image6

Velika devetnica Sluzi Božjem ocu Anti Gabriću

»OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENJA«

Sedma devetnica od 20. do 28. kolovoza 2022.

 

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrić

ŠESTI DAN

 

OZDRAVILA MALA ŠOROŠOTI

Mala Šorošoti ozdravila je po zagovoru drage Gospe Sinjske. Tu su mi vijest jutros donijeli njezini razdragani roditelji Čamu i Šohoćori.

Oni su pokršteni tek prije dva-tri mjeseca. Zadnje nedjelje bila je blagoslovljena nova kapelica u selu. Posvetili smo je Gospi Sinjskoj. Krasna njezina slika krasi kapelicu.

Ove nedjelje katehist Obiram nije mogao do sela. U selu jedva tko zna čitati, no nedjelju oni neće propustiti. Svi su se skupili, i kršteni i katekumeni, pa su polako izmolili sve molitve iz katekizma i otpjevali nekoliko pjesama.

Čamu je na kraju pred sliku drage Gospe stavio čašu vode, vodom se dotakao slike, a donio je štapiće mirisnog sandalova drveta i dvije voštane svijeće. To je zavjet za njegovu malu bolesnu kćerku Šorošoti. A jest ona lijepa i draga kao mala lutka. No danas jednostavno gori od groznice. Položili su je pred oltar i onda sa živom vjerom poškropili tom posvećenom vodom, posvećenom doticajem Gospine slike.

Podigli su je na ruku i dali Gospi. »Šorošoti tomari, o go Ma! - Šorošoti je Tvoja, o Majko!«

I ona draga Sinjska Majka, naučena na ljubav, na živu vjeru tolikih majki, dodala je još jedan dokaz svoje majčinske ljubavi. Presretna majka Šohoćori privinula je svome srcu zdravu zdravcatu malu Šorošoti.

Vjera, živa vjera! ...

Nakon Čamua eto i Šunila i Bomkima na misijsku postaju. Dolaze iz naših najudaljenijih sela. I oni su novokrštenici. Lani o Uskrsu primili su sveto krštenje.

Mnogo je bolesti po svim selima. Od sestara će uzeti neke lijekove. Ali došli su da se posebno zahvale u našoj crkvi.

I oni mi radosno pričaju kako ih draga Gospa uslišala.

U Bomkimovu selu on je jedini kršten, ostali su katekumeni. Nada se da će za Božić dosta obitelji biti pripravno za sveto krštenje. Veli on: Revni su i svakoga se dana mole. Mole zajednički, osobito za bolesnike. I oni, a, dakako, i Bomkim.

Na nosilima donose bolesnicu u našu bolnicu u Maria Polliju.

Susjedova mala imala je strašan čir. Boli su nesnosne. Kušali su različite lijekove. Na kraju su se zavjetovali Gospi, stavili na čir krunicu i čir je pukao, a mala je ozdravila. Sve to s veseljem mi ispriča Bomkim.

I u obitelji mladoga Šunila bilo je bolesno dijete. Liječnici su izgubili nadu. Ali ne i Šunil i njegova vrijedna žena. Svaki dan oni mole krunicu. Pozvali su i susjede na molitvu. Došli su i prijatelji hindusi i rođaci. Donijeli su Gospinu sliku, žarko se molili i svojom vjerom isprosili su zdravlje: i malome tjelesno zdravlje, i svima još više učvrstili živu vjeru.

Sretni su bili i Čamu i Bomkim i mladi Šunil. O svojoj pak sreći da vam i ne govorim, o svećeničkoj sreći: vidjeti tu živu vjeru dragih naših novokrštenika.

Gospo draga, hvala Ti na majčinskoj dobroti!

Vaš otac Ante

Maria Polli, srpanj 1979.

(Poslano za Glasnik Srca Isusova i Marijina, 17. 7. 1979.)

 

Molitva

Oče Nebeski, Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinom raspali u našim srcima ljubav prema bližnjima da  pomognemo svima onima kojima je pomoć potrebna. Ne dopusti da naša srca budu hladna i bešćutna, oči slijepe, a ruke prazne.

Oče Ante, koji si toliko ljubio siromašne, usamljene, nemoćne i bolesne, molimo te za sve bolesne u našim obiteljima, među prijateljima, da ih Gospodin ozdravi od njihove bolesti duše i tijela. Naš moćni zagovorniče i zaštitniče, moli kod naše Nebeske majke da može posredovati za sve njih kod Svoga Sina. Molimo te za one koji su gladni i žedni tvoje ljubavi i za one koji je još nisu upoznali.

Posebno te molimo za …. (navesti one  koje osobno prikazujemo u ovoj devetnici).

Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome.

Oče Ante, preko Srca Marijina dovedi i naša srca do Srca Isusova.

Kraljice svete krunice, Kraljice mira, Gospe od zdravlja i naš oče Ante molite za nas, naše misionare i misionarke, Hrvatsku, Indiju, Ukrajinu i cijeli svijet!

 

Molitva za bolesnike

Isuse dragi, Gospo draga!

Duboka je noć. I kako je duga.

I onda se sjetim milijuna koji bolesno leže po bolnicama,

po vlažnim kolibama, dršćući od groznice,

gladni, zapušteni, bolesni tijelom,

bolesni srcem, gladni ljubavi i samilosti.

I kako se malen osjećam pred njima.

O Isuse za njih te molim,

za te sudionike tvoje kalvarijske žrtve

da im dadeš snage i jakosti i još više da im dadeš veselja i radosti u njihovim bolima,

da im dadeš zahvalno srce što si ih izabrao za svoj križni put.

Usliši njihove molitve, obriši njihove suze,

bdij uz njih u besanim noćima,

pohodi ih svojom ljubavlju!

Osobito se sjeti naših staraca i starica,

koje su djeca i unučad izbacili iz svojih kuća, iz svojih srdaca.

Za sve bolesnike čitavog svijeta molimo, Isuse dragi,

Gospo draga, čuvaj ih u svojim srcima,

učinite ih dionicima kalvarijske žrtve!

Otac Ante

 

MOLITVA

za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

Izvor: Životni put jednog misionara (1.,2.,3. i 4. dio), Juraj Gusić, DI

Autor devetnice: Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)©

*zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

15:40 Glazba
16:30 Vijesti dana
16:45 Glazba
17:00 Poziv u svijetu - emisija Franjevačkog svjetovnog reda - tema: 1. nacionalni dan palijativne skrbi; gošće: Blaženka Eror Matić, predsjednica udruge "La Verna" i Kristina Jadrijević-Cvrlje, koordinatorica volontera i tajnica Udruge; vod.: Krešo Bello

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Kolovoz 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.