image5

Velika devetnica Sluzi Božjem ocu Anti Gabriću

»OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENJA«

Sedma devetnica od 20. do 28. kolovoza 2022.

 

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

PETI DAN

 

BILO JE SUZA...

Bilo je suza s obiju strana: i kod dječice i ljudi  i kod sestara Merlyn i Mohini, kad su se ono rastajale s Maria Pollijem. Tri godine rada, žrtve, ljubavi, osmijeha, od jutra do mraka, i u onoj nesnosnoj vrućini, kroz kišu i vodu i blato, zdrave ili bolesne, jednom u smrtnoj opasnosti, kad im se autobus u kojem su putovale u Kalkutu, prevrnuo u kanal. Ali uvijek nasmijane, sretne, sretne same, a dijeleći i drugima sreću i radost.

Sestre Mohini i Merlyn opraštaju se od djece u našem sirotištu. S obiju strana bilo je plača.

Na rastanku se vidjelo koliko su ih svi voljeli. U poniznosti nisu se htjele ni fotografirati, no ipak sam uhvatio jednu sličicu kad su im mališani davali cvijeće kao mali spomen.

Mala se Bani samo vrti oko male sestre Mohini. Kako će sada ona bez nje, sestre Mohini, koja ju je polumrtvu primila u krilo i njegovala kao prava majka?

A kako će i sestra Mohini bez male Bani???

Kako će bez onoga malog hromog Gopala i Ijadije i Purnime i Šundori i svih tih svojih anđelčića? Sve će ih ona čuvati u srcu. Ona je mala sestra stasom, no srcem je velika, uistinu velika. Rijetko sam susreo takvo srce.

Gubavci su tu da pozdrave sestru Merlyn. Ona je bila njihova majka. Čistila im je rane i zavijala ih, no usto im je u srce darivala onaj vedri smiješak, a sa smiješkom nadu u bolji život, u zdravlje i sreću. Odbačeni od svih, tu su se u sestri Merlvn susretali s Isusovom ljubavlju. Nije ona samo molila molitvu »Ižarivanje Krista«: »Dragi Isuse, pomozi mi da širim Tvoj miris gdje god prođem...«

Daj, da propovijedam Tebe, ne riječima, nego primjerom... dobrohotnim utjecajem djela, vidljivom puninom ljubavi kojom je moje srce ispunjeno prema Tebi!« Tu molitvu ona je proživljavala i djelom ju je ostvarivala.

Svi smo se zajedno pomolili. Rastanak je to tek tijelom, srcem i dušom ostat ćemo mi jedno. Maria Polli nikada neće moći zaboraviti ta dva Božja anđela, sestre Mohini i Merlvn.

A ja sam siguran da ni one nikada neće zaboraviti Maria Polli. Prešao njihov blagoslov, njihov smiješak i na nove sestre Ignaciju, Priolotu i Eileen.

A i na sve nas, i tu u Maria Polliju, i na sve suradnike i suradnice u dragoj nam domovini.

Vaš otac Ante

Maria Polli, travanj 1980.

(Poslano za Glasnik Srca Isusova i Marijina 20. travnja 1980.)

 

Molitva

Oče Nebeski izvore svakog dobra, daj da te častimo i uzljubimo poput oca Ante i svih Antinih siromaha koji su toliko čeznuli za Tobom. Daj da po njegovu primjeru i mi u našim obiteljima, radnom mjestu, među prijateljima častimo Presveto Srce Isusovo i Bezgrešno Srce Marijino. Poput oca Ante, Misionarki ljubavi, naših misionara i misionarki  želimo i mi propovijedati Gospodina ne riječima, već dobrim djelima.

Posebno te molimo za …. (navesti one  koje osobno prikazujemo u ovoj devetnici).

Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome.

Oče Ante, preko Srca Marijina dovedi i naša srca do Srca Isusova.

Kraljice svete krunice, Kraljice mira i naš oče Ante molite za nas, naše misionare i misionarke, Hrvatsku, Indiju, Ukrajinu i cijeli svijet!

 

Molitva Gospodinu

Gospodine

Odmori one koji su u brizi.

Blagoslovi umiruće.

Umiri one koje pate.

Smiluj se ožalošćenima.

Zaštiti one koje su u tvojoj slavi poradi ljubavi svoje.

O Isuse, za njih te molim,

za te sudionike tvoje kalvarijske žrtve da im dadeš snage i jakosti,

i još više, da im dadeš veselja i radosti u njihovim bolima.

Amen

Otac Ante

 

MOLITVA

za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

Izvor: Životni put jednog misionara (1.,2.,3. i 4. dio), Juraj Gusić, DI

Autor devetnice: Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)©

*zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

15:40 Glazba
16:30 Vijesti dana
16:45 Glazba
17:00 Kulturni uskličnik - uz Povijesni kalendar i Kutak za jezični trenutak u rubrici Kulturno&aktualno donosimo vijesti o Marulićevim danima u Splitu te se osvrćemo na manifestaciju Noć knjige

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.