mladifest 2023 1

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, od 30. lipnja do 2. srpnja održan je u župi sv. Kvirina u Sisku 5. Mladifest Hrvatska pod geslom „A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno“ Mudr 7,11. Još jedan uspješan Mladifest, organiziran po uzoru na onaj u Međugorju, tijekom tri dana donio je iznimno zanimljiv i sadržajan duhovni program s brojnim gostima.

mladifest 2023 2

Finalni dan ovog jubilarnog Mladifesta započeo je razmatranjem kancelara Sisačke biskupije mr. Janka Lulića na temu gesla, a zajednicu „Srce Isusovo“ koja djeluje u katedralnoj župi u Sisku predstavili su njezini članovi Lucija Volgemuth i Antonio Tompić. Slijedilo je svjedočenje poduzetnice Jane Radeljak, a zatim i bračnog para Pere i Katarine Eranović. Katehezu zadnjeg dana održao je fr. Luka Madunić, a krunicu prije mise predvodile su sestre iz sisačke zajednice Družbe Milosrdnog Isusa.

Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral mladih sisačke biskupije Marianom Štinglom i rektorom bazilike Robertom Jakicom.

mladifest 2023 3

U homiliji, biskup Rogić je istaknuo kako se mudrost života nalazi u Kristu. „On je utjelovljena mudrost Božja, mudrost je živa Riječ po kojoj je sve stvoreno, svaki od nas. Svakome od nas je darovan život jer nas je Bog htio, jer nas je volio, jer nas je u svom Sinu, svojom dječicom učinio. Pozvao nas je na obilje izobilja života, mudro birajući što me vodi k Bogu, a što udaljava“ rekao je biskup upozorivši na toliku „ponudu“ koja upravo udaljava od Bog.

Biskup je ustvrdio i kako nam je potrebna ekologija duha, poruka koje ulaze u nas. „Mi ne možemo zabraniti da nam bilo koja ptica proleti iznad glave, da dođe do nas neka misao, želja, ponuda ili reklama, ali mi biramo kome ćemo dopustiti da uđe u naše srce, našu dušu, u naš um i volju“.

mladifest 2023 4

Na kraju govoreći o pročitanom Evanđelju u kojem Isus govori o tome tko ga je dostojan, odnosno tko ga nije dostojan, biskup Rogić je rekao kako ako ljubimo nekoga ili nešto više na ovom svijetu od Boga u pitanje dolazi naše božansko posinjenje. „I ona ključna Isusova Riječ: Tko ne nosi svoga križa, također nije Krista dostojan. Ne može se slijediti Krista bez križa. Lažna su obećanja životnih putova bez napora, bez muke, bez ustrajanja u dobru i požrtvovnosti bez velikodušnosti i odricanja. Nekoga istinski volim onoliko koliko sam se za njega spreman žrtvovati. Što znači nositi svoj križ? Nositi svoj križ zapravo znači prihvatiti život sa svime što on nosi. I kad nam je lijepo, kad smo sretni i kad nas sustignu nevolje i životni jadi. Uvijek smo jednako pozvani voljeti život i prihvaćati ga kao najdragocjeniji dar od Boga“, zaključio je biskup Rogić.

mladifest 2023 5

Nakon mise održano je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje je predvodio vlč. Štingl, a ovogodišnji Mladifest zaključen polusatnom glazbeno-plesnom animacijom zbora Marijine legije i glazbenog sastava Kraljica od Sabe. Na kraju predsjednik Komicija Gospa Snježna Petrinja Vlado Sučec zahvalio je svima na sudjelovanju i pozvao sljedeće godine na 6. Mladifest Hrvatska.


Tekst: Stjepan Vego, predstojnik Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije

Izvor: Sisačka biskupija

Radio Marija

15:50 U današnjoj prigodnoj emisiji predstavljamo novu pjesmu Zvonimira Kalića "Tvoj do beskraja" i najavljujemo obljetnički koncert - 15 godina zajedno; gost: Zvonimir Kalić; ur. i vod.: Ivka Malkoč Bastašić
16:30 Vijesti dana
16:40 Glazba
17:00 Knjiga koja me približila Bogu - tema: M. C. Ziesche: Konačna sloboda; gošća: Ružica Lice, vjeroučiteljica; ur. i vod.: Brigita Konsuo Peček

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj Slavna sveta Katarino, djevice i mučenice, pomozi mi nasljedovati tvoju ljubav i čistoću. Daj mi snage i hrabrosti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.