ssmi postulatura 12

U utorak poslije podne, 14. veljače 2023. u samostanu „Egipat“ u Sarajevu, sestara Služavki Maloga Isusa Provincije Bezgrješnog Začeća BDM, provincijska glavarica s. M. Ana Marija Kesten primila je u postulaturu kandidaticu Viktoriju Oršolić. Primanje u postulaturu je održano u Stadlerovom muzeju, koji je smješten u Provincijalatu samostana „Egipat“. Uz provincijsku glavaricu i njezine savjetnice, molitvi i obredu primanja u postulaturu nazočile su sestre iz Sarajevskih zajednica i iz zajednica u Vitezu.

Obred je započeo svečanim ulaskom kandidatice Viktorije Oršolić uz pratnju provincijske glavarice s. M. Ana Marije Kesten i s. M. Klare Jerković. Kroz to vrijeme sestre su pjevale pjesmu „Uđite s hvalama na vrata njegova“. Nakon Biblijskih čitanja uslijedio je pozdrav provincijske glavarice s. M. Ana Marije Kesten postulantici Viktoriji i svim sestrama.

Govor provincijske glavarice prenosimo u cijelosti:

Poštovane Sestre!

Draga Viktorija!

Danas na blagdan svetog Valentina biskupa koji se odlikovao mudrošću, krjeposnim životom i revnošću za Božje kraljevstvo, okupile smo ovdje u samostanu Egipat, u spomen-sobi oca Utemeljitelja kako bi se radovale s našom kandidaticom Viktorijom koja je odlučila nastaviti svoj put formacije u postulaturi sestara Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije BZ BDM.

Kandidatica Viktorija, započela je svoj put pripravništva 2. travnja 2022.g. u samostanu Egipat u Sarajevu. Kroz proteklo vrijeme života u ovoj zajednici imala je priliku otkriti dublje svoj poziv na koji ju Gospodin zove.

U svakodnevnici života radosno je sudjelovala u životu zajednice, uvijek spremna učiniti sve ono što se od nje očekivalo. Tako je upoznavala poziv i život sestre Služavke Maloga Isusa, Karizmu Družbe i dragi nam lik oca utemeljitelja sl. Božjega Josipa Stadlera i njegovu baštinu.

Sudjelovala je u svim događajima koji su se događali na razni Provincije i u njima doživljavala ljepotu zajedništva i služenja najpotrebnijima.

Uz apostolat s kojim je se susretala u samostanu Egipat, imala je priliku upoznati i apostolat brige za bolesne i nemoćne osobe u Domu sv. Josip u Vitezu gdje je bila na praksi petnaest dana.

Iz svih iskustava koje je imala u našoj redovničkoj zajednici, Viktorija u svojoj zamolbi za pripuštanje u postulaturu svjedoči da je imala priliku više upoznati karizmu Družbe i osjetiti što znači živjeti život posvećen Bogu.

Zahvalne smo Bogu za sve milosti koje je Gospodin u svojoj dobroti darovao kandidatici Viktoriji i molimo da ju svaki dan osposobljava prihvatiti Njegovu svetu volju.

Danas kandidatica Viktorija započinje drugi korak svoje formacije a to je Postulatura. „Glavna svrha postulature jest da postulantica stekne potrebno vjersko znanje i osnovne pojmove o redovničkom životu, te da se postupnim odvajanjem od života u svijetu pripravi za život u novicijatu.“ Ona će u vremenu koje je pred njom još više otkrivati onaj plan koji Bog ima s njom, te se vježbati preuzimati odgovornost za vlastiti odgoj, razvijajući osobni odnos s Isusom Kristom. Za taj rast, od velike pomoći bit će joj potrebno svakodnevno druženje s Božjom riječi, sudjelovanje na Euharistiji, u Molitvi Crkve i u sakramentalnom životu. Bit će to vrijeme kada će više upoznavati duh i povijest Družbe, produbljivati zajednički život naše redovničke zajednice, te svijetli lik oca Utemeljitelja. Ova i druga korisna sredstva u tradiciji Družbe i redovništva, bit će veoma važna kako bi se duhovno pripremila za ulazak u novicijat, koji će biti bliže uvođenje u redovnički život.

Mi sestre Služavke Maloga Isusa, nastavimo moliti za nju i pomagati joj na putu do potpunog predanja Gospodinu.

Draga Viktorija, s radošću te primam u Postulaturu naše Provincije i molim za tebe obilje Božjeg blagoslova. Dopusti Gospodinu da te oblikuje svaki dan u malenosti i poniznosti, da mu služiš u malim i neznatnim djelima kako bi mogla već sada biti njegov dragocjeni dar Crkvi i Družbi. Tako ćeš jednog dana postati što sličnija Isusu i njegovoj Majci Mariji i donositi pred lice Oca nebeskoga dragocjene plodove.

S tim je riječima provincijska je glavarica završila pozdravni govor, nakon čega je nastavljeno s obredom primanja u postulaturu.

Brigu o odgojnom procesu postulantice Viktoriji Oršolić provincijska je glavarica povjerila s. M. Klari Jerković.

Na koncu obreda otpjevana je pjesma „Još i danas Dobri Pastir živi“, a onda je uslijedilo sestrinsko slavlje, druženje i pjesma.

Tekst i foto: s. Ljilja Marinčić

Izvor: Služba Služavki Malog Isusa

Radio Marija

23:30 Hrvatski program Radio Vatikana
23:45 Glazba
00:00 Lijepa naša domovino - hrvatska himna; Posvetna molitva sv. Josipu
00:03 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.