sareni natjecaj web

Djelo sv. djetinjstva najstarija je i najveća organizacija djece u svijetu i 1843. godine osnovao ga je mons. de Forbin-Janson, biskup Nancyja. Od svog početka ima podršku i zaštitu Svete stolice i brzo se širilo biskupijama Francuske te drugih zemalja Europe i Amerike. 1922. primilo je službeni naziv Papinsko.

Najvažnija zadaća Papinskog djela svetog djetinjstva ili Misionarskog djetinjstva od osnutka do danas je pomoći djeci i mladima da rastu u vjeri, prijateljstvu s Isusom i da budu njegovi svjedoci u društvu, da se otvore ljubavi prema Bogu i dijele tu ljubav s drugima te da u dječjim srcima njeguju podršku misionarima. A to se događa u misijskoj, duhovnoj i materijalnoj suradnji. I jedno i drugo je važno da se vjera izrazi molitvom i konkretnom pomoći drugima. Svi zahtjevi za potporu djeci iz raznih misionarskih zemalja stižu u Međunarodno tajništvo Djela u Rimu. Svi projekti financiraju se iz Općeg fonda solidarnosti, velike štedne kasice u koju se slijevaju darovi sve djece svijeta, a na raspolaganju je papi. Na taj način djeca pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U svibnju se obilježava 180. rođendan Papinskog djela sv. djetinjstva i tom prigodom na poticaj Međunarodnog tajništva Djela u Rimu te u suradnji s drugim nacionalnim upravama svijeta, organiziramo Šareni natječaj za male misionare, velike umjetnike!

Tijekom 180 godina veliko je dječje srce izmolilo milosti samo Bogu znane, ali i izgradilo u misijskim zemljama mnogo vrtića, škola, ambulanta, bolnica… Djeca cijelog svijeta pokušavaju na različite načine olakšati život svojim vršnjacima u misijama. Svojim djelima ljubavi nadmašili su zasigurno očekivanja samih sebe, ali i svih onih koji rade u strukturama Djela. Međutim, sada pozivamo djecu i mlade da se izraze bojama i crtežom ispričaju što za njih znači da je nešto PAPINSKO? Što za njih znači Papinsko djelo sv. djetinjstva? I papu Franju zanima čuti što kažu djeca, a zanima i naše misionare i misionarke?

Pokaži crtežom i opiši riječima što za tebe znači kad je nešto PAPINSKO, Papinsko djelo sv. djetinjstva?

Ovaj natječaj trajat će do 15. ožujka 2023., nakon čega će naš kreativni tim odabrati najkreativniji rad i poslati u Međunarodno tajništvo Djela u Rimu. Svi sudionici dobit će zahvalnice i uspomenu na 180 godina Papinskog djela sv. djetinjstva, a najkreativniji rad dobit će na dar set igara „Veseli kilometri“. Pristigli radovi bit će dio uspomene povodom obilježavanja 180 godina Djela, ali i dio dara misionarima koji dolaze na 33. Susret misionara Crkve u Hrvata.

Svoje crteže uz kratak komentar/opis što djetetu znači PAPINSKO treba poslati u jpg/png formatu na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 15. ožujka 2023. Pobjednika ćemo proglasiti 23. ožujka, a finalna objava najkreativnijeg crteža i opisa od svih pristiglih radova bit će u Rimu 19. svibnja 2023.

Papinsko djelo sv. djetinjstva je važno jer je prvi put u povijesti Crkve djeci dalo značajnu ulogu: da budu protagonisti poslanja Crkve, zahvaljujući djelovanju Duha Svetoga, primljena krštenjem. Potaknite djecu i mlade da se kreativno izraze i sudjeluju u ovoj akciji kako bismo ih potaknuli na razmišljanje i djelovanje u skladu s Isusovim stilom!

Ne zaboravimo da djecu oblikujemo mi odrasli svojim primjerom. Stoga je naše duhovno, ali i materijalno djelovanje model uz koji djeca odrastaju i odgajaju se za odgovorne ljude, osjetljive za one koji su u potrebi.

Posjetite www.misije.hr  i pratite aktivnosti Nacionalnog misijskog ureda na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR  ili www.instagram.com/misije.hr. Za dodatne informacije kontaktirajte Nacionalni misijski ured u Zagrebu: 01/5635-055; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Izvor: Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj

 

Radio Marija

18:30 Sveta misa - prijenos trodnevnice uz blagdan bl. Ozane Kotorske iz kapelice ss. dominikanki na Krugama; misno slavlje predvodi vlč. Milan Dančuo
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća; Molitva sv. Mihaelu Arkanđelu
19:40 Glazba
20:00 Kraljice Neba; Molitva za obitelj

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.