josipovi hodočasnici pleternica 1

Početak nove školske godine dodatno je blagoslovljen u srijedu, 7. rujna 2022. godina na Velikoj pobožnosti svetom Josipu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Misno je slavlje predvodio mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta, a pjevanjem je svetu misu obogatio župni zbor Sveti Josip uz orguljsku pratnju mo. Krešimira Klarića. Među Josipovim hodočasnicima bili su i bračni par Stjepko i Ljuba Puljić iz Danske u koju su došli protjeran ratom. Obzirom da u svom domu u Danskoj redovito prate misna slavlja iz Svetišta prilikom posjeta Domovini željeli su na ovaj način zahvaliti za brojen milosti koji su primili zagovorom svetog Josipa.

josipovi hodočasnici pleternica 2
U svojoj propovijed mons. Sente osvrnuo se na svetog Marka Križevčanina, čiji se spomendan slavio u srijedu. On je jedan od malobrojnih, ali značajnih hrvatskih svetaca, koji svojim primjerom života nadahnjuje vjerenike laike i svećenike.
josipovi hodočasnici pleternica 3
Svetim ga proglašava sveti Ivan Pavao II. 7. svibnja 1995. godine. Mi, pripadnici hrvatskog naroda, često se nađemo u trenutcima kada ne znamo cijeniti svoje i kao da nam je sve drugo puno važnije. Sjećam se, kako su se nakon ’90-ih godine kupovale inozemna roba. Tek kasnije se polako otkrivala kvaliteta naših, domaćih proizvoda, i počela se ponovno upotrebljavati. Bogu hvala i ovo Nacionalno svetište promiče hrvatsku duhovnost, odnosno kroz izložbu Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu, nastojimo prepoznati naše svece i blaženike, kao i one koji su kandidati za oltar. Gostujući s izložbom po Hrvatskoj, mnogi se čude činjenici da imamo toliko svetih i blaženih ljudi u narodu.
josipovi hodočasnici pleternica 4
Hrvatski narod uistinu jest vjeran Bogu, a uz tu vjernost Njemu, donosi blagost u svom vremenu, a još više i sad u našem. Sveti Marko Križevčanin upravo svojom vjernošću Isusu Kristu i rimskom Prvosvećeniku svima nama pokazuje gdje ćemo naći utjehu, pravi smjer i kako valja živjeti. Promatrajući ovog sveca možemo njegove odlike prepoznati i u bl. Alojziju Stepincu, i on je mučen zbog svoje vjernosti Kristu i Crkvi. Ostati vjeran Bogu i Katoličkoj Crkvi najsigurniji je put za svakog vjernika, pa tako i sve nas vjernike u dragom nam hrvatskom narodu. Lijepo bi bilo, da si povodom spomendan sv. Marka Križevčanina osvijestimo vrednote koje smo primili od svojih predaka.“
kazao je u svojoj homiliji mons. Sente.

josipovi hodočasnici pleternica 5
Dodajmo ovome da je u subotu 3. rujna Nacionalno svetište svetog Josipa posjetilo više do 250 hodočasnika. Prije podne pedesetak župljana iz Jarmine sudjelovalo je u misnom slavlju koje je slavio njihov župnik vlč. Antun Farkaš. Istoga dana u popodnevnim satima predvođeni svojim župnikom i rektorom svetišta Gospe od Suza Antunom Ćorkovićem više od stotinjak hodočasnika iz Pleternice posjetilo je Josipovo svetište zahvaljujući na ostvarenoj blagoslovljenoj devetnice Gospe od Suza. Uz njih svetom Josipu došli su se pomoliti i hodočasnici iz Klanjca predvođeni svojim župnikom fra Dragutinom Brglesom, OFM.

josipovi hodočasnici pleternica 6
U četvrtak, 8. rujna, na blagdan Male Gospe svete mise bit će u 9 sati u župnoj crkvi BDM Snježne te u 18:30 u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.

Izvor: Župa BDMS

Radio Marija

20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:15 Krunica i litanije sv. Josipu
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.