katehet djos 2

U nedjelju, 24. rujna 2023., na jutarnjoj misi, u kripti župne crkve sv. Antuna Padovanskog u Otoku, jer je crkva teško oštećena u ljetnoj oluji, slavila se Katehetska nedjelja. Okupili su se učenici sa svojim učiteljima i roditeljima predvođeni ravnateljicom Osnovne škole Josipa Lovretić Otok, Marinom Beuk.

Misno slavlje vodio je preč. Antun Knežević, župnik i dekana Otočkog dekanata. U uvodnom dijelu je pozdravio sve nazočne učenike, njihove učitelje i roditelje, te sve okupljene vjernike i zahvalio na velikom odazivu misnom slavlju zaziva Duha Svetog na sve učenike i njihove učitelje. "Ova nedjelja je nazvana Katehetskom nedjeljom. Kateheza je naviještanje kršćanske poruke koja za cilj ima odgoj u vjeri djece, mladih i odraslih vjernika. Ovom nedjeljom želi se potaknuti produbljivanje naše vjere i njeno življenje u svakodnevnom životu, radu i učenju. A zato nam je potrebna pomoć Duha Svetog koju ćemo danas posebno moliti," naglasio je župnik.

katehet djos 1

Nadovezujući se na evanđelje župnik je govorio o Bogu kao milosrdnom Ocu koji želi da svaki čovjek bude sretan te je u tom smislu rekao: „Bog se, prije svega, bavi našim životima. Kad se netko bavi nečijim životom, onda taj mora dopustiti da to traje cijeli njegov vijek, a plaće i ocjene se dijele tek na kraju života. Do tada svaki čovjek pred Bogom ima jednake šanse. Bog je velikodušan Otac i Bog je ljubav! Isus ga je prikazao kao gospodara vinograda, ali on nije samo neki poslodavac koji se bavi poslom. Njegov vinograd je Kraljevstvo nebesko u kojemu vlada ljubav, radost, sreća, a ne nadničarenje i računanje. Bog je milosrdan! Svijet u kojemu živimo zaboravlja na milosrđe. Tko zna, taj dobiva. Tko ne zna, taj gubi. Tko ima, umnožava svoje bogatstvo, tko nema, ostaje bijednik. Kod Boga je na djelu milosrđe pa zato kod njega stvari izgledaju potpuno drukčije. Kod Boga svi mogu biti sretni i zadovoljni. Samo poslušajmo što Isus govori i prihvatimo Božju ljubav i milosrđe!“

katehet djos 3

Obraćajući se djeci župnik je naglasio: „ I vaši roditelji vas bezuvjetno vole. Vole vas i vaši učitelji. Svi oni žele izvesti vas na pravi put da postanete dobri i pošteni ljudi. Pa ako netko malo i skrene, oni će ga zajednički vratiti. Ali u tom poslu trebaju i vašu suradnju. Ako nekad i dobijete poneku jedinicu, to nije zato što vas ne vole, to je opomena da treba više raditi da biste sutra dobili peticu. Lijenost se ne može nagrađivati, stoga treba vrijedno raditi, učiti i obradovati učitelje, a nadasve roditelje!“- istaknuo je preč. Knežević.

Misno slavlje animirala je s. Rafaela Jozić, a misna čitanja prenijele su vjeroučiteljice Božana Filipović i Jasna Klarić. Molitvu vjernika predvodile su učenice Lana Brnatović i Larisa Mandić, a zazive Duhu Svetom prije završnog blagoslova čitala je učenica Lana Mandić.
Ovo misno slavlje uzveličao je svojim pjevanjem župni Dječji zbor "Ljiljani sv. Ante" pod ravnanjem s. Gracije Petrić.

 


Tekst: Mira Bošnjaković

Izvor: Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Radio Marija

00:03 Glazba
00:30 Iz tame u svijetlo - emisija zajednice Cenacolo - tema: Anoreksija; gosti: supružnici Vlasta i Mario Fabijanić; ur. i vod.: Ivka Malkoč Bastašić
01:30 Glazba
02:15 Krunica - Slavna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Studeni 2029
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.