eparhija 1
U petak, 24. veljače 2023., u kapeli župne crkve Uzvišenja sv. Križa u Zagrebu - Siget, mons. Milan Stipić, vladika križevački, služio je svetu Liturgiju za mir u Ukrajini i potom molitveni spomen (Panihidu) za sve poginule u ratu u Ukrajini. Dobrotom sigetskih otaca franjevaca i odredbom biskupa Stipića, u okviru crkve Uzvišenja sv. Križa djeluje od 28. veljače ove godine Misijski centar za izbjeglice iz Ukrajine koji su se smjestili na području Zagreba i okolice. S vladikom Milanom služili su o. Andrij Savyak, jeromonah i svećenik zadužen za dušobrižništvo ukrajinskih izbjeglica, o. Nenad Krajačić, ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije i župnik Pribića, Mrzlog Polja i Pećnoga te o. Ivan Skalivskyi, župnik Metlike i Radatovića. Brojni ukrajinski grkokatolici okupili su se na molitvu za svoju domovinu u kojoj već godinu dana traje rat i gdje su brojne osobe raseljene, a brojne i izgubile svoj život. Vladika Stipić je okupljenim ukrajinskim vjernicima poručio da ne gube nadu i vjeru u Božju ljubav i providnost.
eparhija 2
''Premda nekada ne razumijemo Božje naume, jer smo tek ograničena ljudska bića, mi čvrsto vjerujemo u Kristovo uskrsnuće i pobjedu nad smrću i zlom, i zato kao kršćani nikada ne gubimo nadu, vjeru i ljubav. Mi smo kao Crkva uz vas, da vam u ovim teškim vremenima za vašu domovinu i narod pružimo ljudsku solidarnost i kršćansku ljubav kao braći i sestrama u vjeri. Mi duboko suosjećamo s vama i s čitavim ukrajinskim narodom i usrdno se molimo za mir u vašoj domovini. Katolička Crkva je po svem svijetu jedna velika Božja obitelj. I ovdje se uvijek osjećajte dobrodošli, okupljajte se na molitvu, primajte svete sakramente i upućujte molitve svemogućem Bogu za mir u vašoj ratom napaćenoj domovini. I kao Crkva i kao narod mi u Hrvatskoj smo i sami iskusili strahote za vrijeme Domovinskog rata i tešku sudbinu izbjeglištva te osjećamo kao svetu dužnost dati sve od sebe da ublažimo rane svih koji danas zbog rata pate. Ovdje vam je na raspolaganju svećenik ukrajinskoga jezika, za sve duhovne i pastoralne potrebe, kao i pomoć našega Caritasa.

Također, u sklopu misije za pastoralnu skrb Ukrajinaca, Križevačka grkokatolička eparhija dala na raspolaganje brojne svećenike diljem Hrvatske, gdje god ima veći broj izbjeglica i gdje god je to bilo moguće i potrebno'' istaknuo je biskup Milan. Od početka rata u Ukrajini, Caritas Križevačke eparhije, povezavši se s Udrugom ''Dobro dobrim'' iz Velike Gorice, neumorno radi na pomaganju kako izbjeglicama iz Ukrajine u Hrvatskoj, tako i u slanju pomoći u Ukrajinu gdje je već ostvareno preko stotinu humanitarnih pohoda u razne ukrajinske gradove, naglasio je biskup Milan. ''Molimo Gospoda našega Isusa Krista, koji je Kralj mira i pravednosti, da zavlada mir u Ukrajini i u cijelom svijetu, da umukne oružje, da utješi sve koji trpe uslijed ovih ratnih strahota i da udijeli vječni spomen i Kraljevstvo Nebesko svima koji su izgubili svoj život u ovom, kako ga je papa Franjo nazvao, besmislenom ratu'' rekao je vladika Stipić.


Izvor: Križevačka eparhija

Radio Marija

18:30 Sveta misa - prijenos iz dvorane uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj u Zagrebu
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća; Molitva sv. Mihaelu Arkanđelu
19:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Tišina Danas je petak, dan kada je Isus izdahnuo. Svaki dan ima neko svoje mjesto u tjednu, a mi imamo osjećaj koji prati određeni dan. Petak...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.