cenacolo 2023 08 naslovna

„Osjećam da mi je Elvira sada bliža nego prije. Molim joj se za svoga prijatelja koji je ovisnik...“ rekao je Fran Špagnud.

Prvu emisiju "Iz tame u svjetlo" u novoj sezoni otvorili smo katehezom sestre Elvire, utemeljiteljice Zajednice Cenacolo, sestre preko koje su mnogi mladići i djevojke i obitelji, upoznali Boga, spasili se, ozdravili, oslobodili se ovisnosti. Nećemo reći, ne možemo reći – sestra Elvira više nije s nama, napustila nas je, umrla je jer ona nam je sama da ne budemo tužni, no sa sjetom, ali i vjerom da će biti pridružena u zbor svetih emisiju smo posvetili Majci Elviri u malo drugačijem ozračju, mjesec dana nakon sprovoda.

U znak sjećanja na sestru Elviru Petrozzi i njezin odlazak u Nebo svjedočila je obitelj Špagnud - Katarina i Goran i njihov sin Fran. Emisiju je uredila i vodila Ivka Malkoč Bastašić.

cenacolo 2023 08 elvira 2

Fran je već četiri godine u Zajednici. Nakon kuća u Hrvatskoj, posljednjih godinu dana dio je bratovštine u Saluzzu. Svjedoči posebne milosti posljednjih dana života sestre Elvire, utemeljiteljice Zajednice Cenacolo koja je momke i djevojke, svećenike, časne sestre u Zajednici, prijatelje Zajednice, pripremala za svoj odlazak ovim riječima:

”Kad vam kažu: ‘Elvira je umrla!’, vi morate pjevati, plesati, slaviti… jer ja sam živa! Jao vama ako kažete: ‘Jadna ona…’ Ne, nema ‘jadna!’ Idem sasvim mirna i sretna, pjevajući, već pjevam! Preda mnom će se rastvoriti nešto ogromno… život ne umire!”, govorila je Majka Elvira.

Kao što je i sama htjela njezin sprovod je upravo bio kao fešta života - susret života, a ne smrti. U slavlju Kristove pobjede nad smrću i rođenju za Nebo sudjelovalo je i Fran Špagnud koji je svoj spas i spas obitelji pronašao u Zajednici Cenacolo, mjestu gdje mladi ozdravljaju od ovisnosti, besmisla ili dolaze na iskustvo i odlaze ispunjeni istinskom radošću koju pruža jednostavan kršćanski život.


Na dan ispraćaja sestre Elvire, 10. kolovoza i slušatelji Radio Marije molitvom su se uključili u višesatni program „In memoriam sestra Elvira“. Uz molitvu, javljanje uživo iz Saluzza gdje je održana procesija i sprovod, slušali smo kateheze sestre Elvire, svjedočanstva mladih koji su bili s Majkom Elvirom posljednjih dana i tijekom njezine bolesti kada više nije mogla govoriti drugačije nego očima i molitvom, ali i onima koji su je imali priliku upoznati i susretati ranije, prije bolesti.

„Nakon svakog razgovora s Elvirom, ostalo je pravo bogatstvo,“ rekla je Matea.„Da nije Majke Elvire, ja danas ne bih bio tu...“, posvjedočio je Tomislav.

cenacolo 2023 08 elvira 1

U snimci dostupnoj na našem YouTube kanalu poslušajte kako je Gospodin progovorio ispred Presvetog u klanjanju ispod Elvirinog prozora bolesničke sobe, u čemu ih je posebno kako ju zovu mama Elvira oduševljavala, zašto misle da je sveta, što Bog po njoj poručuje svima na nama i na koji način je Cenacolo odgovor Neba na sve probleme koje danas živimo i izazove s kojima se susrećemo.

„Da nije Majke Elvire, ja danas ne bih bio tu...“, posvjedočio je Tomislav.

Emisiju "In memoriam sestra Elvira" i druge emisije "Iz tame u svjetlu o Zajednici Cenacolo možete poslušati i pogledati na YouTube kanalu Radio Marije:

 

Radio Marija

15:15 Krunica - Radosna otajstva
15:40 Glazba
16:00 Riječ Gospodnja - homilija fra Ivice Vrbića, misionara u Boliviji
16:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.