pisma zatvorenika naslovna novo 9

Projekt Radio Marije „Majka milosrđa“ donosi Božju blizinu i nadu utamničenim osobama. Svakoga mjeseca u Italiji Radio Maria prenosi emisiju „Bio sam u zatvoru i vi ste me posjetili“, kojom koordinira vlč. Raffaele Grimaldi, generalni inspektor zatvorskih kapelana Italije. Projekt je prisutan u svim kaznionicama, kojih u Italiji ima više od 230, te je premašio sva očekivanja, o čemu svjedoče zatvorski dušobrižnici, volonteri u mobilnim studijima Radio Marije i same osobe lišene slobode: 

 

„Blagoslov sišao na čuvare, asistente, inspektore, liječnike i sestre koji su puno učinili za nas zatvorenike. Bog ih blagoslovio“

Draga braćo i sestre Radio Marije,

zovem se Enrico, rođen sam s dječjom paralizom donjih ekstremiteta. Prvi puta operirarna su mi stopala samo osam mjeseci nakon rođenja. Ukupno sam operiran trinaest puta. Mama me nikada nije ostavila. Ona je jedina dobra osoba koju sam uistinu volio.

Nakon njezine smrti, braća i sestre su me napustila. Od 2010. bio sam u zatvoru u Poggiorealeu. Cijelim svojim srcem zahvalan sam medicinskoj sestri koja mi je uvijek pomagala ovdje u zatvoru kao i svom osobnom asistentu-volonteru. Zaslužuju sve moje poštovanje i ljubav. Pomažu svim zatvorenicima i brinu o tome da svi imaju što im je potrebno. Zahvalan sam i svećeniku koji je služio svetu misu na Uskrs. Uskrs je zaista bio prekrasan, pa iako smo ga i proveli u zatvorskim ćelijama. Molim Gospodina da se, kad budem slobodan, uspijem posvetiti onima kojima je pomoć potrebna. Volio bih biti poput Isusa, da mogu ići od mjesta do mjesta pomažući i privodeći ljude vjeri, kao što sada čini papa Franjo. Volim pomagati siromasima. Premda sam u zatvoru, sretan sam što preko slušalica koje ste mi dali mogu pratiti Vaše emisije uz koje se onda mogu moliti Gospodinu i osjećati snagu Duha Svetoga. Kad molim, često se sjetim odrastanja u svom rodnom gradu Caserti s mamom. Papa Ivan Pavao II. pohodio je našu katedralu. Tada sam se ponovno počeo nadati.

Slušam Radio Mariju navečer. Uz radio, mnogo mi je lakše moliti. Hvala vam na svemu što činite za nas. Lijepo vas pozdravljam i molim da blagoslovite sve nas zatvorenike. Hvala vam iz dubine srca. „Radujte se u Gospodinu uvijek“ kako kaže sveti Pavao.

Blagoslov sišao na čuvare, asistente, inspektore, liječnike i sestre koji su puno učinili za nas zatvorenike. Bog ih blagoslovio.

Enrico, iz zatvora u napuljskoj četvrti Poggioreale

 

„Molitva krunice s vama dirne me do suza“

Dragi oče Livio i čitavo osoblje Radio Marije,

uvijek sam preko radija povezan s vama i ne mogu sakriti da me molitva krunice našoj Gospi, Isusovoj milosrdnoj majci, popraćena prekrasnom glazbom, uvijek dirne do suza. Vjerujem da je tako zbog prisutstva Majke Marije, Isusa mog prijatelja i Boga Oca. U takvim trenucima nedostaju mi oni koje volim, obitelj i prijatelji. Ponovno postajem dječak, spreman pomoći drugima i tada osjećam strašnu bol.

Svake sekunde molim Boga Oca, Isusa svog prijatelja i Majku Mariju da otklone tu bol, da mi udijele milost po kojoj moja obitelj neće više patiti, da mi omogući povratak onima koji me sa zebnjom iščekuju i da ponovno slavim Boga Oca zbog ono malo dobra koje sam učinio, a koje mi se vratilo kroz svu ovu primljenu nježnost, poštovanje i povjerenje. Zahvaljujući vašoj pomoći i kapelanu kojeg sam ovdje pronašao, ojačali su mi vjera i srce. Molim vas da mi pošaljete sliku Milosrdnog Isusa i drveni tau jer sam se posvetio pobožnosti svetom Franji. Bog vas blagoslovio!

Mario, iz zatvora u Trapaniju

 

„Kad sam rekao svojoj supruzi da sam Vam pisao, zagrlila me“

Danas, kao i svakog tjedna, posjetili su me žena i naše troje djece. Zahvaljujemo vam na blagoslovljenim krunicama i molitvenicima koje ste nam poslali. U ovoj mračnoj i uskoj ćeliji molit ću, a kod kuće molit će moja žena i djeca te ćemo tako biti ujedinjeni u Ime Gospodnje. Moji najstariji sin ima 11 godina i blago je smanjenih sposobnosti, jako je ponosan na vašu krunicu-narukvicu i uvijek je nosi.

Od mladosti sam odan Crkvi, ali nikada nisam stvarno vjerovao jer sam uvijek bio prepušten samom sebi budući da mi je majka bila u komuni i nisam uopće znao tko mi je otac.

Sada, kad sam u zatvoru, razmišljam o svom životu i pokušavam razumjeti svoje pogreške, shvaćam koliko su jedinstvo i zajednička molitva važni.

Prevario sam svoju ženu mnogo puta, a ona mi je uvijek opraštala. Tijekom ovih godina odrastanja shvatio sam i koliko sam sretan što je ona još uvijek sa mnom.

Kad sam joj rekao da sam vam pisao i da ste mi odgovorili snažno me zagrlila!

Ovdje svake nedjelje idem u crkvu. Ponekad nismo te sreće i nema svećenika koji bi služio misu pa se mi zatvorenici okupimo u sobi kako bismo zajedno molili. Bude nas oko 23 koji inače idemo na misu pa ponesemo krunice kako bismo ujedinjeni i u jednakosti molili, svi, crni i bijeli! Knjiga oca Livija koju ste mi poslali, prosvjetljuje nam puteve svaki dan.

Anselmo, iz zatvora u Fermu

 Svjetska obitelj Radio Marije godinama provodi evangelizacijski program u zatvorima Italije gdje nastoji približiti zatvorenike i zatvorenice Riječi Božjoj. Njihova iskustva i svjedočanstva prikupljena su u knjizi "Zaista ćete biti slobodni..."

Radio Marija

20:05 Glazba
20:15 Krunica - Radosna otajstva; Litanije BDM
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Prigodna emisija – u čast Gospi od Karavaja

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - VII. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 7. DAN POHODILA ME...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.