Biskupijski dan0 scaled

U subotu, 24. rujna 2022. na poziv biskupa Antuna Škvorčevića u Požegi će se održati Biskupijski dan koji se već tradicionalno organizira na početku svake pastoralne godine prigodom obljetnice uspostave Požeške biskupije. Posebnost ovogodišnjeg Biskupijskog dana je 25. obljetnica uspostave Požeške biskupije i zaključak sinodskog savjetovanja u njegovu značenju za biskupijsko pastoralno djelovanje. U skladu s pozivom biskupa Antuna na Biskupijskom danu okupit će se svi oni koji u požeškoj mjesnoj Crkvi imaju određenu službu ili posebno poslanje: svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi župnih pjevačkih zborova, pjevački zborovi mladih, crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te učenici i djelatnici biskupijskih katoličkih škola.

Program predviđa zborovanja spomenutih skupina u različitim požeškim crkvenim prostorima, a sva započinju u 9.30 sati po određenom rasporedu. Svećenici, redovnici i đakoni, sestre redovnice, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri okupit će se u Dvorani sv. Terezije nasuprot Katedrale. Program za članove župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, lektore i izvanredne djelitelje svete pričesti održat će se u crkvi Duha Svetoga. Članovi crkvenih udruga, pokreta i molitvenih zajednica okupit će se na zborovanju u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma. Učenici i djelatnici svih biskupijskih katoličkih škola svoj će program imati u prostorima Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije. Članovi župnih pjevačkih zborova okupit će se u crkvi sv. Lovre, gdje će imati i vježbu liturgijskog pjevanja za euharistijsko slavlje u Katedrali. Župni zborovi mladih susrest će se u pastoralnoj dvorani Franjevačkog samostana u Požegi. I oni će između ostalog imati vježbu pjevanja za euharistijsko slavlje u Katedrali, kao i pripravu za nastup pred mladima katoličkih škola u prostorima Odgojno-obrazovnog centra.

Navedenim skupinama bit će na zborovanju prikazan ishod sinodskog savjetovanja o pitanjima koja se na njih odnose. Povjerenici za pojedina pastoralna područja predstavit će potom prijedlog okvirnog plana i programa koji kao odgovor na utvrđeno stanje u sinodskom savjetovanju valja ostvarivati u započetoj pastoralnoj godini.

Središnji dio Biskupijskog dana bit će euharistijsko slavlje koje će u 11.30 sati u požeškoj Katedrali predvoditi biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s drugim biskupima na čelu s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije Želimirom Puljićem, zadarskim nadbiskupom. U okviru misnog slavlja pojedini pastoralni povjerenici predat će dijecezanskom biskupu prijedloge programa svoga djelovanja u skladu s ishodom sinodskog savjetovanja i njihova dosadašnjeg rada na temelju kojih će biti oblikovane i proglašene odluke Biskupijskog dana, čiji će dokument dijecezanski biskup uručiti svakom nazočnom župniku.

Izvor: Požeška biskupija

Radio Marija

06:00 Sveta misa zornica - prijenos iz dvorane uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj
06:40 Glazba
07:00 Nakane Apostolata molitve za studeni; Krunica - Žalosna otajstva
07:30 Molitva - Jutarnja

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.