25 godina Radio Marije

mm privlaka19

PRIVLAKA (TU) – Uz geslo „S Bogom svojim preskačem zidine!” (Ps 18,30), mladu misu proslavio je u nedjelju, 24. srpnja u župnoj crkvi svoje rodne župe sv. Martina biskupa u Privlaci novozaređeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Florijan Zagroščak. Uz mladomisnika, za oltarom su bili domaći župnik vlč. Mirko Rendulić, ovogodišnji mladomisnici i još desetak svećenika te duhovnik Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu mons. Karlo Višaticki koji je uputio i prigodnu homiliju.

03 mm privlaka8

Na početku je mladomisnika i sve okupljene pozdravio župnik vlč. Rendulić, a potom je mons. Višaticki pojasnio Božju Riječ koja ove nedjelje naglasak stavlja na ‘Oče naš’ – kao središnju molitvu svakog kršćanina. Mladomisniku je poručio neka prije svega bude čovjek i svećenik molitve.

 

“Od svećenika se puno očekuje, kako je napisao jedan laik, ‘da prije svega naviješta i donosi Božju, a ne svoju riječ, da nam Boga donese u život, da bude skroman i jednostavan, da moli, da znade šutjeti gdje drugi govore, da nađe riječi gdje drugi zanijeme, da ima vremena za druge, da živi ono u što vjeruje, da bude vjerodostojan…’. Želim ti dragi Florijane da u svemu što se od tebe očekuje i ustraješ i uspiješ, te da kao i Mojsije imaš uza se Božji štap, a da ti uvijek pomažu i Jošua i Aron i Hur, ili kako god se oni danas zvali. Neka Gospodin bude vazda s tobom i dade ti dobre suradnike te da, kako si i svojim geslom odabrao, s Bogom svojim preskačeš sve zidine!” – kazao je uz ostalo mons. Višaticki.

mm privlaka11

Nakon euharistije, za koju su darove pred oltar prinijeli župljani svečano odjeveni u tradicijske narodne nošnje, mladomisnik Florijan uputio je zahvalu, prije svih, Trojedinom Bogu na daru života i svećeništva i Blaženoj Djevici Mariji na njezinom majčinskom zagovoru; potom svojim roditeljima Ljubici i Ivi, braći Noelu i Patriku, djedovima i bakama, rodbini, prijateljima, kolegama, nadbiskupu Đuri Hraniću, svim svećenicima, subraći mladomisnicima, propovjednicima na trodnevnici i propovjedniku mons. Višatickom, bogoslovima, župniku Renduliću, zatim, preč. Josipu Filipoviću, župniku župe sv. Martina Biskupa u Bošnjacima, gdje je bio na đakonskom parktikumu i svim župljanima u Bošnjacima i Privlaci, napose onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji slavlja mlade mise, te župnom mješovitom zboru koji je pjevanjem animirao mladomisničko slavlje. Ono je završeno mladomisničkom blagoslovom svim sudionicima slavlja u crkvi u Privlaci.

mm privlaka22

Slavlju Mlade mise prethodila je trodnevna duhovna priprava. Prvoga dana misu je predvodio vlč. Vinko Brezovar, svećenik u miru; drugoga pak vlč. Matej Perić, župni vikar župe s. Ćirila i Metoda u Osijeku, a trećega dana vlč. Matija Aušić, župni upravitelj Župe Preslavnog Imena Marijina u Vrbanji, župni vikar Župe Mučeništva Ivana Krstitelja u Županji i pastoralni suradnik u župi Bošnjaci.

Ivica Vlašić / foto: screenshot video snimki Vinkovačke Plave TV

Cijelu snimku mlade mise možete pogledati na poveznici OVDJE

Radio Marija

20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:15 Krunica - Radosna otajstva
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sv. Elizabeto, uči nas kako da izražavamo Božju ljubav bližnjima

  Našem dezorijentiranom čovječanstvu Elizabeta daje svjedočanstvo o savršenoj otvorenosti za riječ Božju u kojoj se nalazi sve što daje smisao...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Studeni 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.