zg biskupija animatori 6
Opća specijalizacija animatora za Zagrebačku nadbiskupiju održala se od 1. do 8. kolovoza 2022. u Franjevačkom samostanu u Jastrebarskom. Na specijalizaciji je sudjelovalo 28 mladih iz 16 različitih župa, a program je vodilo 12 animatora instruktora, uz pomoć i podršku nadbiskupijskog povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka.

zg biskupija animatori 5
Nakon pet vikend-susreta Temeljne formacije mladi animatori na specijalizaciji su učili o važnosti organizacije i komunikacije, kreativno se izražavali izrađujući razne rukotvorine te uvježbavali nove plesove i banseve. Animatori instruktori pripremili su predavanja o radu po dobi te kako raditi s prvopričesnicima i krizmanicima. Također, naglašena je važnost preventivnog sustava u odgoju mladih te su animatorima prikazani načini kako djeci i mladima približiti biblijske tekstove u radionicama i igrama.

zg biskupija animatori 3
Animatori su se upoznali s načinom izrade kateheze, pripremom oratorija te pisanjem vijesti i korištenjem društvenih mrežama u svrhu informiranja i promocije svojih župa. Instruktori su mladima približili liturgiju govoreći o ulozi ministranata, čitača i zbora te o načinu rada sa spomenutim zajednicama. Svake večeri organizirane su razne vesele večeri kako bi se animatore upoznalo sa što više načina animacije. Dani ispunjeni brojnim predavanjima, radionicama, plesovima, bansevima i igrama završavali su večernjim molitvama koje su animatori pripremali u malim grupama.

zg biskupija animatori 4
Zadnjega dana specijalizacije animatori su na svemu primljenom zahvalili svetom misom koju je predslavio povjerenik za mlade vlč. Kristijan Tušek.

"Nemojmo se bojati Njemu dati priliku. Svima sam vam u poruci napisao jednu istu rečenicu: "Uvijek računaj na Gospodina! Uvijek daj Bogu priliku!" Prije oratorija - molitva, prije pripreme - molitva, prije planiranja - molitva. Ne znaš što organizirati - moli: "Gospodine, daj mi Duha, nek me potaknei vodi!" Ne znaš kako prijeći neko razočaranje i sve ostalo - moli. Nemojte se bojati pasti na koljena jer veličina vjernika je u onome koliko je sposoban klečati", poručio je u homiliji vlč. Tušek animatorima.
zg biskupija animatori 1Nakon svete mise animatori su primili certifikate i majice, a vlč. Tušek podijelio je certifikate i animatorima instruktorima koji su svoju specijalizaciju završili u svibnju ove godine.

SPECIJALIZIRANI ANIMATORI: Ana Antunović, Jana Maria Bilanović, Anamaria Brozović, Fani Gelo, Ana Hasanović, Marta Hercigonja, Elena Katavić, Andreja Kirin, Gabrijel Kobeščak, Anna Krpan, Luka Lekavski, Terezia Lukić, Marija Lukšić, Ivona Ljubas, Mario Marjanović, Mate Međugorac, Ema Mlinarić, Monika Petanjak, Mirna Poljak, Stjepan Salopek, Lucija Šantek, Kristina Šimić, Petra Šipura, Kristijan Tovernić, Maja Vrljić, Nika Zimak, Ivana Zvonković, Katja Žabec.

Izvor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Radio Marija

20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:15 Krunica i litanije sv. Josipu
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.