volimga gabrić naslovna
Započele su prijave za četvrti ciklus edukacija u sklopu Volonterske mreže Ante Gabrić koje pripremaju buduće volontere za iskustvo volontiranja u misijskim mjestima izvan Europe. Novi ciklus edukacija započinje u listopadu, a prijave za sudjelovanje traju do 24. rujna.

Volonterska mreža Ante Gabrić (VolimGA) jedan je od programa Centra za duhovnost i kulturu Ignacije koji se temelji na edukacijama i slanju osoba na volontersko iskustvo u Afriku, Aziju i Južnu Ameriku. Program prati cjelokupni proces zaprimanja prijava, organiziranja puta, edukacije i formacije volontera te pruža podršku volonterima za vrijeme volontiranja u odabranoj državi i zajednici.

Ciklus edukacija obuhvaća više od deset radionica i predavanja koje vode stručnjaci upoznati s izazovima s kojima se susreću volonteri, a koji su i sami volontirali u zemljama izvan Europe. Predavanja se temelje na upoznavanju kulture država i volonterskim mjesta, upoznavanju tamošnjeg načina života i običaja te pripremi za rad s potrebitim skupinama. Kroz psihološka i sociološka predavanja te ona o zdravstvenoj zaštiti polaznici i budući volonteri dobivaju sveobuhvatan pristup i pripremu za volontersko iskustvo. 

“Pater Ante Gabrić kao najpoznatiji misionar i nama je bio primjer te uzor kada smo osmišljavali i pokretali Volontersku mrežu Ante Gabrić. Kroz mrežu VolimGA promoviramo njegov rad, njegovo ime, ali što je još važnije trudimo se nastavljati djelovanje oca Gabrića. Bilo da je to kroz pomaganje drugima i podizanje kvalitete života ljudi u potrebi, primjerice kroz obrazovanje, zdravlje, hranu, pitku vodu ili pak kroz navještenje Krista. Sve ono što je sluga Božji Ante Gabrić radio u svom misionarskom životu i mi želimo činiti kroz našu Volontersku mrežu”, poručio je voditelj Centra Ignacije pater Tvrtko Barun.

Do sada je kroz tri ciklusa edukacija prošlo 20 polaznika od kojih je sedam otišlo na volontersko iskustvo, a trenutačno se još njih troje priprema za odlazak. Tijekom cijeloga procesa volontiranja, Volonterska mreža pruža administrativnu, savjetodavnu, psihološku i duhovnu podršku na tom iskustvu koje je za mnogima obilježilo život.
“Većina volontera koji se vrate iz primjerice Ugande, Ekvadora ili s Filipina ističu zahvalnost, posebice za one stvari koje mi na Zapadu podrazumijevamo i na koje ne obraćamo pozornost, počevši od pitke vode pa sve do hrane, higijene i slično. Mnogi ističu kako su zapravo zahvalni za život te generalno govoreći, volonteri se nakon minimalno dva mjeseca provedena u suživotu s potrebitim i ranjivim skupinama doma vraćaju puna srca, a nerijetko ističu kako će se vratiti u zemlju u kojoj su volontirali”, dodaje koordinatorica programa i projekata Centra Ignacije, Ana Hrgovčić.


Prijave su otvorene za sve zainteresirane, a prijaviti se može na poveznici.

 


Izvor: Centar za duhovnost i kulturu Ignacije

Radio Marija

18:50 Hrvatski program Radio Vatikana
19:05 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća; Molitva sv. Mihaelu Arkanđelu

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.