2.Misijski laboratorij FOTO 13

Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj organizirala su 2. „Misijski laboratorij”, ovog puta u prostoru humanitarne udruge „Savao“ u Zagrebu i to povodom Međunarodnog dana volontera, u utorak 5. prosinca 2023. Prije susreta s bližnjima u potrebi na Glavnom zagrebačkom kolodvoru volontere je duhovno osnažio fra Zdravko Lazić razmatrajući ovogodišnju Papinu poruku za Svjetski dan siromaha.
„Daj da iza lica svakog siromaha prepoznamo Tvoje sveto lice“, zamolio je s okupljenim dobročiniteljima Gospodina fra Zdravko promišljajući Papinu poruku uz geslo „Ne okreći lica od siromaha” pa naglasio da je plaća za tjelesna i duhovna djela milosrđa zaista jedinstvena.

„Nema većeg zadovoljstva nego kad vidiš da te netko pogledao očima zahvalnosti jer si mu dao baš ono što treba, da si mu dao zalogaj kruha. On te možda neće zagrliti fizički jer možda nije u stanju to učiniti, ali u njemu vidiš Kristovo lice i radost u Duhu koju ti nitko ne može dati“, kazao je, između ostalog, pri razmatranju Papine poruke fra Zdravko.

Nakon duhovne obnove, dobročinitelji su pripremili hranu i pakete pomoći za beskućnike podijelili ih potrebitima na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

Ravnateljica Papinskih misijskih djela sestra Ivana Margarin kazala je kako je „Misijski laboratorij“ spojio redovite volontere s novim dobročiniteljima. „Upravo zbog toga organizirali smo jednu lijepu duhovnu adventsku obnovu koju nam je omogućio fra Zdravko Lazić, a sve kako bismo se nahranili Božjom riječju i nahranjeni njome krenuli ususret ljudima. To nam je osobito važno u došašću kada se pripremamo na susret s Isusom jer susreta s Bogom ne može biti ako ga ne susretnemo u čovjeku, onome koji nam je bližnji. Bližnjega svakodnevno susrećemo na svojim ulicama, u svome susjedstvu. Upravo taj bližnji potreban je ne samo fizičke, već i duhovne hrane“, istaknula je s. Margarin.

Prošli „Misijski laboratorij“ dobročinitelji i korisnici proveli su u društvu svete Male Terezije, a ove godine prigodno ih je darovao sveti Nikola. Sudionicima „Misijskog laboratorija” bila je to prigoda produbiti iskustvo međusobnog susreta i naučiti prepoznati Gospodina u onima koji nam se čine nepoznati, drugačiji i daleki.

„Papinska misijska djela su to učinila upravo zato da bi posvijestila dimenziju misionarenja ne samo u Africi, Aziji i dalekim zemljama, već i misija u vlastitom okruženju jer biti misionar znači biti svjedok Božje ljubavi, a to je zadaća svakog kršćanina. Kršćani su pozvani svakodnevno donositi Božju ljubav, nježnost i toplinu, to jest, duh Božića čovjeku pored sebe”, naglasila je s. Margarin.

Volontere udruge „Savao“ još od 2017. predvodi Zvonko Jambrešić koji ju je, kako kaže, osnovao nadahnut milosrđem majke Terezije. U udruzi „Savao“, dodao je, djeluje oko 100 volontera, a novi članovi uvijek su dobrodošli. „Volio bih da svatko dođe isprobati iskustvo kroz volontiranje bilo tjelesnim ili pak duhovnim radom. To je trenutak kada čovjek napušta svoju ugodu za bližnjeg u potrebi, ali i prilika za duhovnu hranu“ , rekao je Jambrešić.

Iako za ovo doba godine govore kako je najradosnije, mnogima je upravo ovo vrijeme - vrijeme najveće tuge. Posebno je teško osobama koje žive na rubu siromaštva, beskućnicima, poručili su iz Papinskih misijskih djela.

Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj

Izvor: Varaždinska biskupija

Radio Marija

17:00 Mudrosti i duhovnosti svetih otaca - tema: Tertulijan kršćanski pisac; gost-urednik: don Ivan Bodrožić; vod.: Zdravka Andrijašević
17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja
18:30 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u lipnju - IV. dan

4. DAN S TIGROM U KOŠTAC Došao je iz Ranigora, iz Sunderbanske džungle. Zove se Khanto Neye. Čitav svoj život proveo je u šumama. Nema ničega,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.