orgulje sv antun festival 1 web
Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Župa sv. Antuna Padovanskog organiziraju Adventski festival „Sveti Duh – orgulje u našem kvartu“ koji će se održati od petka 16. do ponedjeljka 19. prosinca u 20:00 h u bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.

Na sve koncerte ulaz je slobodan, a donacije na koncertu namijenjene su Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu.

Petak, 16. prosinca 2022. u 20 sati

Milan Hibšer, orgulje; Nina Kobler, sopran

 

Program:

Antonio Vivaldi: Domine Deus

Henry Purcell: An Evening Hymn

Milan Hibšer: Partita pro Adventus „Sancta Dei Genitrix“

                              Litaniae lauretanae

                              Salve Regina

                              Concordi laetitia

                           Tota pulchra es

                              Salve Mater

Antonio Vivaldi: Nulla in mundo pax sincera

Johann Sebastian Bach: Bist du bei mir

Anđelko Klobučar: Partita „Ad Pavlinos“

                                  Intrada (Ave Hierarchia)

                                         Arioso (O Aurora lucidissima)

                                         Rondo (Prophetae szu prorokuvali)

                                         Ostinato (Porodi Deva Szina)

                                         Kanon (O Maria, mati Bosia)

                                         Toccata (Pohualuimo denesni den)

           

Max Reger: Mariä Wiegenlied op. 76, 52.

Francesco Paolo Tosti: Ridonami la calma

Wolfgang A. Mozart: Alleluia (Exultate, jubilate)

 

Nina Kobler na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je gitaru u razredu prof. Istvana Römera, a solo pjevanje u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko. Nastupa kao solistica - gitaristica i sopranistica - te kao članica komornih sastava u zemlji i inozemstvu gdje i praizvodi djela hrvatskih skladatelja (Češka, Slovačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Austrija, Italija, Madžarska, Izrael, Kanada, Egipat, Argentina, Urugvaj…). Na Međunarodnom natjecanju gitarista “Fernando Sor” u Rimu osvojila je Posebnu nagradu 1998., a krajem 2002. osvaja prvo mjesto na državnom natjecanju komornih sastava kao pjevačica. Stalna je članica baroknog ansambla Ars longa vita brevis, te stalna gošća Malog festivala čembala. Usavršavala se na mnogim majstorskim tečajevima pjevanja kod Dunje Vejzović, Olivere Miljaković te Eve Blahove, kao i na majstorskim tečajevima gitare kod profesora Istvana Römera, Gorana Listeša te Zorana Dukića. Povremeno surađuje s HNK u Zagrebu te sa Zagrebačkim opernim studijem. 2022. Održala je nekoliko recitala u MD Lisinski te na «Večerima u Medijateci» Talijanskog instituta za kulturu. Nastupila je na Glazbenoj tribini u Puli, Muzičkom biennaleu u Zagrebu, uz Zagrebačku filharmoniju, surađivala je s ansamblom Cantus. Održala je niz koncerata u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Češkoj i Madžarskoj.

Od 2015. surađuje i koncertira s maestrom Zlatanom Srzićem, postaje stalnom članicom Trija Chordes, a potom i Trija Solemnis. Stalno je zaposlena kao profesorica gitare u glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Milan Hibšer diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, a potom i orgulje u klasi prof. Mirte Kudrne te improvizaciju kod prof. Ante Knešaureka. Redovito pohađa seminare i majstorske tečajeve interpretacije orguljaške glazbe kod uglednih orguljaša kao što su José Luis González Uriol (Španjolska), Roman Perucki (Poljska), Mario Penzar (Hrvatska), Karen de Pastel (Austrija), Danijel Drilo (Njemačka), Gabriel Bestion de Camboulas (Francuska), Lorenzo Ghielmi (Italija) i drugi. Završio je magistarski studij orgulja i sakralne glazbe summa cum laude na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Za magistarski recital, izveden na orguljama franjevačke crkve u Ljubljani, dobio je Prešernovu nagradu. Kao orguljaš korepetitor, improvizator i aranžer snimio je nekoliko CD-a. Bavi se skladanjem liturgijske, komorne, zborske  i orguljaške glazbe te je pridruženi član Hrvatskog društva skladatelja i član Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Za svoj skladateljski rad dobio je dvije brončane nagrade na međunarodnom natječaju za nove skladbe "CRO PATRIA", 2018. i 2019. godine te srebrnu nagradu na natječaju Hrvatskog sabora kulture. Jedan je od rijetkih hrvatskih orguljaša koji se aktivno bavi orguljaškom improvizacijom. Član je uredničkog vijeća znanstvenog časopisa za sakralnu glazbu Sveta Cecilija. Kao orguljaš nastupao je u BiH, Sloveniji, Austriji, Italiji, Češkoj i Mađarskoj a u Hrvatskoj je svirao na svim većim festivalima orguljaške glazbe (Orgulje Zagrebačke katedrale, Ciklus orgulje Heferer, Zvuci orgulja Zagrebačke katedrale, Ars organi Sisciae, Orguljaška baština otoka Visa, Orguljaške večeri u Požeškoj katedrali, Orguljski festival "Petar Nakić" itd.) Glavni je orguljaš u bazilici Sv. Antuna Padovanskog na Sv. Duhu u Zagrebu a povremeno je svirao i u Zagrebačkoj katedrali. U statusu docenta predaje kolegije Orgulje, Improvizacija, Liturgijsko sviranje i Organografija na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

orgulje sveti duh web 2


Tekst: Jelena Knešaurek Carić

Izvor: Župa sv. Antuna Padovanskoga

Radio Marija

01:30 Glazba
02:15 Krunica - Žalosna otajstva
02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Siječanj 2023
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.