2 dan 05 2024 web

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU

»OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA«

Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024.

2. DAN

FATIMSKA KRALJICE, MOLI ZA NAS!

Preko novina sam o tom već kratko pisao. Došla nam je u pohode mila Gospa Fatimska. Pohodila je čitavu Indiju. Iz mjesta u mjesto dočekivana je upravo kraljevskim počastima. Ne samo od katolika, već i od Hinda i muslimana. I u Bengaliji se zaustavila čitavu nedjelju dana. Iz Bošontija sam s grupom od 80 naših novo- obraćenika otišao u grad Kalkutu, gdje je kip bio izložen. To je bilo zavjetno hodočašće za naše buduće proštenište u ovim krajevima Sunderbanskih dužngla, zatim za vas, naše mile prijatelje, i za dragu nam domovinu. Svi smo na putu postili. Bilo je mnogo radosti, mnogo suza, kad smo se sastali s Gospom »Putnicom«. Cijelu smo noć u grupama bdjeli pred Njom. Imali smo joj toliko toga reći. Naši Bošonćani bili su prvi od svih misijskih postaja. Svećenik, koji prati Gospin kip, bio je silno ganut vidjevši tu priprostu ljubav i pobožnost.

Ta i mi smo obnovili svoj zavjet, da ćemo joj što prije podignuti toliko žuđeno proštenište u našoj misiji, spomen-proštenište hrvatskog naroda u ovim krajevima Bengalije.

Poteškoća je bilo mnogo. Više puta je izgledalo da se neće moći naprijed. No hvala vašoj ljubavi i pripomoći, malo proštenište - malo i skromno, no divno radi ljubavi kojom je građeno, ponosno se diže uz Arampurski kanal u selu Gosabi. Neprijatelji su kušali sve i svašta  da Blaženoj Gospi zabrane pristup, no nisu uspjeli. Naprotiv, ljubav se prema Fatimskoj Gospi još uvećala, pa se dosta obitelji odmah javilo za svetu Crkvu.

Procesija iz Bošontija u Gosabu i čitava proslava posvete crkvice bila je uistinu krasna. Protestantski vlastodržac od ljutine si je grizao usne... Mi se svi za njega molimo, da bi i on mogao jednog dana upoznati svoju pogrešku. Još nam do danas nije dao dopuštenje da sagradimo most preko kanala uz koji se kapelica nalazi, pa sam jutros morao poslati jedan urođenički čamac da vjernici mogu ući u crkvu. Prijeti se da nam nikada neće dopustiti da tamo podignemo zidanu crkvu. Ja sve stavljam u ruke i Srce Nebeske Majke. Ona će sve lijepo urediti. A mi nastavimo s molitvama i doprinosima za ovo veliko djelo! Ovo je zavjetno djelo, pa stoga ne smijemo zastati na pola puta.

Dajte, koliko možete! Preporučite ovu nakanu svojim prijateljima i štovateljima Fatimske Gospe.

Fatimska Kraljice, moli za nas!

Vaš otac Ante

MOLITVA za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama. Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo… po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

 


©Autor devetnice: Zaklada Otac Ante Gabrić (© ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

08:05 Glazba
08:15 Čestitamo rođendane
08:20 Glazba
08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Krunica i litanije svetome Josipu u 20:15h

Srijeda je dan u tjednu posvećen sv. Josipu. Na taj se dan posebno spominjemo tog slavnog zaručnika Bl. Djevice Marije i poočima našega Spasitelja,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.