih koji, zaglušen bukom svijeta u kojem živimo, taj njegov poziv jednostavno ne čuju. Ima, međutim, i onih koji se, usprkos prevladavajućem mentalitetu, poput Andrije i Petra, Jakova i Ivana, ohrabre ostaviti svoj dosadašnji život, kako bi, nasljedujući Učitelja, se posvetili služenju bližnjem u ljubavi.“

Obraćajući se mladomisniku kazao je da on čuo i prihvatio Učiteljev poziv te progovorio o njegovoj budućoj svećeničkoj službi u kojoj treba nastaviti biti duboko svjestan činjenice da je i dalje Isusov učenik, da taj proces nikad ne prestaje. Posebno je stavio naglasak na važnost vjere i molitve kao prve pastoralne obveze, molitve s narodom i molitve za narod, u osluškivanju Gospodina.

Spomenuo je i kako je mladomisnik Pecotić izabrao na blagdan Gospe Karmelske slaviti svoju mladu misu te mu poželio da ga Marijin majčinski zagovor prati, a mi ćemo ti nastojati biti blizu.

Mladomisnik Pecotić je na kraju mise sve pozdravio i zahvalio im na dolasku te izrazio radost što je u svojoj župi i u starijim godinama mogao proslaviti mladu misu sa svima njima i u vjeri u trojedinog Boga. Zahvalio je Bogu što ga je sve ove godine potiho i nenametljivo zvao i čekao da se odazove za rad na njivi Gospodnjoj. Hvalu je izrekao i svima koji su za njega molili, posebice pokojnoj majci koja mu je usadila vjeru i danas se raduje.

Liturgijsko pjevanje predvodili su zborovi župe sv. Marka i crkve sv. Antuna iz Korčule i župe Svih svetih iz Blata pod ravnanjem mo. Josipa degl’ Ivellia.

Nakon mladomisničkog blagoslova slavlje se nastavilo ispred crkve i za stolom u radosti i zahvalnosti zbog ovog posebnog dana „što ga učini Gospodin“.

Ljepoti i svečanosti mladomisničkog slavlja koje se u ovoj župi slavilo nakon 59 godina, doprinijeli su i članovi više sve korčulanskih bratovština u svojim odorama, a u špaliru kroz koji je prolazila procesija stajali su u svojim svečanim nošnjama članovi Kumpanije Smokvica.

A.T.

Župa Očišćenja Marijina Smokvica

Izvor: Dubrovačka biskupija

 

 

Radio Marija

15:15 Krunica - Slavna otajstva
15:40 Glazba
16:00 Knjiga koja me približila Bogu – tema: "Ljubav čini najljepša čuda"; gošća: s. Augustina Barišić; ur. i vod.: Brigita Konsuo Peček
16:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Fra Darko Tepert: "Pripravite put Gospodinu" - Svet, Svet, Svet (Izaija 6,1-13)

Prorok Izaija u šestom poglavlju svoje knjige opisuje svoj poziv koji je smješten u onu godinu kad je umro kralj Uzija, a to je otprilike 740....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.