sv stasa smn 2022 1Župa Staševica proslavila je u petak 26. kolovoza nebeskog zaštitnika - sv. Staša misnim slavljem koje je predslavio fra Ante Jurić, pastoralni suradnik u župi Čvrljevo.
U koncelebraciji uz župnika fra Marka Bitangu bili su biokovski dekan fra Josip Repeša, župnik Tučepa fra Stipe Bešlić, župnik Župe Ravče don Pavao Pavić, fra Mato Mučkalović, dušobrižnik u Sydneyu i fra Marin Marčić župnik Muća Donjeg.

sv stasa smn 2022 2
Sv. Anastazije bio je skroman, pošten, radišan i običan čovjek, pobožan kršćanin, koji je znao za Kristovu zapovijed: „ako me tko ljubi, taj će se žrtvovati za mene i slijediti me do smrti na križu“ Danas mnogi ljudi žele biti netko i nešto bez velikog truda i zalaganja, malo tko danas primjećuje vrijednog, poštenog radnika kršćanina. Danas, kao i uvijek, svijetom su vladali i vladaju i danas tri požude: požuda tijela, očiju i oholost života a Krist Gospodin preko svojih mučenika nas uči da trebamo služiti, ljubiti, žrtvovati se, praštati, naglasio je u homiliji vlč. Jurić..

sv stasa smn 2022 3
Sveti Staš i ostali Solinski mučenici naši su duhovni preci, kojih je prema nekim izvorima bilo 240. Oni su svojom vjerom i krvlju, posvetili ovo tlo naše lijepe Domovine, gdje su naši preci došli u sedmom stoljeću, pojasnio je, i dodao kako nam je Bog u našem sv. Anastaziju i drugim svecima, zaštitnicima, dao primjer.

sv stasa smn 2022 4
„Nije nam dao duha bojažljivosti, nego Duha snage, neustrašivosti, Duha ljubavi! Znamo, da je sve veliko, lijepo, sveto i umjetničko u Europi i svijetu ostvareno nadahnućem Kristova Svetog Duha. Kroz našu povijest mnogi su osvajači dolazili na ovo sveto tlo i htjeli raskomadati tkivo majke Domovine, ali nisu uspjeli zbog naše jake vjere u Isusa Krista, pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji, svecima i mučenicima. Naš hrvatski narod i Domovina i danas se nalazi u jako teškim moralnim i materijalnim nevoljama a neprijatelji Božji, i našeg naroda, bez obzira što imamo svoju državu, žele nas uništiti i zavladati s nama, ali pravi čovjek, pravi kršćanin, katolik, ne prigiba se pred lažnim veličinama ovoga svijeta i ovoga vremena“, naglasio je.

sv stasa smn 2022 5
Koliko god bilo teško danas, u vremenu materijalizama, gubitka vjerskih moralnih vrednota i načela, mi moramo istinski živjeti svoju vjeru, voljeti Boga iznad svega, svoju obitelj, voljeti jedni druge, svoju Domovinu Hrvatsku – to je jedini put obnove, opstanka i oporavka nas i našeg naroda. Teška vremena stvaraju jake ljude a lagana slabe. Današnji svetac pokazao nam je kako se svjedoči za Isusa Krista, kako se ljubi Crkva, živi s Kristom i za Krista – to je Božja mudrost! Od toga dolazi utjeha, mir, pravda i nada. Naučimo od sv. Anastazija koji je živio u davna vremena u 4. stoljeću, da i mi ne smijemo nikada zaboraviti na prošlost, a da uvijek znamo pogledati na budućnost, jer kršćanin je sin budućnosti – ovdje se radi o Nebeskoj, vječnoj budućnosti, zbog koje bi svaki pravi kršćanin trebao zanemariti prolazne zemaljske stvarnosti i probitke i biti upravljen prema vječnim dobrima u Nebeskom Kraljevstvu, rekao je, među ostalim, u svojoj homiliji vlč. Jurić.

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

04:30 Preko trnja do zvijezda - ur. i vod.: Antea Katić
05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju; Molitva prije rada
05:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.