230625 Mons. Sente Mississauga 4

Misno slavlje u Parku „Father Kamber“ u Mississaugi povodom župnog piknika predvodio je mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u nedjelju 25. lipnja 2023. godine. Koncelebrirao je vlč. Božidar J. Tenšek, župnik župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi. Pjevanje su animirali članovi župnog zbora hrvatske župe u Mississaugi predvođeni orguljašicom Irom Bolka.

230625 Mons. Sente Mississauga 3


U prigodnoj homiliji mons. Sente, tumačeći evanđelje dvanaeste nedjelje kroz godinu, kazao je kako nas Krist ohrabruje da se ne brinemo tjeskobno za ugodan materijalni život, već da brinemo o vječnom životu koji je najvažniji. "Naš materijali svijet nije proklet, što više sam ga je Bog posvetio stvorivši ga i ušavši u našu materijalnu stvarnost, utjelovivši se u osobi Isusa Krista, ali nam je i pokazao ljestvicu vrednota te ukazao na mnoge zamke koje prijete iz samo materijalnog gledanja na ljudski život. Čovjek je puno više od same materije, stoga nam je vazda brinuti za duhovno i za vječno. Ipak, naš Bog brine i za naše tijelo, baš kao što brine o svakom vrapcu, još više brine i o svakom čovjeku. Pri svetom Josipu u Karlovcu gotovo svakog tjedna upoznati smo s nekim novim dodirom Božje ljubavi koja se ostvaruje čudesnim uslišanjima po zagovoru svetog Josipa. Čudesna ozdravljenja onih bolesti koje liječnici redovitim putem nisu mogli izliječiti, dar roditeljstva u onih bračnih parova koji nisu mogli dobiti dijete, mir i blagoslov u obitelji, pronalazak radnog mjesta... samo su neki od znakova današnje Božje brige o svakom čovjeku, ali i neprestano poticanje na vjernost Bogu", rekao je mons. Sente.

230625 Mons. Sente Mississauga 1


"Vi, dragi Hrvati, koji ste u Kanadi pronašli novu domovinu, nemojte zaboraviti domovinu u kojoj ste rođeni, ili u kojoj su rođeni vaši roditelji ili predci. Neka vas ne zaslijepi materijalni sjaj svijeta u kojem živite, već vas hrani vjera i ljubav vaših roditelja, djedova i baka koji su u Hrvatskoj upravo zahvaljujući vjeri, iako u teškim uvjetima, radosno živjeli. Tu radost vjere prenosite na svoje potomke", poručio je mons. Sente okupljenim vjernicima u hrvatskom parku „Father Kamber“ u Mississaugi.

230625 Mons. Sente Mississauga 2


Pri kraju misnog slavlja mons. Sente uručio je vlč. Tenšeku repliku kipa svetog Josipa, rad akademskog kipara Ante Starčevića, koji resi Josipovo svetište u Karlovcu. Spomenutu repliku u 3D tehnici za ovu prigodu izradio je Nikola Baniček, dubovački krizmanik. "Sveti je Josip zaštitnik drage nam domovine Hrvatske, on je zaštitnik i vaše nove domovine Kanade, sveti je Josip zaštitnik Crkve, stoga rado uručujem ovu malu statu čudotvornog kipa svetog Josipa župniku Božidaru kako bi u ovim hrvatskim prostorima u Kanadi sve vas trajno podsjećao na vjerno služenje Isusu Kristu, vjernost Katoličkoj Crkvi i ljubav prema domovini Hrvatskoj. Ujedno vam ovom prigodom zahvaljujem na molitvenom zajedništvu koje smo snažno osjetili u vremenu svjetske pandemije, kao i na svakoj materijalnoj pomoći s kojom uređujemo Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu", zaključio je mons. Sente.


Nakon misnog slavlja nastavljeno je druženje hrvatskih obitelji u prekrasnom zelenilu parka uz brojne prehrambene delicije pripravljene po tradicionalnim hrvatskim recepturama iz svih hrvatskih krajeva.

Župa BDMS

Izvor: Zagrebačka nadbiskupija

Radio Marija

00:03 Glazba
00:30 Iz tame u svijetlo - emisija zajednice Cenacolo - tema: Anoreksija; gosti: supružnici Vlasta i Mario Fabijanić; ur. i vod.: Ivka Malkoč Bastašić
01:30 Glazba
02:15 Krunica - Slavna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.