SKAC ignacijanske vježbe rujan 2022 web
Dragi mladi od 18 do 35 godina, SKAC organizira novi ciklus kršćanske meditacije i ignacijevskih duhovnih vježbi u svakodnevici.

Vježbe su individualno davane, ‘da se sam Stvoritelj i Gospodin očituje svojoj odanoj duši, privijajući je u naručaj svoje ljubavi i hvale i vodeći je onim putem na kojem će mu odsada moći bolje služiti’, kako to sam sv. Ignacije piše. 

Ako vas Bog zove u dubinu odnosa s Njim, važno je znati sljedeće informacije kako bi se lakše odlučili odgovoriti na taj poziv, kroz ove vježbe ili neki drugi način, s obzirom da je svaki sudionik obavezan:

  • u rujnu raditi predvježbe za duhovne vježbe koje će dobiti na e-adresu,
  • 2.10., 9.10. i 16.10. (nedjelje) dolaziti na nagovore u 20h u Palmotićevu 31 (po potrebi će biti organiziran još jedan nagovor usred ciklusa),
  • uz nagovore dolaziti na duhovne razgovore sa svojim pratiteljem, jednom tjedno u trajanju od 20 minuta (iza 16.10.),
  • svakodnevno odvajati sat vremena za molitvu,
  • svaku večer raditi egzamen (ispit savjesti),
  • povremeno obavljati eksperimente (po uputi pratitelja)
  • sudjelovati na završnom susretu na Sljemenu 17.12.

Prvi susret je 2. listopada, a završetak vježbi predviđen je 17. prosinca. Ciklus duhovnih vježbi vodi p. Tomislav Rukavina, župnik Marije Kraljice Hrvata na Sljemenu i dugogodišnji duhovnik SKAC-a u suradnji s pratiteljima laicima. Ovaj ciklus organiziran je u obliku individualno davanih duhovnih vježbi. To znači da se nagovori odvijaju kroz listopad, a nakon toga vam pratitelji daju upute do kraja ciklusa. Cijena programa je 200kn.

Ukoliko ste pročitali obveze i smatrate se spremnima za ovaj program ispunite prijavnicu ovdje: PRIJAVNICA ZA ADVENTSKI CIKLUS. Prijave traju do 12. rujna ili do popunjenja kapaciteta.

Ukoliko imate pitanja pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Potvrdu i detaljne informacije ćete dobiti kroz 72 sata nakon što ispunite prijavnicu.

 

Izvor: SKAC Palma