dance couple ples naslovna

Hrvatska zajednica bračnih susreta poziva bračne parove, svećenike, redovnice i redovnike na Originalni bračni susret.

Ako želite svoj bračni odnos obogatiti i vratiti u vrijeme zaljubljenosti i urediti onako kako vas Bog vidi, a svećenici oplemeniti svoju komunikaciju sa subraćom i župljanima prijavite se na stranici HZBS ili putem mobilnog telefona broj: 099 706 6037, na koji možete dobiti i više informacija.

Susret se održava od 05. do 07. svibnja 2023. godine u Prozorju pored Dugog sela.

Prigodnu emisiju o Originalnom bračnom susretu u organizaciji Hrvatske zajednice bračnih susret možete poslušati u arhivu Radio Marije.

U emisiji su gostovali p. Ivan Tambolaš i bračni par Anica i Marijan Nikolaus, koordinatori HZBS-a za Zagreb te bračni par Jelena i Tvrtko Ćavar, članovi HZBS-a. Emisiju je uredila i vodila Ivka Malkoč Bastašić.

SLUŠAJ EMISIJU

O Hrvatskoj zajednici bračnih susreta (HZBS)

HZBS je registrirana udruga koju čine njeni članovi bračni parovi, svećenici i časne sestre.

Misija, odnosno želja i cilj zajednice za:

  • bračne parove je očuvanje sakramentalnog braka, poboljšanje odnosa u braku i podizanje kvalitete braka, što je osnova za skladan odnos u obitelji.
  • svećenike i časne sestre je sakrament svetog reda, podizanje kvalitete redovničkog života

Svoj cilj zajednica ostvaruje organiziranjem i provođenjem susreta koje mi u zajednici nazivamo Originalni vikend, Formacijski vikend i Duboki vikend bračnih susreta.

Na originalnom vikendu Tim od tri para i svećenik poučavaju bračne parove kako poboljšati komunikaciju u braku, kako bolje upoznati sam sebe i bračnog druga, kako slušati srcem, kako poboljšati komunikaciju svećenika i časnih sestara sa župljanima te kroz primjere osobnog svjedočenja iznose različite teške situacije s kojima su se susretali u braku i odnosu prema župljanima, način na koji su ih prevladali te kako su se osjećali iza toga.  

Nakon tečaja parovima svećenicima i časnim sestrama se pruža mogućnost da se aktivno uključe u rad zajednice i na taj način doprinesu jačanju zajednice i stvaranju preduvjeta da se i drugim bračnim parovima pruži prilika da dožive iskustvo bračnog vikenda, a potrebno iskustvo za to stječu na Formacijskom i Dubokom vikendu.

Pored ranije navedenih susreta Zajednica organizira za sve bračne parove koji su prošli Originalni vikend mjesečne obnove, dijaloške grupe, godišnji Sabora Zajednice, hodočašća i izlete, a aktivni članovi u zajednici se okupljaju još i na susretima nacionalnog vijeća, koordinatora i Tim parova.

Pod vodstvom HZBS već 25 godina organiziraju se i provode Zaručnički susreti kao priprava mladih za brak. Ovi susreti priznati su od Crkve i mogu zamijeniti druge crkvena pripreme za brak.

Svjedočanstvo: "Kako smo doživjeli iskustvo bračnog vikenda"

Bilo je to 2013. godine,  policijski kapelan pater Stjepan Harjač pozvao me je i predložio mi da se odazovem na susret za bračne parove koji sam bez razmišljanja prihvatio.

Originalni bračni susret ili skraćeno OBS je po prvi puta organiziran za policijske službenike i njihove supružnike u Valbandonu kod Pule.

Do tada ništa nismo znali o zajednici a posebno što nas tamo čeka pa sam razmišljao evo prilike da se lijepo odmorim i provedem par dana sa suprugom. No umjesto uživanja u šetnji i kupanju dočekao nas je rad na sebi sa puno razgovora sa svojim bračnim drugom i novih spoznaja o nama i braku što je obnovilo našu bliskost i urodilo neizmjernom srećom, samopouzdanjem i istinskom ljubavi. Dobili smo puno više od onoga što smo očekivali. 

Na susretu smo naučili puno o komunikaciji, kako voditi kvalitetan dijalog koji je temelj kvalitetnog bračnog odnosa i dobili pregršt korisnih alata za izgradnju bolje povezanosti jedno s drugim i zajedno s Bogom.

Oduševljenje koje smo doživjeli na bračnom susretu ni da smo htjeli nismo mogli sakriti od drugih. Naša djeca i prijatelji su nas pitali što se to s vama dogodilo, zračite toliko pozitivno, puni ste samopouzdanja, ljubav vam se vidi u očima.

Ovo iskustvo smo istinski poželjeli našim najboljim prijateljima i toplo im preporučili da i oni odu na Originalni bračni susret, nismo ih trebali puno nagovarati, rekli su sve se vidi na vama i mi želimo ovo doživjeti. Nakon bračnog susreta su nam od srca zahvaljivali a mi smo se osjećali sretno, ponosno i Bogu zahvalno zbog toga.

Donijeli smo odluku de ćemo se i mi iz zahvalnosti prema svećeniku i parovima, koji su nesebično dijelili svoja iskustva i ljubav svima nama, uključiti u rad Zajednice i tako doprinijeti da i drugi parovi imaju priliku doživjeti iskustvo bračnog susreta jer crkva nisu svećenici i zgrade, svi zajedno činimo crkvu.

 

Poruka bračnim parovima

Ako vam je istinski stalo da živite u sretnom braku bez obzira na činjenicu da svoj brak smatrate kvalitetnim i sretnim preporučamo da se odlučite otići na Originalni bračni susret na kojemu ćete shvatiti da brak može biti još puno kvalitetniji.

Za Originalni bračni susret vas mogu preporučiti bračni parovi koji su doživjeli iskustvo bračnog vikenda ili vaš župnik, ali imate mogućnost učiniti to i sami prijavom na web stranici Hrvatske zajednice bračnih susreta.

Ljubite jedno drugo kako Isus ljubi nas.


Izvor: Hrvatska zajednica bračnih susreta

Foto: Unsplash

Radio Marija

14:00 Podravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva za život
15:00 Krunica Božjega milosrđa
15:15 Krunica - Radosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - uz današnje Evanđelje: Judine škude (Mt 26,14-25)

Danas, u srijedu Velikoga tjedna u središtu evanđelja stoji izdaja i Judine škude. Evanđelju po Mateju zahvaljujemo precizan podatak o 30...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Siječanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.