Priznanja u SB 01

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda održanoj u utorak, 16. svibnja 2023., u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu povodom Dana Gradu i njegova zaštitnika sv. Ivana Nepomuka među laureatima javna priznanja dobila su i dvojica svećenika: sluga Božji Josip Stadler i vlč. dr. Tomislav Ćurić.

Povelja počasnog građanina Grada Slavonskog Broda posthumno je dodijeljena sluzi Božjem Josipu Stadleru, prvom vrhbosanskom nadbiskupu, Brođaninu. Kako stoji u obrazloženju tim priznanjem iskazuju poštovanje i zahvalnost, povodom 180. obljetnice Stadlerova rođenja i krštenja Brođanina, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, apostola kršćanske ljubavi, velikana duha, kreposti i svetosti, pastoralne mudrosti i razboritosti koji je služeći čovjeku u potrebi pretakao vjeru u djela što ostaje kao duhovna baština i vrijedna ostavština, na ponos građana i grada Slavonskog Broda. Nagradu je primila zamjenica provincijalne poglavarice Družbe Sestara Maloga Isusa Sarajevske provincije s. Anđa Vranješ.

Grb grada Slavonskog Broda dodijeljen je i vlč. dr. Tomislavu Ćuriću, prvom, a sada bivšem župniku brodske Župe bl. Alojzija Stepinca. Kako stoji u obrazloženje tom nagradom iskazuju mu zahvalnost za svećeničko služenje i pastoralni rad, ustrajno promicanje zajedništva, općeljudskih i kršćanskih vrijednosti, nastanak nove župe kao vrijedne duhovne oaze za dobro pojedinca, obitelji, crkvene i društvene zajednice na ponos grada Slavonskog Broda i njegovih građana. Nagrade im je uručio gradonačelnik Mirko Duspara i predsjednik Gradskog vijeća Stribor Valente.

Gradonačelniku i njegovim suradnicima zahvalu je u svoje i u uime svih laureata uputio na kraju sjednice vlč. Ćurić naglasivši kako su sretni jer su mogli dati svoj skromni doprinos životu i prosperitetu Grada. Citirajući pjesmu Dobriše Cesarica rekao je kako mu je drago da su i oni osobnim kapljicama svoga života i djela mogli obogatiti veliki slap svega onoga što se u njihovu gradu na tragu prošlosti čini za njegovu sadašnjost. Gradonačelniku i svim građanima čestitao je Dan grada zazvavši na sve njih Božji blagoslov.

Uz gradonačelnika i njegove suradnike te brojne goste i uzvanike na sjednici je sudjelovao pomoćni biskup đakovačko osječki Ivan Ćurić te predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

U predvečerje blagdana sv. Ivana Nepomuka za blagoslov grada i njegovih građana u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića slavljena je misa koju je predvodio župnik Robert Farkaš. B. Lukačević

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Radio Marija

17:00 Knjiga koja me približila Bogu - tema: M. C. Ziesche: Konačna sloboda; gošća: Ružica Lice, vjeroučiteljica; ur. i vod.: Brigita Konsuo Peček
17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja
18:30 Svetac dana - sv. Saturnin i Sizinije, mučenici

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj Slavna sveta Katarino, djevice i mučenice, pomozi mi nasljedovati tvoju ljubav i čistoću. Daj mi snage i hrabrosti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Studeni 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.