VolimGA vizual širi
Često mislima odlutaš na drugi kraj svijeta i razmišljaš kako je ondje? Siromaštvo i oskudni uvjeti života za tebe su izazov, a ne opasnost? Često susrećeš Boga kroz pomaganje potrebitima? Prispodoba o milosrdnom Samarijancu jedna ti je od dražih u Evanđelju? Nastavi čitati jer imamo nešto baš za tebe!

Volonterska mreža Ante Gabrić (VolimGA) otvara prijave za novi ciklus edukacije za osobe koje razmišljaju o volontiranju u misijama u sljedećoj kalendarskoj godini. Volontirati je trenutno moguće u Beninu, Ekvadoru, Filipinima, Peruu ili Ugandi, a prijave su dostupne na sljedećem linku https://forms.gle/cNAZBaTAr5L5vi558 do 20. rujna. Ako ti je potrebno još informacija, pridruži nam se 15. rujna na informativnom Zoom susretu (https://us02web.zoom.us/j/81044967880?pwd=V08yU2lTbTgxU0pJc05LRE1rZVVTUT09 Meeting ID: 810 4496 7880; Passcode: VolimGA) i saznaj sve što te zanima.

Volonterska mreža Ante Gabrić (VolimGA) projekt je Centra za duhovnost i kulturu Ignacije koji posreduje između osoba koji se žele darovati služenju drugima i onih kojima je ta pomoć potrebna, a nalaze se na drugom kraju svijeta. Sama ideja, a potom i naziv projekta, proistječu iz lika i djela hrvatskog misionara sluge Božjega oca Ante Gabrića. Njegova poznata rečenica: “Treba gorjeti i izgorjeti… a mi dimimo! Zašto ću ja dimiti, molim vas lijepo?!” poziva nas na aktivno življenje kršćanskog poziva i služenja svima koji su u potrebi, neovisno o nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Ako smatraš da si pozvan služiti i van granica Lijepe Naše, prijavi se na edukaciju, razluči poziv za služenjem te iskusi muku, žrtvu, ali i obilate plodove služenja najpotrebitijima.

Pomoć koju ti Centar Ignacije može ponuditi, osim spomenute edukacije volontera, je pružanje duhovne, administrativne i svake druge podrške prilikom planiranja, boravka i povratka volontera iz zemlje volontiranja te financijskom pomoći ako će ti biti potrebna.

Sam projekt započeo je prošle godine te s ponosom ističemo kako četvero naših polaznika prvog ciklusa edukacija odlazi u Ekvador, Ugandu i na Filipine na svoje višemjesečno iskustvo volontiranja. Već smo prethodno istaknuli da Centar Ignacije prati volontere i tijekom njihovog boravka u inozemstvu, a pratiti ih možeš i ti tako što ćeš posjetiti našu Facebook stranicu www.fb.com/volim.ante.gabric i doživjeti Ugandu, Filipine ili Ekvador iz udobnosti svoga doma.

Međutim, ako te Gospodin poziva na korak više, odvaži se i prijavi na edukacije koje su ujedno i razlučivanje o odlasku na volontiranje. Polaznici prošlogodišnjeg ciklusa, ocijenili su je kao “jednu od boljih iskustava edukacije u životu” i što se njih tiče, “idealnu”. Volonterka koja za nekoliko dana odlazi na Filipine pristup volonterima opisala je riječima:

“Divno je i što ste se pobrinuli za nas tako što ste nam omogućili i duhovnog pratitelja! Pristupili ste nam holistički i niti jedan naš dio (duh, duša i tijelo) nije ostao zakinut. Imali smo hrane i pića, plesali smo; molili smo i pričali o pozivu od Gospodina; progovorili o strahovima i suočavanju sa stanjem „na terenu“. Zaista, od srca hvala!”

Tijekom edukacija zajedno upoznajemo kulturne, geopolitičke i druge posebnosti zemalja volontiranja te se volonterima nude konkretne smjernice za rad s konkretnom skupinom korisnika u mjestu volontiranja.

Ako se osoba odluči na odlazak na volontersko iskustvo, odabire jednu od ponuđenih zemalja (Benin, Ekvador, Filipini, Peru ili Uganda) nakon čega slijedi tehnička priprema putovanja. Naposljetku, treća faza obuhvaća putovanje, boravak i povratak iz zemlje koju je volonter odabrao kao svoje mjesto volontiranja.

Stoga, ako već dugo gajiš čežnju za ovakvim iskustvom ili ti je tijekom čitanja ovog teksta zaiskrilo srce, pozivamo te da se odvažiš i do 20. rujna prijaviš putem sljedećeg linka(https://forms.gle/cNAZBaTAr5L5vi558).

I zapamti - VolimGA, dakle, volontiram!

Za više informacija o projektu, posjeti www.ignacije.hr/volimga.

 

Izvor: Centar Ignacije

Radio Marija

23:00 Molitva - Povečerje
23:10 Glazba
23:15 "Riječ o riječi" - duhovni poticaji za svaki dan
23:20 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.