pisma zatvorenika naslovna novo 11

Projekt Radio Marije „Majka milosrđa“ donosi Božju blizinu i nadu utamničenim osobama. Svakoga mjeseca u Italiji Radio Maria prenosi emisiju „Bio sam u zatvoru i vi ste me posjetili“, kojom koordinira vlč. Raffaele Grimaldi, generalni inspektor zatvorskih kapelana Italije. Projekt je prisutan u svim kaznionicama, kojih u Italiji ima više od 230, te je premašio sva očekivanja, o čemu svjedoče zatvorski dušobrižnici, volonteri u mobilnim studijima Radio Marije i same osobe lišene slobode: 

 

„Ako me sva ova patnja snašla kako bih se približio Bogu, ja sam sretan

Pišem kako bih vam zahvalio na velikoj vjeri koju prenosite do naših srca. Moje ime je Giuseppe i dolazim iz Kalabrije.

U ovoj posvemašnjoj patnji kroz koju prolazimo moja obitelj i ja, zahvaljujući vama nešto veliko i pozitivno ušlo je u moj život. Predivno je i neopisivo upoznati Boga. Bilo je trenutaka kad sam mislio da neću izdržati i da ću jednostavno odustati. Ali, zahvaljujući Bogu, slušajući misu svakog jutra i kateheze petkom navečer, shvatio sam da je život Božji dar i da nitko nema pravo potratiti taj dar koji smo dobili od Gospodina. Sada, zahvaljujući vama, otvorio sam oči i shvatio vrijednost života i ljubavi te se osjećam jači. Patnja kroz koju prolazim manje mi teško pada jer znam da je Bog uz nas i kao što papa Franjo kaže – Bog ne poznaje prepreke; prolazi i kroz reštke. Ako me sva ova patnja snašla kako bih se približio Bogu, ja sam sretan.

Hvala vam. Hvala Ti Bože moj!

Molim Boga da doprete do srca sviju jer vi ste dar od Boga.

Giuseppe, iz zatvora u pokrajini Vibo Valentia

 

„U svakoj sam molitvi pronašao dio sebe što me natjeralo na razmišljanje“

Dragi fra Livio i svi koji podupirete Radio Mariju,

moje ime je Igor i zatvorenik sam u veronskom zatvoru. Dolazim iz Moldavije i kršćanin sam.

Zatvorenik bi učinio sve kako bi poboljšao svoj život ovdje – svojim lukavštinama, dovitljivošću i smicalicama iskoristit će sve moguće prilike kako bi uživao neke pogodnosti. Iskreno, to je u početku bio i moj plan kad sam tražio da pošaljete radio nama zatvorenicima. Kad završiš u zatvoru sve poprimi neka drugo značenje. Čak i maleni radio prava je rijetkost, dragocjena povlastica.

Čuo sam da bih mogao dobiti taj radio ako vam napišem pismo, nisam puno razmišljao. Odmah sam potražio adresu Radio Marije i naišao na molitvenik koji ste nam poslali i iz čiste znatiželje počeo čitati. Sve sam pročitao i na moje iznenađenje, u svakoj sam molitvi pronašao dio sebe što me natjeralo na razmišljanje. Postao sam svjestan zla koje sam činio i da sam radio tražio iz površnih pobuda, a ne kako bih započeo svoj put obraćenja. U tom trenutku počeo sam se kajati i poželio sam početi neki novi život. Bilo me stid. Bog mi je dao sve, pamet, zdravlje i dobru obitelj, a ja sam sve to potratio.

Trebao bih zahvaliti Bogu što sam završio u zatvoru jer bih inače završio na još gorem putu koji bi za mene značio kraj.

Hvala vam što radite za živote onih kojima je to stvarno potrebno. Dokle god ima ljudi poput vas ima i nade za svijet. Na kraju, u nebo sa sobom nosimo samo duše onih koje smo spasili.

Hvala vam iz dubine srca.

–  Igor, iz zatvora u Veroni

 

„Osjetili smo, možda po prvi put, da netko vjeruje u nas i to nam je bilo važno“

Od srca pozdravljamo oca Livija i sve volontere Radio Marije. Mi smo sedmorica mladića koji su primili sakrament svete Potvrde 19. svibnja nakon dugih priprema uz vodstvo kapelana. Želimo vam zahvaliti na knjigama, krunicama, radio prijamnicima, slikama Blažene Djevice Marije i svim nabožnim predmetima koje ste nam poslali za Božić, Uskrs i Marijin mjesec. Pratili ste nas i podržali na našem putu ponovnog rođenja u vjeri i nadi. Osjetili smo, možda po prvi puta, da netko vjeruje u nas i to nam je bilo važno.

sedmorica mladih zatvorenika, Centar za odgoj mladih

 Svjetska obitelj Radio Marije godinama provodi evangelizacijski program u zatvorima Italije gdje nastoji približiti zatvorenike i zatvorenice Riječi Božjoj. Njihova iskustva i svjedočanstva prikupljena su u knjizi "Zaista ćete biti slobodni..."

Radio Marija

12:15 Mali koncert
13:00 Čitamo knjigu - Alfred Schneider: Mariologija
13:30 Obavijesti i najava programa
13:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - II. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 2. DAN FATIMSKA...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.