Vz Domzastarijeinemocne 6

Varaždinski biskup Bože Radoš pohodio je u utorak 4. travnja korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i tom prigodom slavio misu u zajedništvu s fra Draganom Grizeljom, gvardijanom franjevačkog samostana u Varaždinu i vlč. Markom Domiterom, tajnikom.
Riječi dobrodošlice biskupu Radošu na početku misnoga slavlja uputio je fra Dragan Grizelj, koji s korisnicima doma slavi misu svakoga petka. „Radosni smo što ste svojom nazočnošću počastili ovu ustanovu koja vas rado dočekuje i neizmjerno Vam se raduje. Želimo da nas povedete ususret otajstvima muke, smrti i uskrsnuća Gospodina Isusa Krista.“

„Ušli smo u Veliki i sveti tjedan kad se slave velika otajstva naše vjere. Ovo je vrijeme zastajanja, ali i vrijeme hoda. Želimo kroz ove dane hoditi za Onim koji nam ima nešto reći – život ima smisla! On ne ovisi samo o nama ljudima, nego ima čvrstu nit koja dolazi od Boga. U ovom tjednu želimo s Isusom putovati od Jeruzalema do Golgote pa do Njegovoga groba“, rekao je mons. Radoš.

„Ako je zadnja etapa našega života smrt, onda je naš život jadan. Sveti Pavao će kazati da smo najjadniji od ljudskih stvorova“, poručio je propovjednik dodajući kako je nebeski Otac toliko milosrdan da je poslao svoga Sina da spasi svijet, da nas po svom uskrsnuću privede Bogu. „Na Posljednjoj večeri Isus kaže da imamo suputnike na tom putu“, rekao je biskup kazujući korisnicima doma da su i sami kroz život imali suputnike, a imaju ih i sada u Domu. „Ali, nijedan suputnik nije kao Isus iz Nazareta koji nam daje samoga sebe, da onaj koji ga blaguje postane Njegov dio, da u njemu raste Bog kojemu dopuštamo da živi u nama“, naglasio je.

„Možda nam je Isus najbliži na Veliki petak na svom križnom putu. Svaka patnja ima zrno života, radost i nadu jer po našim teškoćama, mukama i patnjama idemo zajedno s Kristom u život vječni, u uskrsnuće. Ovaj tjedan govori nam o našem životu i našem putovanju. Nismo sami, Bog ide zajedno s nama i u radosti i u našim križnim putovima. Ulazi i u naš grob jer nas želi podići.

Ove dane molimo: 'Gospodine, daj da osjetimo da kucaš na vrata našega života, da želiš da otvorimo mjesta gdje smo slabi u ljubavi, gdje nema nade. Oživi našu vjeru da se možemo radovati životu, uskrsnuću'. Ovo vrijeme je vrijeme zajedništva, ali i osobno vrijeme“, rekao je biskup Radoš.

Korisnicima i upravi zaželio je sretan Uskrs. „Želim vam od srca da Isusu ispričate sve svoje brige, patnje koje ste osjetili kroz život, ali i da mu ispričate da ste radosni u Njegovoj prisutnosti, da mu kažete hvala. Neka se vaš pogled ne zaustavi na grobu jer smrt nije kraj. Bog nam govori da sve naše muke i patnje imaju smisao“, poručio je.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin Alen Runac izrazio je zahvalnost biskupu Radošu na pohodu korisnicima i to već drugi put nakon pandemije, najprije o Božiću i sad o Uskrsu. Rekao je kako njegov dolazak korisnicima znači puno, pogotovo grupi korisnika koja se redovito okuplja na molitvu.

Uime korisnika Doma biskupu je na dolasku i riječima podrške i poticaja zahvalila Božena Šulak. „Cijenjeni biskupe, toliko Vas volimo i cijenimo što ste došli i utješili nas. Nismo ostavljeni i zaboravljeni od našeg dragog Boga jer u ovom svetom tjednu osjećamo radost otkupljenja. Hvala vam na divnoj propovijedi. Dođite nam kad god možete. Želimo Vam sve najbolje od srca i sretan Uskrs!“, poručila je Šulak.

Tekst i foto: Branimir Gubić

Izvor: Varaždinska biskupija

Radio Marija

21:01 Semper magis – emisija novaka Družbe Isusove – tema: Pustite dječicu k meni; gosti: Tomislav Sarić i Bruno Zebić; ur. i vod.: Robert Matečić, novak
22:00 Najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:10 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - uz današnje Evanđelje: Judine škude (Mt 26,14-25)

Danas, u srijedu Velikoga tjedna u središtu evanđelja stoji izdaja i Judine škude. Evanđelju po Mateju zahvaljujemo precizan podatak o 30...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.