cestitke 2024 rm naslovna

Dragi svi,

u ovom Vazmenom Trodnevlju željeli bismo zahvaliti svima vama za vašu predanost i vaš svakodnevni rad za ostvarenje misije Radio Marije u svijetu.

Uskrsli Gospodin pobijedio je grijeh i otkupio nas svojom krvlju.

S radošću Uskrsloga u svojim srcima nastavljamo svoj rad za veliku Obitelj Radio Marije.

Najljepše želje za Uskrs vama i vašim najmilijima!

 

o. Livio Fanzaga, savjetnik glavnih urednika Radio Marije

Vittorio Vicardi, predsjednik Svjetske obitelji Radio Marije

djelatnici Svjetske obitelji Radio Marije


Hvaljen Isus i Marija sa svetim Josipom!

Od srca pozdravljam sve u uredu Radio Marija Hrvatska, zahvaljujući za lijepo vođenju programa Radio Marija.

Svaka vam čast za sve što ja u Africi mogu čuti. To mnogi slušatelji izražavaju svaki dan, ja evo preko interneta koji puta kad stignem.

Preko vas želim pozdraviti sve prijatelje i slušatelje. Uvjeren sam da će ovu moju čestitku moći čuti, jer vidim da ima puno u Domovini i u cijelom svijetu koji slušaju Radio Marija Hrvatska.

Ovim mojim pozdravom želim svima u Uredu i oko ureda zaželjeti puno uskrsnih radosti.

Molim zajedno sa s vama kad vi molite i preporučam se u molitve kako bih i ja u Ruandi, sa svim svojim dragim siromasima mogli osjetiti u našim mogućnostima radost Uskrsa.

Neka nas Uskrsli Isus kroz sve radosti i teškoće života vodi u slavu Oca Nebeskoga!

U molitvi s vama don Danko Litrić, misionar u Randi od 1981.


Isus u BETANIJI

Kao da iz prikrajka gledam Isusa u kući njegovih prijatelja Lazara, Marte i Marije.
Marija izlijeva libru dragocjene pomasti na noge Isusu. Moć je to spustiti se do dna pred drugim. Tako je i Isus oprao noge svojima. Marija pokazuje tko joj je dragocjen. Dragocjena pomast mogla je ostati zatvorena, ali tada kuća ne bi zamirisala. Tek kad je izlivena, darovana, sve miriši. Tek iz dijeljenja nastaje miris.

Ta gesta ljubavi dirnula je Isusa. I govori dokle ga je dirnula: do dodira smrti. Sam reče: ovo je za moj ukop. Kao da je rekao: Sad mogu umrijeti i biti pokopan. Za njega je smrt – ukop, izmjena ljubavi. Stoji zapisano kad je umirao: Predade duh svoj, život svoj. Mogu dati ono najdragocjenije: svoj život. Njegova smrt je predanje života, Trenutak davanja uklanja strah. Ništa drugo nije važno, ni zavidnost, ni dvoličnost drugih. Ljubav nadvladava strah. Taj ukop nije katastrofalan, Taj ukop miriše, Po mirisu ljubav se razlijeva. Lazar biva uskrišen, novi život nastaje. Iako nije bilo lako sestrama podnijeti Lazarovu bolest i smrt. Ali, Lazar postaje svjedok. Prijateljstvo stvara svjedoke. I nije se za čuditi da i njega odlučiše ubiti.

Zato i nas ne zove više slugama, nego prijateljima i svjedocima. I sve se to događa u kući prijatelja. Tu Krist navraća pred svoju smrt. I tu dobiva snagu da sve što slijedi podnese. I mi smo Bogu dragocjeni. I više od uskrsnih darova možemo i mi dijeliti svoju dragocjenost kroz sebedarje. Vjerujem da bi i drugi primijetili kako sve miriši. I kad sebe darivamo, nastaje sloboda. Ni zavidnost, ni dvoličnost drugih ne mogu je umanjiti. To je njihova nemoć I zakočenost. Sloboda po Pavlu jest moći ljubiti. Marija je bila slobodna, slobodna od uskogrudnosti, slobodna od libre dragocjene pomasti. Jer ljubav je jača od smrti i donosi novi život.

Što li sve ne proizvodi podijeljena dragocjenost! Kako je jednostavno doživjeti novi život kroz gestu darivanja. Kako je divno uočiti da put do su-uskrsnuća nastaje u kući prijatelja. I nastavili su slaviti. I u duhu sam se i sam priključio, nisam više u prikrajku, nego slavim. I kličem: Sretan Vam Uskrs, Prijatelji!

Vlč. Andrija Vrane
U Zagrebu, 25.03.2024.


Poštovani!
Isus je Uskrsnuo!
Radost i nada, koje odsijevaju s lica
Uskrsloga, neka nas ispune da, hodeći
putovima ovoga svijeta, budemo
navjestitelji njegove milosrdne ljubavi
svakomu čovjeku.
Sretan i radostan Uskrs žele Vam
Milosrdne sestre sv. Križa

s. Valerija Široki
provincijalna poglavarica,

Milosrdne sestre sv. Križa - Đakovo


„Pobjedni dan slavimo, Uskrsnuća Gospodnjeg: svemir sav je obnovljen."

 

Temelj kršćanske radosti i vjere je pobjeda smrti Gospodina našega Isusa Krista. Uskrsno jutro nam kaže:

Svaki koji vjeruje u mene neće umrijetinikada.

U zahvalnosti Ocu što je za nas žrtvovao svoga ljubljenoga Sina, kličemo:

Aleluja, Aleluja!
Sretan i blagoslovljen USKRS,
žele vam, sestre Družbe Kraljice svijeta.

s. Marina Lukač
vrhovna voditeljica


 

Zahvaljujemo za ove i mnoge druge čestitke koje smo primili poštom, e-mailom i porukom i radujemo se u Gospodinu zbog mnogih duša koje su dio velike misije Radio Marije.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Radio Marija

14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva za život
15:00 Krunica Božjeg milosrđa
15:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.