orgulje sv antun festival 1 web
Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Župa sv. Antuna Padovanskog organiziraju Adventski festival „Sveti Duh – orgulje u našem kvartu“ koji će se održati od petka 16. do ponedjeljka 19. prosinca u 20:00 h u bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.

Na sve koncerte ulaz je slobodan, a donacije na koncertu namijenjene su Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu.

Nedjelja, 18. prosinca 2022. u 20 sati

Tea Kulaš, orgulje; Nela Šarić, sopran

 

Program:

Albe Vidaković: Fantazija i fuga u f-molu

Johann Sebastian Bach: „Quia respexit“ iz Magnificata, BWV 243

Pietro Mascagni: „Ave Maria“ iz opere Cavalleria Rusticana

Johann Sebastian Bach: Passacaglia, BWV 582

César Franck: Panis Angelicus, op. 12/V

Max Reger: Mariä Wiegenlied, op. 76, br. 52

Franz von Suppè: Salve Regina

Krsto Odak: Passacaglia, op. 34c

 

Tea Kulaš orguljašica je i muzikologinja s magistarskim diplomama Muzičke akademije u Zagrebu, te studentica koncertnog smjera orgulja na Umjetničkom sveučilištu u Grazu u razredu Günthera Rosta. Osnivačica je i umjetnička voditeljica Zadar Organ Festivala te Umjetničke organizacije Zara. Osnovno i srednje glazbeno školovanje stekla je u Zadru (klavir, suvremeni ples i orgulje). U klasi Ljerke Očić završila je studij orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu tijekom kojeg je osvojila niz prvih nagrada na natjecanjima kao solistica i kao komorna glazbenica. U sklopu umjetničko-znanstvenog projekta Religiofonija, 2016. godine nastupila je kao solistica s orkestrom Muzičke akademije (Zagreb, Čakovec i Ljubljana) te je s kolegicom Danielom Perković održala predavanja pod nazivom Josip Štolcer Slavenski – skladatelj na marginama. U 2019. godini nastupila je kao solistica sa Zadarskim komornim orkestrom i zborom HRT-a. Redovito koncertira diljem Hrvatske i u inozemstvu, a bilježi i nekoliko sudjelovanja na domaćim i stranim festivalima: Varaždinske barokne večeri, Ars organi Sisciae, Anabasis, Orgulje sv. Marka, PagArtFestival, Petar Nakić, Organum, Klasika na Košljunu,Klingender Adventkalender (Austrija), Orgelfrühling Steiermark (Austrija), Orgelets (Norveška), Trnavské organové dni (Slovačka), Green Guitar Youth Festival Graz (Austrija), Ano International Organ Festival (Grčka), TimOrgelFest (Rumunjska) i dr. Aktivno sudjeluje na seminarima interpretacije orguljske glazbe (H. Fagius, M. Schmeding, T. Ospital, R. Prieto Ramirez, K. Volostnov, T. Sevšek Šramel, N. J. Laube, S.-Y. Lee, W. Reisinger, H. Fairs).

Nela Šarić magistrirala je na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. Cynthie Hansell Bakić te na Velškoj Međunarodnoj Akademiji za glas u klasama Dennis O’Neilla i Nuccie Focile. Na navedenoj Akademiji radila je s brojnim istaknutim i priznatim glazbenicima i pjevačima kao što su Richard Bonynge te Kiri Te Kanawa. Na Međunarodnom natjecanju Riccardo Zandonai u Italiji 2017. osvaja prvu nagradu žirija te nagradu Tokyo Metropolitan Opera Foundation, potom pobjeđuje na Stuart Burrows Voice Awards u Walesu. Uz to je bila finalistica prestižnog Natjecanja Belvedere u Moskvi, te Natjecanja Zinka Milanov u Rijeci. Istaknuti uspjesi uključuju uloge Contesse Almavive u operi Figarov pir na New Generation Festivalu u Firenzi, cover za ulogu Violette u Verdijevoj La Traviati za Velšku Nacionalnu Operu, Musette u La Bohème u Sendaiju te Gilde u Verdijevom Rigolettu u Nagoyi u Japanu, te praizvedbu uloge Anđe u Strmićevoj operi “La Madre Slava” uz Simfonijski orkestar i zbor HRT-a. Nastupala je sa svim istaknutim orkestrima i ansamblima u Hrvatskoj, snimila je i nosač zvuka zadarskih baroknih skladatelja 19. stoljeća pod palicom Mo Ede Mičića, kao i nosač zvuka za japansko tržište. Velika imena s kojima je surađivala uključuju dirigente kao što su Riccardo Muti, Ivan Repušić, Lorenzo Tazzieri, Jonathan Santagada, Michael Conley, Guido Mancusi, Jose Gomez, Mladen Tarbuk, Tomislav Fačini, Edo Mičić, Saša Britvić, režisere Sarah Crisp, Yasuhiro Miura, Ignacio Garcia, Victoria Stevens, Sandra Martinović, Krešimir Dolenčić i Dora Ruždjak Podolski, te vokalne trenere Joyce Fieldsend, Gareth Jones, Julian Smith, Della Jones, David Gowland, Gareth Morell, Anthony Negus, Marco Canepa, Pierre Maurice Barlier, Tanya Harrison i Jacqueline Pischorn. Bila je sudionicom majstorskih tečajeva Raine Kabaivanske, Susan Bullock, Nelly Miricioiu, Ryland Daviesa, Annemarie Zeller, Larry Allan Smitha, Benno Scholluma, Mary Logan-Hastings, Helene Lazarske i Judith Kopecky. Nagrađena je Grbom Grada Zadra kao Laureatkinja za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području glazbene kulture.

 

orgulje sveti duh web 4


Tekst: Jelena Knešaurek Carić

Izvor: Župa sv. Antuna Padovanskoga

Radio Marija

10:30 Nadom nošeni - tema: Slabovidnost kod djece; gošća: Irena Marković, spec. oftalmolog u KBC-u Split; ur. i vod.: Zdenka Čorkalo, dr.med., spec. anesteziolog
11:15 Glazba
11:35 Virovitička panorama - ur. i vod.: Božidar Biondić
11:50 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.