IMG 4399

U četvrtak, 29. lipnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine, održanoj povodom Dana grada Kutine, Nagrada za životno djelo uručena je p. Marianu Passerini za dugogodišnje nesebično zauzimanje za potrebe starijih, bolesnih i pogođenih demencijama, posebice Alzheimerovom bolešću osnutkom Zaklade Ivanova kuća, kao i za ustrajno širenje glasa svetosti brata Ivana Bonifacija Pavletića čime ujedno promovira Kutinu i Moslavinu širom Hrvatske i svijeta.

U emotivnom obraćanju nazočnima na svečanosti p. Mariano je rekao: „Zahvaljujem svima koji su pridonijeli ovoj odluci da mi se iskaže zahvalnost, svima onima koji su me izabrali i dali mi glas. Osjećam se tako malim za prihvaćanje ovog priznanja. Hvala vam na prijateljstvu i povjerenju u malog čovjeka poput mene. Zahvaljujem Povjerenstvu za širenje glasa svetosti brata Ivana Bonifacija Pavletića, Volonterima Zaklade i onima koji rade u Zakladi Ivanova Kuća. Hvala svim vlastima grada Kutine koji su mi dodijelili ovu Nagradu za životno djelo. Osjećam se nedostojnim što sam dobio takvo priznanje. Zato kažem da ovo poštovanje mora ići onima koji to uistinu zaslužuju. Ponajprije bratu Ivanu Bonifaciju Pavletiću, pravom i autentičnom Kutinčaninu koji se uputio putem svetosti… Hvala Družbi Sinova Bezgrješnog Začeća koja je odlučno otvorila kauzu beatifikacije brata Bonifacija uz svesrdnu pomoć sestara Klanjateljica Krvi Kristove, a zatim i monsinjoru Vladimiru Stankoviću, koji je želio moju Družbu u Kutini i koji je toliko podržavao kauzu za proglašenje blaženim. Kako zaboraviti Dragutina Pasarića, tako oduševljenog u zalaganju za priznanje brata Bonifacija kao građanina emeritusa ovoga grada. Zahvaljujem svima vama na simpatiji i prihvaćanju koje ste iskazali bratu Ivanu Bonifaciju i svima koji žele nasljedovati njegov sveti život“.

Pater Mariano Passerini, redovnik je Družbe Sinova Bezgrješnog Začeća, a zaređen je za svećenika 1981. godine. Volontirao je u zemljama Afrike te sa skupinom volontera osniva nevladinu organizaciju Udrugu volontera DOKITA. Radio je u različitim Prihvatnim centrima za djecu i mladež u Trentinu i Lombardiji. U studenom 1996. godine seli u Albaniju u svojstvu odgovorne osobe za „Projekt Albanija“ Družbe sinova Bezgrješne. Tijekom krize na Kosovu u suradnji sa misijom Arobaleno (Duga), organizirao je i upravljao izbjegličkim logorom s 1200 ljudi. U listopadu 2004. p. Mariano jedan je od osnivača sveučilišta „Naša Gospa od dobrog savjeta“, poznatog kao Katoličko sveučilište u Albaniji.

U svibnju 2010. godine p. Mariano dolazi u Kutinu sa zadatkom promicanja glasa svetosti hrvatskog subrata, Ivana Bonifacija Pavletića. Uz promicanje glasa svetosti brata Bonifacija Družba je u Kutini zainteresirana za hitne socijalno-zdravstvene potrebe na području Moslavine želeći i tako donijet duh brata Bonifacija. Pater Mariano u Kutini je prepoznao i potrebu pomoći starijim osobama i njihovu socijalnu uključenosti, a osobito osamljenih starijih osoba i onih pogođenih Alzheimerovom bolešću i drugim demencijama. Zato osniva i upravlja Zakladom Ivanova kuća s ciljem razvijanja volonterstva i pomoći oboljelima od Alzheimera.

Izvor: Sisačka biskupija

Radio Marija

15:40 Glazba
16:00 Riječ Gospodnja - homilija fra Ivice Vrbića, misionara u Boliviji
16:15 Glazba
16:30 Kronika tjedna

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.