WhatsApp Image 2023 01 02 at 21.16.08

„Zajednica Cenacolo je jedan zagrljaj Božji koji je sve nas pozvao i drži nas na dlanu, sve nas koji smo bili propali slučajevi, i daje nam novu priliku u životu...to je i očinski i majčinski... naš Otac, i Marija koja nas je svepozvala tu da nas spasi, to je nešto neopisivo.“ (Pavla)

Ana i Pavla, članice Zajednice Cenacolo iz ženske kuće „Majka života“ u Vrbovcu gostovale su u ovomjesečnoj emisiji „Iz tame u svjetlo“. Djevojek su na putu ozdravljanja u Zajednici Cenacolo. Otvoreno su podijelile sa slušateljima najteže trenutke života u ovisnosti i one prijelomne kada su odlučile živjeti, a ne umrijeti. Pavla je u teškim okolnostima odlučila zadržati dijete i iako izranjena, samo gledajući krunicu, doživljavala je trenutke svjetla i to joj je vjeruje dalo snagu da izdrži trudnoću.

„U Zajednici se osjećam prihvaćeno i voljeno sa svim mojim promašajima, pogreškama.“ (Ana)

Pavla ističe kako su danas djevojke, tražeći radost i prihvaćenost, izgubile dostojanstvo, i sama je dotakla dno pritisnuta ovisnošću, nemoralom, tugom, no uspjela je, uz molitvu majke, i danas  vjeruje i zna, molitvom momaka i djevojaka koji mole subotom u noći krunicu za mlade, izaći iz pakla droge i danas je majka šestogodišnjeg sina koji živi s njom u Zajednici.  Djevojke su posvjedočile koje su zamke zla za mlade i kako liječiti korijene ovisnosti. Ana je proživjela kompliciranu obiteljsku situaciju, prikrivala svoju tugu i zapravo vapijući za ljubavlju našla se u pogrešnom društvu, vezi. Spas je našla u Zajednici, a snagu na početku puta u zajednici nalazila u kapeli u kući Zajednice pred Presvetim, sve brige predala je Isusu.

„Pitajmo oprost za sve što smo loše učinili i zahvalimo za dobro i loše što nam se dogodilo. Nemojte dopustiti da idete spavati bez da zahvalite na životu, to je veliki dar i tako se kroz zahvalnost mijenja život.“ (Pavla)

 „Često sigurnost mi djevojke tražimo u momcima. Zbog malo osmijeha i pažnje, mi djevojke već smo u oblacima i mislimo da smo sretne. Tu ljubav i pažnju bismo trebali naći kod Isusa, na svetoj misi, u kapeli. Trebamo pitati u molitvi za snagu da cijenimo prvo sebe, biti u istini da bi mogla voljeti jednog momka i da bi taj odnos bio čist i u pravoj ljubavi.“ (Ana)

Dodajmo da smo Pavlu mogli gledati u ulozi Gospe u uprizorenju „Živih jaslica Zajednice Cenacolo“ na Opatovini u Zagrebu, a Ani je bila povjerena uloga anđela. Obje svjedoče kako su i pripreme za predstavu uz molitvu i izvedba, pogotovo ples i pjevanje bez utjecaja droge kao nekada prije u prošlom životu, već čisto i radosno, za njih još jedna pobjeda nad zlom i čudo Božjega zahvata koje se događa u kućama Zajednice Cenacola u toj kako kažu školi života koju je po Božjem nadahnuću osnovala sestra Elvira – majka Elvira. U zajednicu koja predlaže jednostavan kršćanski život prožet molitvom, radom, podijelom, danas mnogi dolaze i na iskustvo.

Razgovarala Ivka Malkoč Bastašić.

Radio Marija

16:00 Glazbena razglednica - pjesme Slavonije i Podravine; ur. i vod.: Božidar Biondić
16:45 Glazba
17:00 Mudrosti i duhovnosti svetih otaca - tema: Tertulijan kršćanski pisac; gost-urednik: don Ivan Bodrožić; vod.: Zdravka Andrijašević
17:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u lipnju - IV. dan

4. DAN S TIGROM U KOŠTAC Došao je iz Ranigora, iz Sunderbanske džungle. Zove se Khanto Neye. Čitav svoj život proveo je u šumama. Nema ničega,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.