25 godina Radio Marije

advent

Paljenjem prve adventske svijeće u splitskom Đardinu u subotu 26. studenoga započela je i splitska manifestacija "Štorije o‘ Adventa". Svijeću su zapalili splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, a molitvu blagoslova predvodio je fra Kristijan Stipanović, župnik splitske župe Gospe od Zdravlja.

„Braćo i sestre, noćas započinjemo svoj adventski hod prema svetkovini Božića. Želimo se pripremiti za taj radosni blagdan i izvana i iznutra, čisteći i uređujući osobni i zajednički životni prostor, ali nadasve otvarajući svoje srce Božjem miru i Ljubavi. Neka adventske svijeće budu znakovi koji će nas podsjećati kojim putem trebamo ići, a to je put Svjetla, put Dobrote. Neka Krist, Svjetlo svijeta, od nas odagna svaku tamu, a ispuni nas svakim dobrom. Svoj adventski hod stavljamo u Ruke Isusove i naše Majke Marije moleći: 'Zdravo, Marijo“, kazao je fra Kristijan.

„Okupili smo se večeras kako bismo simboličnim paljenjem prve adventske svijeće otpočeli advent u Splitu. Advent je doba koje je kalendarski gledano, najhladnije doba u godini. Ali, zahvaljujući ljubavi koja se u to vrijeme iskazuje među našim građanima, obiteljima i bližnjima je, ja bih rekao, najtoplije doba u godini. Svima želim da ovih nešto više od mjesec dana provedu u krugu najmilijih ispunjeni ljubavlju i srećom te da svatko pronađe onaj jedan kutak u svom životu, gdje može pomoći nekome drugome i tako mu ovaj advent učini ljepšim“, poručio je dogradonačelnik grada Splita.

„Kao i svake godine, Grad i Turistička zajednica se potrude da brojne lokacije dobiju svoje novo ruho. Tako večeras započinjemo s našom 'Štorijom o‘ Adventa' sa željom da svijeća nade koju danas palimo unese nadu, ljubav i radost u sve naše domove. Da svi uđemo u najljepše doba u godini, dočekamo Božić, uđemo u novu godinu i da pred nama vrijeme koje ide bude bolje s više ljubavi, pažnje i nježnosti, jer to je i cilj ovoga blagdanskog vremena“, poručila je Alijana Vukšić.

U adventskom programu u Splitu građanima i posjetiteljima pripremljena su brojna duhovna, kulturna, zabavna događanja. Adventski programi primamljivi Splićanima svih uzrasta ove godine odvijat će se na Prokurativama, Šperunu i Mertojaku, dok će na Starom placu i u Perivoju programi biti u privatnoj organizaciji. Adventski program "Štorije o‘ Adventa" pripremio je trgovačke kućice na Rivi i božićni ambijent u Đardinu. Zanimljiv sadržaj bit će dostupan i na Trgu Gaje Bulata i u Hrvatskom Narodnom kazalištu. Ove godine Hrvatski dom po prvi put organizira i Novogodišnji bal.

Za vjernike je najvažniji duhovni program i mise zornice što i označava adventsko vrijeme, vrijeme priprave za blagdan Božića kao što kaže molitva koju je tom prigodom izmolio fra Kristijan: „Bože, darivatelju života i svakoga dobra, u nama si upalio čežnju da te tražimo i pohitao nam ususret da se sjedinimo s Tobom u Ljubavi. Svojim si vjernicima darovao Duha Svetoga i preporodio nas na novi život da budemo proročki narod i znak tvoga spasenja. Pomozi nam ostati budnima, osjetljivima i spremnima da te radosno prihvatimo. Prosvijetli tamu naše sebičnosti, nestrpljivosti, srdžbe i ravnodušnosti, da bismo tješili uplakane, branili slabe, zauzimali se za obespravljene, u zajedništvo primali odbačene. Po Kristu Gospodinu našem. Amen!“

 

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

 

Radio Marija

04:30 Zajednica Molitva i riječ – gost: Ivica Lulić; ur. i vod.: Ljerka Jurkić, prof.
05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju
05:50 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za svaki utorak - dan svetog Ante

Slavni i ljubljeni prijatelju trojedinoga Boga, sveti Ante Padovanski, diko svete Crkve, iskorjenitelju opačina, sijaču krjeposti, trepete...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.