2sata St

U utorak 10. listopada 2023. održana je konferencija za medije u prostorima Studentskog centra u Splitu uoči početka nacionalne volonterske akcije mladih “72 sata bez kompromisa”.

Projekt su predstavili: Doris Nazor, voditeljica Volonterskog centra mladih pri splitskom SKAC-u (Studentski katolički centar u Splitu) i Ilija Vrbatović, predsjednik udruge 72 sata bez kompromisa. Kao velika podrška udruzi i projektu, konferenciji su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika grada Splita g. Bojan Ivošević te u ime Studentskog centra u Splitu, g. Marijan Bašić.

Ilija Vrbatović naglasio je kako “Budući da projekt iz godine u godinu raste, ovu godinu, osnovana je udruga 72 sata bez kompromisa Hrvatska, kako bi se očuvali jednakost i identitet projekta u svim gradovima, 10 godina se projekt održava te su brojni gradovi zainteresirani za uključenje, stoga je potrebno uskladiti i definirati strukturu, pravila i smjernice za provedbu projekta te tako olakšati njihovo uključenje.”

“Prije 2 tjedna proslavljena je 10. obljetnica održavanja projekta u Hrvatskoj, a kako je sve krenulo iz Splita, na proslavi u Splitu sudjelovali su predstavnici gradova/općina organizatora te brojni suradnici i podupiratelji ovog hvalevrijednog projekta mladih, a postavljen je i banner na Marmontovoj ulici te je proslava proglašena Manifestacijom od interesa za grad Split - hvala Gradu na suradnji i mogućnosti da svečano obilježimo ovaj događaj.”

„Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa ove godine održat će se 12. – 15. listopada u 19 hrvatskih gradova i općina, a na području Grada Splita i okolice preko 600 mladih volontera okupit će se kako bi pomogli potrebitima i učinili svoj grad ljepšim mjestom – najavila nam je Doris koja naglašava kako je ove godine organizirano 56 različitih ekoloških, socijalnih i radnih akcija.

Osim toga, dan uoči projekta, točnije u srijedu 11.listopada u 21h u prostorima Restorana Kampus održat će se Humanitarna brucošijada u suradnji sa Studentskom centrom u Splitu, istaknula je Doris Nazor.

Da javnost ne misli da je angažman mladih samo za vrijeme 72 sata, iz osobnog iskustva suradnje sa splitskim SKAC-om znam da su ovi mladi angažirani cijelu godinu u gradu, poznajem brojne volontere u različitim projektima koje SKAC_ST organizira i provodi.

Nažalost u dosta slučajeva ovi mladi su prva pomoć, s obzirom na birokracijski problem oko organizacije pomoći u kojem brojne institucije zapnu, ovi mladi samostalno smišljaju I vješto provode projekte, angažiraju se te bez velike javne popraćenosti pomažu potrebitim pojedincima našega grada, kao I udrugama, institucijama te brojnim drugima, a Grad rado pomaže I podržava takav angažman. Projekt 72 sata bez kompromisa, kao I brojni drugi projekti splitskog SKAC-a uvelike doprinose da u javnom medijskom prostoru slušamo što manje teških priča jer ovi mladi sve prihode iz natječaja Grada I privatnih donatora usmjeravaju u rad I pomoć potrebitima te mijenjaju sliku Grada na bolje.

Rijetko tko može okupiti I koordinirati toliko volontera, a SKAC_ST to uspijeva iz godine u godinu, što je za svaku pohvalu i priznanje za kvalitetu projekta kojeg ovi mladi organiziraju, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

Marijan Bašić, pri Studentskom Centru Split naglasio je kako je “Od samih početaka splitskog SKAC-a, Studentski centar povezan I surađuje s mladima iz SKAC-a. Pratimo njihov rast kroz godine. Trudimo se biti potpora u njihovom radu, što financijska, što tehnička I logistička. Kruna naše suradnje bila je prošlogodišnja Humanitarna brucošijada koja je zainteresirala mnoštvo mladih I pokazala se kao odličan uvod u 72 sata bez kompromisa, tako će I ove godine SC pomoći s provedbom nadolazeće Humanitarne brucošijade I projekta 72 sata bez kompromisa kao I drugih projekata SKAC_St-a.”

Humanitarna brucošijada je u srijedu 11. listopada u 21h u Restoranu Kampus, ulaznice se još mogu nabaviti za preporučenu donaciju od 10€.

Ove godine nastupaju: Jole, Giuliano, Petar Dragojević, Taxi bend, Grupa best te DJ Nick – koji svoj angažman odrađuju volonterski. Sve donacije prikupljene na Brucošijadi bit će usmjerene kupnji medicinskih pomagala devetogodišnjim blizancima s cerebralnom paralizom, primarno za Exopulse Mollii odijela koja pomažu smanjenju bolova I spastičnosti mišića. Cilj ovakvog najavnog događaja nije samo prikupiti donacije potrebitima, već I promovirati volonterizam I angažman mladih kroz takav tip djelovanja

Službene prijave su zatvorene no u četvrtak će još biti moguće prijaviti se na Last minute prijavama od 18:30 u sportskoj dvorani na Kampusu gdje će I biti podjela zelenih majica volonterima.

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

00:30 Psihologija i duševno zdravlje - ur. i vod.: p. Mijo Nikić
01:30 Glazba
02:15 Krunica - Otajstva svjetla
02:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.