25 godina Radio Marije

14 2

U nizu dekanatskih hodočašća u župnu crkvu krštenja bl. Jule Ivanišević u Starom Petrovom Selu, 15. ožujka je održano hodočašće vjernika i svećenika Novljanskog dekanata. Pripravljajući se za euharistijsko slavlje vjernici su molili pobožnost Križnoga puta, nakon čega je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio dekan Novljanskog dekanata Pejo Oršolić u zajedništvu sa svećenicima dekanata. Liturgijsko pjevanje predvodili su pjevači iz župa dekanata.

Na početku slavlja, pozdrav okupljenim hodočasnicima uputio je staropetrovoselski župnik Ivan Nikolić, izražavajući radost što u Godini bl. Jule i vjernici Novljanskog dekanata hodočaste u njezinu rodnu župu i crkvu krštenja gdje je započeo Julin duhovni život i njezin duhovni rast koji je na koncu okrunjen mučeništvom te uzdignućem nje i četiriju sestara na čast blaženih. Pozvao je sve da hodočasteći u Staro Petrovo Selo mole i za njihovo proglašenje svetima.

Govoreći o životu i mučeništvu bl. Jule i njezinih susestara, dekan Oršolić je u homiliji kazao kako kao vjernici želimo zahvaliti Juli i sestrama na tolikoj ljubavi koju su živjele i svjedočile služeći drugima, napose onima u potrebi – ne pitajući nikada tko je njihov bližnji. Istaknuo je kako nam mučenice u mnogočemu mogu i trebaju biti uzor i primjer. Zapitao je također sebe i nazočne vjernike može li nas primjer blaženih mučenica tako ražariti u srcu da i sami donesemo odluku ići služiti Isusu u svom zvanju, zanimanju i poslanju: u pozivu oca, majke, bake, susjeda, prijatelja? Pozvao ih je da vođeni primjerom blaženica koje su snagu za ljubav i žrtvu primale od Isusa, bar djelić toga unesu u svoj svakodnevni život, osobito sada u korizmi, promatrajući Isusa napaćenog i razapetog isključivo poradi ljubavi za svakog od nas. Dekan Oršolić potaknuo je prisutne da svoj život svakodnevno tako oblikuju da kao Isusova braća i sestre idu služiti i učiniti što mogu bližnjemu, pomažući prema svojim mogućnostima materijalno, ali nadasve svjedočeći svakome toplinu Isusove ljubavi.

Nakon homilije predvoditelj slavlja se uputio do krstionice u kojoj je krštena bl. Jula te zajedno sa svećenicima i vjernicima obnovio krsna obećanja.

Po završetku euharistijskog slavlja mnogi su se vjernici zaustavili u molitvi pred likom blažene Jule proseći njezin zagovor za svoje životne potrebe. Uz vjernike Novljanskog dekanata i vjernike staropetrovoselske župe, u misi su sudjelovale časne sestre Družbe Kćeri Božje ljubavi iz Koprivnice i Križevaca.

9 rotated

Izvor: Požeška biskupija

Radio Marija

19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća
19:40 Glazba
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

S. Mirjam Kuštreba - korizmeno razmatranje "Slavimo krv Kristovu" - Vazmeno otajstvo u životu Marije De Mattias

  Vrijeme odmiče, sasvim smo blizu onim najsvetijim danima naše vjere, ulaženja u dublje promišljanje događaja otkupljenja, vazmenog otajstva: muke, smrti i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.