image1

Velika devetnica Sluzi Božjem ocu Anti Gabriću

»OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENJA«

Sedma devetnica od 20. do 28. kolovoza 2022.

 

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

PRVI DAN

 

PRVI »ANGELUS«

Blagdan je Snježne Gospe, predvečerje Preobraženja Gospodnjeg. Umoran i satrven od dnevnog rada sjedim na verandi misijske postaje i gledam prema zapadu, koji se kupao u moru svjetla. Kroz silne mase oblaka prodirale su zadnje zrake sunca, dok su se gornji slojevi neba žarili u zagasito krvavoj boji. Divio sam se toj krasnoj slici i mislio na sretni Zapad, koji se zarumenjen Jaganjčevom krvlju kupa u svjetlu prave vjere.

Sunce je tamo daleko iza zadnjih palma zašlo, odsjev je sunčanih zraka malo po malo iščezavao, dok sumrak napokon nije prekrio Sunderbanske džungle i rižišta bošontskih polja.

Još uvijek sam gledao u daljinu. Tek se po koji oblačak rumenio. Zanio me taj divni raskoš prirode. Danas osobito, jer se u pročelju svega toga, kao vitki glasnik Božje dobrote i ljubavi, dizao netom završeni zvonik naše drage Male Svetice. To je, zapravo, i bio glavni razlog što me baš današnji zapad napunjao tolikim zadovoljstvom i srećom. Želje i čežnje prvih misionara, želje i čežnje naših dragih dobročinitelja eto su ispunjene: na najvišem mjestu bošontskog otoka diže se sjajni križ, diže se onaj znak, što je pred 1900 godina po prvi put zasjao na Kalvarijskom vrhu.

O Križu, zdravo nado jedina!... Zadnje su zrake padajućeg sunca počivale na njemu i obasjavale ga tajanstvenim svjetlom. Križ se, eto, uzdigao nad sve poganske hramove i idole, uzdigao se visoko, da javlja bijednim poganima da je i za njih kucnuo čas oslobođenja. To je onaj križ koji smo i mi primili kao jedini zalog na rastanku s domovinom, i na koji je pala zadnja suza majčine ljubavi i blagoslova.

Iz mojih misli prenu me zvono. Prvi »Angelus« s Terezijinog zvonika. »Ave, Ave Maria!« razlijegali su se blagi zvuči cijelim Bošontijem, nad rascvalim palmama i plodonosnim bananama, uz svetu rijeku Ganges, sve do velikog mora... i još dalje, daleko, daleko do mile domovine.

Preko tih zvukova šaljemo Vam svoje zahvale, žrtve i molitve, svima Vama, koji ste nas pomogli u gradnji ove crkve...

Vaš otac Ante

»Tamo gdje palme cvatu«, br. 3.


Molitva

Oče Nebeski, koji si našem ocu Anti dao milost duboke vjere, čvrstog ufanja, savršene ljubavi i poniznosti prema Tvome sinu, udjeli i nam po njegovu zagovoru tu istu milost da ostanemo vjerni Presvetomu Srcu Isusovu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu da se kao nekoć kupamo u svjetlu prave vjere.

Naš moćni, veliki zagovorniče, oče Ante izmoli nam milost kod Gospodina da poput tebe žeđamo za Njegovom ljubavlju, ljubimo križ i životom živimo Evanđelje. Neka nas poput tebe Isusova dobrota dovede do Nebeskoga Oca.

Posebno te molimo za …. (navesti one  koje osobno prikazujemo u ovoj devetnici).

Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome.

Oče Ante, preko Srca Marijina dovedi i naša srca do Srca Isusova.

Kraljice svete krunice, Kraljice mira i naš oče Ante molite za nas, naše misionare i misionarke, Hrvatsku, Indiju, Ukrajinu i cijeli svijet!


Jutarnja molitva

Pozdrav Ti dajem, o Bože, u zoru dana, u zoru života.

U jutarnjem pozdravu ja dobih Tebe,

i dobivši Tebe, o što mi više još treba?!

U dubini srca moga ljubavi Svoje oganj upali,

srećom ispuni srce nemirno moje,

koje žudi za srećom ljubavi Tvoje.

Rijekom milosti srce mi suho poplavi,

nadom božanskom beznadni život oživi,

ljubavi Tvoje oganj upali,

da ljubeći i primivši braću svoju,

i Tebe ovoga dana primiti mogu!

Pozdrav Ti dajem,

o Bože, jutarnji pozdrav života moga primi!

Otac Ante


MOLITVA

za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

 

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen

 

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

Izvor: Životni put jednog misionara (1.,2.,3. i 4. dio), Juraj Gusić, DI

Autor devetnice: Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)©

*zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

07:00 Sveta misa - prijenos iz samostanske kapele ss. Karmelićanki Božanskog Srca Isusova na Vrhovcu
07:30 Molitva - Jutarnja
07:45 Razmatranje litanija Srca Isusova - „Gle ovo srce koje je ljude toliko ljubilo” – pripremio p. Stjepan Fridl; 20. Srce Isusovo, bogato za sve koji zazivaju Tebe
08:00 Svetac dana - sv. Marcelin i Petar, mučenici i sv. Blandina, mučenica

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva svetom Josipu za Domovinu

Molitva svetom Josipu za Domovinu Prije tri stoljeća naši su pradjedovi odlučili, svečano izjavili i službeno proglasili da Ti, brižni Poočime...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.