25 godina Radio Marije

 zlatni pir 1U crkvi Sv. Stjepana u Opuzenu na misnom slavlju koje je predslavio župnik don Ante Antunović u koncelebraciji s don Nikolom Juračić u nedjelju 21. kolovoza bračni par Petar i Neda Popić obnovili su zavjete koje su dali Gospodinu prije 50 godina.
U braku, Gospodin ih je darovao sa dvije kćerke, tri unuka i unukom. „Mladi bračni parovi – čujte, ovih 50 godina – što mislite? Da im je u životu teklo baš onako kako su htjeli. Nije nikome, pa ni njima, ali oni su izdržali, izdržali ovih 50 godina i vjerujem da će izdržati do kraja svoga života, upravo onako kako su obećali – dok nas smrt ne rastavi.

Molimo za njih, ali molimo posebno za sve bračne parove u našoj župnoj zajednici da izmole od Gospodina snagu i milost za ustrajnost u svom braku. To je ono na čemu se temelji ljubav koju su obećali, ustrajnost do kraja, uz sve poteškoće. Svaka je poteškoća teška, ali se može prebroditi ako imaš pomoć, a pomoć traži od Gospodina, on će ti je sigurno udijeliti, i onda ćeš lakše prebroditi sve nedaće, boli, muke i jade. Ove naše molitve danas Gospodin primio, da bi naše obitelji ustrajale u onome što su sami obećali, da ne bi bilo rastava u našim obiteljima, jer te rastave uništiše najprije djecu, a onda i one koji se rastaju“, rekao je vlč. Antunović na početku misnog slavlja.

zlatni pir 2U homiliji je naglasio kako je za sve naše poteškoće, za sve naše životne probleme, rješenje – u Bogu. Dovoljno ga je samo s vjerom i ljubavlju pogledati, dovoljno se samo njemu obratiti, zavapiti. „Poslan si živjeti ne samo za sebe, nego bar toliko, koliko živiš za sebe, poslan si da živiš i za drugog čovjeka . Ali život te odvlači i nikada ništa ne činiš za bližnjega, nego, nekako si sam sebi dostatan, ne treba ti nitko. Naravno pogrešno! Izjeda te mržnja i nezadovoljstvo zbog nečijeg uspjeha, ljubomora, i umjesto da se raduješ sa svojom bližnjim, gledaš ga krivim okom i optužuješ, umanjuješ njegov uspjeh, samo da bi sebe opravdao“, upozorio je don Ante i pozvao ‘da u svojim nastupima budemo smireni, da ne podižemo svoj glas, bez obzira što doživljavamo, da uljudno reagiramo bez bijesa i srdžbe, a često nam to ne ide’…

Danas nam Bog poručuje ‘obratite se – nas dvojica možemo biti pobjednici u svemu’. Zato, pogledajmo danas Gospodina. Recimo mu sve što nas muči, on će nam pomoći, on će nam pokazati gdje su ona uska vrata na koja se ulazi, on će nam to pokazati na vrijeme, zaključio je homiliju vlč. Antunović, te nakon čestitki slavljenicima, svim vjernicima udijelio blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

19:45 „Pripravite put Gospodinu“ – promišljanja fra Darka Teperta nad knjigom proroka Izaije
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:15 Krunica - Radosna otajstva
20:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sv. Elizabeto, uči nas kako da izražavamo Božju ljubav bližnjima

  Našem dezorijentiranom čovječanstvu Elizabeta daje svjedočanstvo o savršenoj otvorenosti za riječ Božju u kojoj se nalazi sve što daje smisao...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Studeni 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.