ukrajina zastava web
Donosimo poruku o. Oleksiya Samsonova, glavnog urednika Radio Marije Ukrajina koji opisuje aktualnu situaciju u zemlji i na radiju:

Dragi prijatelji, dva dana nismo imali struje. Prije svega nekoliko dana dogodio se ruski napad projektilima i to je prouzročilo prekid opskrbe električnom energijom u cijeloj Ukrajini. Cijela je zemlja ostala bez struje. Kao što možete zamisliti, temperature u Ukrajini sada su blizu 0, vrlo je hladno. Nakon tih napada ni mi ovdje na Radio Mariji nismo imali struje gotovo 30 sati, a ostali smo i bez internetske veze i mobitela: mnoga kućanstva ostala su bez tople vode i grijanja. Takva je bila situacija tijekom protekla dva dana. Električna energija polako se vraća. Na Radio Mariji nismo imali struje 30 sati, ali radio je funkcionirao zahvaljujući agregatu. Mnogi naši slušatelji, nažalost, nisu mogli slušati Radio Mariju.

Jučer sam proputovao 600 km od Ternopolja do Kijeva i imao sam priliku vlastitim očima vidjeti gradove bez struje, bez grijanja i bez vode, bez mobilnih telefona i bez Radio Marije.

Danas je radio opet u pogonu diljem zemlje i sve naše frekvencije rade, dok su jučer radile samo u tri grada jer drugi gradovi nisu imali signala i nisu mogli slušati Radio Mariju.

Jutros se signal Radio Marije opet vratio posvuda. Još uvijek moram obaviti neke provjere, ali čini se da posvuda funkcionira. Zato smo danas zamolili naše slušatelje da nas nazovu i podijele s nama svoje iskustvo tih dvaju dana bez vode, bez struje, bez telefonske veze. Čuo sam toliko radosti u glasovima naših slušatelja, zvali su nas iz svih krajeva zemlje da nam kažu koliko su oduševljeni što opet mogu slušati Radio Mariju. Vrlo su sretni što se opet mogu vratiti molitvama i emisijama.

Mnogo je radosti i čujem mnoge ljude kako kažu da sada u cijeloj Ukrajini vlada tama, osim na Radio Mariji, gdje je molitva, gdje je sveta misa, gdje su svećenici – to je znak svjetla, znak nade, znak da je Gospodin doista s njima i upravo smo i upravo smo imali izvanrednu emisiju. Čuli smo glasove slušatelja pune radosti jer opet imaju priliku biti u zajedništvu s cijelom Obitelji Radio Marije.  

Također, govoreći o onome što se događa, naša vlada poručuje da bismo vjerojatno trebali očekivati još ruskih napada na ukrajinsku infrastrukturu. Sutra je dan kada se Ukrajina prisjeća Gladomora. 1930.-ih godina Staljin je umjetno prouzročio pošast gladi ovdje u Ukrajini, koja je pobila milijune ljudi. Nedavno je Sveti Otac Franjo usporedio tu glad u vrijeme Sovjetskog Saveza s onime što Ukrajina sada proživljava. Vidimo da u ovome vremenu Rusi žele stvoriti drugu glad, još jedan genocid nad Ukrajinom. Žele da budemo bez svjetla, ali naše svjetlo i naša nada je Gospodin.  

Molim sve slušatelje Radio Marije da se mole za Ukrajinu i za Radio Mariju jer nam je ovo vrijeme pomoglo da uvidimo važnost misije Radio Marije: donositi svjetlo nade svima.

Hvala vam.

o Aleksej web
Više vijesti iz Ukrajine i video-poruke o. Oleksiya pogledajte na web stranici Svjetske obitelji Radio Marije.


Izvor: www.radiomaria.org

Foto: Tina Hartung, Unsplash

Radio Marija

15:40 Glazba
16:30 Vijesti dana
16:45 Glazba
17:00 Zajednica Molitva i riječ – tema: „I što god zaištete u moje ime, učinit ću“ (Iv 14,13); ur. i vod.: Ljerka Jurkić, prof.

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.