14 3 

Klarisa s. Katarina od Raspete Ljubavi (Nera Galijot) položila je doživotne zavjete u subotu, 18. ožujka 2023. godine, u samostanu klarisa u Splitu. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

U koncelebraciji je bilo nekoliko svećenika među kojima i duhovnik klarisa fra Marijan Vugdelija koji je naglasio kako je ovo velik i svečan dan za čitavu Crkvu, a posebno za sestre klarise. Čestitao je s. Katarini od Raspete Ljubavi te zaželio da sve molitve koje ćemo u ovom slavlju uputiti Bogu budu plodonosne i ostave duboki trag na život moliteljica i klanjateljica, sestara klarisa.

Pozdravivši mnoštvo okupljenih vjernika, a posebno obitelj i rodbinu s. Katarine, biskup Rogić pozvao je sve na promišljanje što uopće znači zavjetovati se Gospodinu i predati čitav svoj život u ruke Božje te koliko snažnu poruku ova mlada djevojka šalje svima nama u 21. stoljeću kada većina ljudi ne poznaje što znači doživotna vjernost i kada živimo u izobilju različitih mogućnosti za naš život, a ništa nas ne ispunjava. „Dragocjena je uloga sestara klarisa uvijek, a osobito danas kada čovjek bježi od samoga sebe i od Boga, stalno želi biti nešto drugo i ne nalazi smisla, kao da se predao trajnom besmislu i rastresenosti. Ovaj samostan, oaza molitve, bio je i bit će svjetlo svakom čovjeku da pronađe mir duše u otkrivanju Božjeg plana za njegov život“, kazao je. Istaknuo je kako se s. Katarina odvažila biti drugačija u ovome svijetu, „biti ud Njegova tijela, odgovoriti na poziv služenja i poslanja po mjeri dara vjere koju će joj Gospodin udijeliti te njezine usne očistiti i u njih svoju Riječ staviti. Trajno će je pozivati da njezina ljubav bude nehinjena, neglumljena, neprevrtljiva ili usiljena nego potpuna, da od zla bježi, a uz dobro prijanja“.

Upozorio je i sve okupljene da ukoliko želimo biti Isusovi, slijediti ga i služiti mu, bez križa, odricanja i žrtve ne ide jer On je tim putem prošao i obećao da će nas na tom istom putu pratiti i biti s nama. „Raspeta ljubav, Isus na križu, u sebi nosi sve grijehe svijeta i pomiruje palog čovjeka s njegovim Stvoriteljem. Zapitajmo se može li se živjeti za nešto više od toga? Postoji li veći cilj? Može li se imati veće povjerenje i pouzdanje nego u Raspetu Ljubav? Svi smo na to pozvani po Raspetoj Ljubavi, svatko u svom pozivu i odazivu“, zaključio je.

18 2

S. Marija Katarina od Raspete Ljubavi (Nera Galijot) rođena je 21. veljače 1994. godine u Splitu. Tokom djetinjstva živjela je u Kaštel Gomilici, Kninu i Vodicama. Srednju strukovnu školu završila je u Šibeniku, smjer kozmetičar. Potom se vraća u Kaštel Gomilicu i zapošljava u ugostiteljstvu. Iako je živjela kao i svi vršnjaci, često je razmišljala o Bogu i tražila smisao života na zemlji. Tijekom godina u njenoj nutrini raste nezasitna žeđa za Bogom, za potpunim predanjem Njemu, ali nije shvaćala da se radi o pozivu za redovništvo. Na prijedlog župnika u Kaštel Gomilici, don Ante Čotića, 2015. godine odlazi na hodočašće u Rim i Asiz prilikom otvaranja Jubilarne godine Božjeg milosrđa. U Asizu, u Porcijunkuli, Bog ju je dotaknuo preko ruža svete Klare, no ni tada nije odlučila izbliže slijediti Gospodina. Te godine upisuje vojsku o kojoj je razmišljala jako dugo, no u isto vrijeme pojavljuju joj se misli o redovništvu. Krajem Jubilarne godine Božjeg milosrđa, prolazi svjesno kroz Vrata milosrđa i napokon prepoznaje svoj redovnički poziv za klauzuru. U 23. godini, 18. ožujka 2017. godine, pristupa Redu siromašnih sestara svete Klare u Splitu. Prve zavjete u trajanju od tri godine položila je 19. ožujka 2020. godine.

izvor: https://smn.hr

Radio Marija

06:50 Glazba
07:30 Molitva - Jutarnja
07:45 Razmatranje litanija Srca Isusova - „Gle ovo srce koje je ljude toliko ljubilo” – pripremio p. Stjepan Fridl; 24. Srce Isusovo, satrveno zbog opačina naših
08:00 Svetac dana - sv. Norbert, osnivač premonstratenza

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Devetnica Srcu Isusovu sa sv. Terezijom Margaretom Redi

Papa Pio XI. proglasio je Tereziju Margaretu Redi blaženom 1929. g., a svetom 1934. g.. pripisujući njezinu svetost štovanju Kristova Srca: „Njeno ime,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.