ĐAKOVO (TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić, izdao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Svi navedeni razrješuju se dosadašnjih službi danom 23. kolovoza, a nove službe preuzimaju danom 24. kolovoza 2022. (osim ako je naznačeno drugačije).

I. Župnici i župni upravitelji

Vlč. Josip Ivešić razriješen je službe župnika Župe Dobroga Pastira u Đakovu te je stavljen na raspolaganje biskupu koadjutoru srijemskom za pastoralne potrebe u Srijemskoj biskupiji.

Vlč. Ivica Rebić razriješen je službe župnika Župe sv. Luke evanđelista u Josipovcu te imenovan župnikom Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Vrbici.

Dr. vlč. Đurica Pardon razriješen je službe župnika Župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima te imenovan župnikom Župe Uskrsnuća Kristova i upraviteljem Župe Duha Svetoga u Čepinu.

Vlč. Ivan Jurić razriješen je službe župnika Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku te imenovan župnikom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku.

Vlč. Ivica Zrno je po povratku u Nadbiskupiju sa službe iz Srijemske biskupije imenovan župnikom Župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima.

Vlč. Filip Perković razriješen je službe župnika Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu te imenovan župnikom Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku.

Vlč. Krešimir Jukić razriješen je službe župnika Župe sv. Mihaela arkanđela u Cerni te imenovan župnikom Župe Duha Svetoga u Nuštru.

Vlč. Ivica Martić razriješen je službe župnika Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te mu je dodijeljeno bolovanje u razdoblju od godinu dana.

Vlč. Mato Matasović razriješen je službe župnika Župe sv. Nikole Tavelića i upravitelja Župe sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu.

Vlč. Darko Tvrdojević razriješen je službe župnika Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Oprisavcima te imenovan župnikom Župe sv. Nikole Tavelića i upraviteljem Župe sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu.

Vlč. Damir Stanić razriješen je službe župnika Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima te imenovan župnikom Župe sv. Mihaela arkanđela u Cerni.

Vlč. Ivan Stipić razriješen je službe upravitelja Župe Našašća Svetoga Križa u Trnavi te imenovan župnikom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Oprisavcima.

Vlč. Florijan Kvetek razriješen je službe župnika Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima.

Vlč. Ivica Tušek razriješen je službe župnika Župe Preslavnoga Imena Marijina u Svilaju te mu je dodijeljeno bolovanje u razdoblju od godinu dana. Istodobno je imenovan pastoralnim suradnikom u Župi sv. Nikole Tavelića i Župi sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu.

Vlč. Krešimir Čutura razriješen je službe vicerektora Bogoslovnoga sjemeništa u Đakovu te imenovan župnikom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu.

Vlč. Mario Žigman, studentski kapelan u Osijeku i nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih, imenovan je župnikom Župe sv. Luke evanđelista u Josipovcu.

Dr. vlč. Tomislav Ćurić razriješen je službe župnika Župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Aljmašu.

Vlč. Mihael Mađarević razriješen je službe pastoralnog suradnika Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu i Župe sv. Filipa i Jakova apostola u Bocanjevcima te imenovan župnikom Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Kruševici.

Dr. vlč. Ilija Dogan, profesor na KBF u Đakovu i sudac Međubiskupijskog suda u Đakovu, imenovan je župnikom Župe Dobroga Pastira u Đakovu.

Vlč. Vlado Karačić razriješen je službe župnika Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Vrbici te imenovan župnikom Župe Presvetoga Trojstva u Budimcima.

Vlč. Matija Aušić razriješen je službe župnog vikara Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji te nastavlja vršiti službu upravitelja Župe Preslavnoga Imena Marijina u Vrbanji. Istodobno će pastoralno pomagati u Župi sv. Martina biskupa u Bošnjacima.

Vlč. Božidar Nađ razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima te imenovan upraviteljem Župe Krista Kralja u Brodskom Varošu.

Vlč. Blaž Jokić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Petra i Pavla apostola u Osijeku te imenovan upraviteljem Župe Našašća Svetoga Križa u Trnavi.

Vlč. Gabrijel Prekratić razriješen je službe župnog vikara Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu te imenovan upraviteljem Župe Preslavnoga Imena Marijina u Svilaju.

Vlč. Nino Perica razriješen je službe župnog vikara Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku te imenovan upraviteljem Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu.

II. Župni vikari

Vlč. Dominik Nedeljković razriješen je službe župnog vikara Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu te imenovan župnim vikarom Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima.

Vlč. Domagoj Vidaković razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu te imenovan župnim vikarom Župe Svih svetih u Đakovu.

Vlč. Luka Ćosić razriješen je službe župnog vikara Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu te imenovan župnim vikarom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu.

Vlč. Krešimir Iljazović razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te imenovan župnim vikarom Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu.

Vlč. Matej Perić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda slavenskih apostola u Osijeku te je stavljen na raspolaganje biskupu koadjutoru srijemskom za pastoralne potrebe u Srijemskoj biskupiji.

Vlč. Antun Nikolić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla apostola u Osijeku.

Vlč. Nikola Klemen, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku.

Vlč. Florijan Zagorščak, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku.

Vlč. Bernard Prelčec, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Ćirila i Metoda slavenskih apostola u Osijeku.

Vlč. Stjepan Krešo, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu.

Fra Ivan Crnković, OFM, razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru te je, odlukom uprave Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, raspoređen na službu u Franjevački samostan i crkvu Presvetoga Trojstva u Slavonskom Brodu.

Fra Mislav Lukačević, OFM, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

Fra Nikola Šantek, OFMConv., imenovan je župnim vikarom Župe Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima.

III. Umirovljenja

Vlč. Helmut Schumacher razriješen je službe župnika Župe Uskrsnuća Kristova u Čepinu te umirovljen. Nastavlja svoje svećeničko djelovanje u službi pastoralnoga suradnika u Župi Uskrsnuća Kristova i Župi Duha Svetoga u Čepinu.

Preč. Ante Markić razriješen je službe župnika Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Aljmašu te umirovljen.

Vlč. Slavko Vranjković razriješen je službe župnika Župe Duha Svetoga u Nuštru te umirovljen.

Vlč. Božidar Petrović razriješen je službe župnika Župe Presvetoga Trojstva u Budimcima te umirovljen.

Vlč. Frok Zefiq razriješen je službe župnika Župe Krista Kralja u Brodskom Varošu te umirovljen.

Vlč. Mirko Jokić razriješen je službe župnika Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Kruševici te umirovljen.

Dr. vlč. Zvonko Pažin razriješen je službe župnika Župe Duha Svetoga u Čepinu te umirovljen.

IV. Ostale službe

Mons. dr. Karlo Višaticki razriješen je službe duhovnika Bogoslovnoga sjemeništa u Đakovu te se vraća u svoju matičnu, Banjalučku biskupiju.

Mr. vlč. Stjepan Matezović po povratku sa studija iz Rima nastavlja izradu doktorske disertacije te je imenovan duhovnikom Bogoslovnoga sjemeništa u Đakovu.

Dr. vlč. Davor Senjan po povratku sa studija iz Rima imenovan je vicerektorom Bogoslovnoga sjemeništa u Đakovu.

Dr. vlč. Grgo Grbešić, profesor na KBF u Đakovu i rektor te voditelj liturgije u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, razriješen je službe duhovnog asistenta Hrvatskog katoličkog liječničkog društva – podružnica Đakovo.

Dr. vlč. Pavao Mikulčić, voditelj Središnjega ureda Nadbiskupijskog pastoralnog centra u Đakovu, imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi Dobroga Pastira u Đakovu te duhovnim asistentom Hrvatskog katoličkog liječničkog društva – podružnica Đakovo.

Dr. vlč. Zdenko Ilić, sudski vikar i profesor na KBF u Đakovu, razriješen je službe pastoralnog suradnika te službe upravitelja Župe Dobroga Pastira u Đakovu.

Vlč. Mato Martinković razriješen je službe pastoralnog suradnika u Župi sv. Nikole Tavelića i Župi sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu te je imenovan pastoralnim suradnikom u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Vlč. Željko Grigić razriješen je službe pastoralnog suradnika u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji te je imenovan pastoralnim suradnikom u Župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu.

O. Josaphat Ngimonyi Mosha, CSSp, imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji.

Dr. vlč. Ivan Benaković, profesor na KBF u Đakovu, po povratku sa studija iz Rima imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi sv. Luke evanđelista u Josipovcu te nadbiskupijskim povjerenikom za biblijski pastoral.

Vlč. Krešimir Bulat, upravitelj Župe sv. Jakova apostola u Gorjanima, razriješen je službe nadbiskupijskog povjerenika za biblijski pastoral.

Vlč. Ante Pavlović, umirovljeni svećenik, razriješen je službe nadbiskupijskog povjerenika za Hrvatski martirologij, prikupljanje podataka i popisivanje žrtava II. svjetskog rata i poraća.

Vlč. Stjepan Maroslavac, administrator Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije, imenovan je nadbiskupijskim povjerenikom za Hrvatski martirologij, prikupljanje podataka i popisivanje žrtava II. svjetskog rata i poraća.

Vlč. Robert Erk razriješen je službe župnog vikara Župe Svih svetih u Đakovu te je upućen na poslijediplomski studij ekumenske teologije u Rim.

Fra Igor Horvat, OFMConv., odlukom uprave Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, raspoređen je na službu u Samostan sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

Mr. o. Boris Jozić, DI, odlukom uprave Hrvatske pokrajine Družbe Isusove raspoređen je na službu u Rezidenciju Družbe Isusove u Osijeku.

Mr. o. Ivan Matić, DI, odlukom uprave Hrvatske pokrajine Družbe Isusove raspoređen je na službu u Rezidenciju Družbe Isusove u Osijeku.

O. Ivica Hadaš, DI, odlukom uprave Hrvatske pokrajine Družbe Isusove raspoređen je na službu u Rezidenciju Družbe Isusove u Osijeku.

Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Radio Marija

16:30 Vijesti dana
16:45 Glazba
17:00 Franjina ekonomija - tema: Sport i ekonomija; gost: Leonard Mesarić, voditelj zajednice sportaša; ur.: Katarina Bukša; vod.: Iva Kraljević
17:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića - II. dan: Svi vole nogomet

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića   Drugi dan Nogometaši iz Maria Pollija zakasnili su u Madrid za finalnu utakmicu svjetskog...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.